Σημείο δρόσου και μουσώνας

Τι σημαίνει να πεις ότι το σημείο δρόσου είναι 55;

Πριν λέγαμε ότι όταν το σημείο δρόσου στο Φοίνιξ είναι 55 για τρεις συνεχόμενες ημέρες, έφτασε επίσημα η εποχή της ερήμου γνωστή ως μουσώνας . Τι σημαίνει αυτό? Τι είναι το σημείο δρόσου 55; Είναι το ίδιο με το δείκτη θερμότητας ;

Όλος ο αέρας περιέχει υδρατμούς. Το σημείο δρόσου (ή το σημείο δρόσου) είναι ένα μέτρο της ποσότητας υγρασίας στον αέρα. Το σημείο δρόσου του υγρού αέρα είναι υψηλότερο από το σημείο δρόσου του ξηρού αέρα.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος του ημερολογιακού έτους οι θερμοκρασίες σημείου δρόσου Phoenix είναι αρκετά κάτω από 40 μοίρες (συχνά στα μονοψήφια) και η σχετική υγρασία είναι πολύ χαμηλή. Ωστόσο, από τον Ιούνιο, ο άνεμος του ανώτερου επιπέδου, ο οποίος είναι συνήθως από δυτική κατεύθυνση για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, αρχίζει να μετατοπίζεται προς ανατολική ή νοτιοανατολική κατεύθυνση. Αυτή η αλλαγή ανέμου είναι ο απλός ορισμός ενός μουσώδους: μια εποχική μετατόπιση στον άνεμο.

Το σημείο δρόσου είναι η θερμοκρασία στην οποία πρέπει να πέσει ο αέρας προκειμένου να συμπυκνωθεί η υγρασία στον αέρα. Δεδομένου ότι η ποσότητα της υγρασίας στον αέρα μεταβάλλεται διαρκώς, έτσι και οι θερμοκρασίες σημείου δρόσου. Ιστορικά, όταν τα σημεία δροσιάς στο Φοίνιξ παίρνουν σταθερά στους 55 βαθμούς, η έντονη επιφανειακή θερμότητα της έρημο, σε συνδυασμό με το υψηλότερο επίπεδο υγρασίας στον αέρα, δημιουργεί τον τύπο δραστηριότητας της καταιγίδας που σχετίζεται με τον μουσόριο της Αριζόνα.

Γιατί είναι τόσο περίπλοκο;

Λοιπόν, δεν είναι αν είστε μετεωρολόγος. Οι επιστήμονες χρειάστηκαν να βρουν ένα μέσο για να μετρήσουν πότε ήταν πιθανό ότι θα υπήρχε άφθονη δραστηριότητα καταιγίδας σε όλη την πολιτεία. Έρευνες καθ 'όλη τη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών κατέδειξαν ότι εάν η μέση ημερήσια θερμοκρασία σημείου δρόσου στο Φοίνιξ ήταν πάνω ή πάνω από 55 βαθμούς για τρεις συνεχείς ημέρες, η πιθανότητα πανίσχυρων καταιγίδων ήταν καλή.

Αυτό δημιούργησε κάποια άγχος, όταν οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι είχαμε δύο ημέρες με σημείο δρόσου 55 ή υψηλότερη, αλλά στη συνέχεια η τρίτη ημέρα ήταν χαμηλότερη, δηλώνοντας έτσι την τρίτη ημέρα ότι ο μουσώνος δεν είχε αρχίσει ακόμη. Η καταμέτρηση σε τρεις συνεχόμενες ημέρες ξεκίνησε ξανά!

Το 2008 η Εθνική Υπηρεσία Καιρού αποφάσισε να πάρει τις εικασίες από τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μουσώνων. Μετά από όλα, ο μουσώνος είναι μια εποχή για εμάς στην Αριζόνα. Παρόλο που οι τέσσερις εποχές έχουν ημερομηνίες έναρξης που εμφανίζονται σε ένα ημερολόγιο, οι άνθρωποι συνήθως δεν ανησυχούν αν ο καιρός εκείνη την ημέρα είναι συνεπής με την εποχή! Με άλλα λόγια, η Άνοιξη μπορεί να ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου, αλλά μπορεί να χιονίσει ή θα μπορούσε να είναι 90 μοίρες. Είναι ακόμα Άνοιξη. Ομοίως, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν μια συγκεκριμένη καταιγίδα σκόνης ή haboob ορίζεται ως μούσμουλο ή όχι.

Στην Αριζόνα, η 15η Ιουνίου ορίζεται ως η πρώτη μέρα του μουσώνος και η 30η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα. Τώρα μπορούμε να ασχοληθούμε περισσότερο με την ασφάλεια των μουσώνων και να ασχολούμαστε λιγότερο με τους ορισμούς. Οι μετεωρολόγοι θα παρακολουθούν ακόμα και θα αναφέρουν σημεία δροσιάς και θα μελετήσουν τα μοσόνια των καιρικών συνθηκών.

Ένα ακόμη πράγμα - να έχετε κατά νου ότι το σημείο δρόσου στο οποίο η δραστηριότητα καταιγίδας το καλοκαίρι συμβαίνει σε διάφορα μέρη της Αριζόνα δεν είναι όλα 55 ° F.

Αυτό συμβαίνει ακριβώς στην περιοχή Φοίνιξ.

Ειδικές ευχαριστίες στην Εθνική Υπηρεσία Καιρού στο Φοίνιξ για την παροχή του υλικού αυτού του άρθρου.