Το Texas Star, ο μεγαλύτερος τροχός της Βόρειας Αμερικής, ζει στο Ντάλας

Το δημοφιλέστερο αξιοθέατο στο Texas State Fair είναι ένας ντόλας του Ντάλλας.

Το Τέξας Αστέρι ήταν ένα σημαντικό στοιχείο για τον ορίζοντα του Ντάλλας από τότε που χτίστηκε το 1985. Λένε ότι όλα είναι μεγαλύτερα στο Τέξας και αυτός ο εικονικός ρόλος φέρει αυτό. Η μεγαλύτερη στην πολιτεία, είναι ύψος 212 πόδια στο υψηλότερο σημείο της. Η διασκεδαστική βόλτα, η οποία είναι η πιο δημοφιλής διαδρομή στην Κρατική Έκθεση του Τέξας, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση του 1985 και έκτοτε λειτουργεί κάθε χρόνο.

Η προβολή σε μια καθαρή μέρα

Οι αναβάτες λένε ότι παρασύρονται από το ύψος του τροχού και τις πανοραμικές απόψεις προς κάθε κατεύθυνση.

Είναι η ίδια άποψη που θα είχαν στην κορυφή ενός κτιρίου 20 ορόφων. Ο επιβλητικός δίσκος του τροχού Texas Star Ferris, με το τεράστιο αστέρι του χαραγμένο σε λαμπερά μπλε φώτα, λέγεται ότι είναι ο 25ος ψηλότερος στην ιστορία των τροχών Ferris. Μπορεί να δει από μίλια μακριά στο Interstate 30. Σε μια καθαρή μέρα, οι αναβάτες που κάθονται στην κορυφή μπορούν να δουν τον ορίζοντα Fort Worth σχεδόν 40 μίλια μακριά.

Αξιζε την υπομονή

Το Texas Star μπορεί να είναι δημοφιλές, αλλά μην αποθαρρύνεστε αν δείτε μια μακρά γραμμή. Επειδή η διαδρομή διαρκεί μόνο 12 λεπτά, η γραμμή κινείται αρκετά γρήγορα. Αλλά μπορείτε να αποφύγετε την γραμμή εντελώς εάν πάτε νωρίς. Αν είστε νευρικοί για να πάτε τόσο ψηλά, ειδικά όταν είναι η πρώτη σας φορά, μην είστε. Οι αναβάτες λένε ότι υπάρχει επάνω υπάρχει "τρομερό" και "απίστευτο συναίσθημα" και ότι η άποψη είναι "ασυναγώνιστη". Συμβουλεύουν τους wannabe αναβάτες να φέρουν ένα smartphone για selfies στον ουρανό.

Το Eco-Star

Το 2008, το αναποτελεσματικό σύστημα φωτισμού του συστήματος πυρακτώσεως αντικαταστάθηκε με ένα σύστημα LED με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και με μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, που ανάβει τον νυχτερινό ουρανό με κόκκινο, λευκό και μπλε κατά τη διάρκεια της Κρατικής Έκθεσης.

Το νέο σύστημα αντικαθιστά ένα μαμούθ σύστημα 16.000 τυρbolite πυρακτώσεως. Μια φωτεινή ιδέα, για να είμαι σίγουρος.

Σχετικά με το Texas Star

Η διαδρομή των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων χτίστηκε από την SDC Corp. του Reggio Emilia της Ιταλίας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ντάλας για την Έκθεση του Τέξας του 1985, όπου έκανε το ντεμπούτο του.

Έως και 18 εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν και να διαχειρίζονται το μεγάλο γύρο, το οποίο έχει 44 φωτεινά κόκκινα γόνδολες που κάνουν 1,5 περιστροφές κάθε λεπτό.

Με έως και έξι άτομα που κάθεται σε κάθε γόνδολα, περίπου 264 επιβάτες μπορούν να οδηγούν ταυτόχρονα.

Από το 1985, το Texas Star ήταν ο ψηλότερος τροχός της Βόρειας Αμερικής, μέχρι να εκλείψει στις 22 Ιουλίου 2013, από το αστέρι της Puebla των 250 ποδιών στο Μεξικό. Τώρα είναι προφανώς το ψηλότερο στο Τέξας.

Το Texas Star Ferris Wheel βρίσκεται στο πολύ νότιο άκρο του Midway στην Κρατική Έκθεση Τέξας.

Περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των τιμών, διατίθενται από το Friends of Fair Park ή την Κρατική Έκθεση του Τέξας.

Επιπρόσθετοι πόροι

Κρατική Έκθεση του Τέξας
Εκπτώσεις και Προσφορές
Top 10 τρόφιμα στην Κρατική Έκθεση του Τέξας