Πολιτισμός και Τελωνειακοί οδηγοί για τις ξένες χώρες

Γνωρίζοντας τα τοπικά Τελωνεία σας κρατούν από παράνομους κατοίκους σε ξένες χώρες

Η εκμάθηση για τα έθιμα και την κουλτούρα μιας χώρας σάς καθοδηγεί σε ξένα νερά, χωρίς να οδηγεί σε ενοχλητικό faux pas. Για παράδειγμα, δεν είναι ασυνήθιστο για έναν καλοσχηματισμένο ιαπωνικό κύριο να κάνει δυνατούς θόρυβους, ενώ κατεβαίνει τη σούπα του σε ένα μαγαζί με νότες. Σε μερικούς πολιτισμούς, αυτό θα θεωρούταν αγενές, αλλά στην Ιαπωνία δεν το έκανε να το κάνει.

Η γνώση σε ποιες χώρες γίνεται άμεση επαφή με τα μάτια και όπου θεωρείται ακατάλληλη ή όπου το σημείο που δείχνει με το δάχτυλό σας θεωρείται προσβλητικό, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη στάση ενός τοπικού, όταν ζητάτε οδηγίες ή συμβουλές για το πού να πάρετε ένα καλό γεύμα.

Ο γκουρού του πολιτισμού Dean Foster προτείνει ότι οι καταλαβανοί ταξιδιώτες κάνουν μια μικρή έρευνα σχετικά με τα τοπικά έθιμα, τις κουλτούρες και τις νοοτροπίες πριν ξεκινήσουν για έναν νέο προορισμό. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες ταξιδεύουν για να μελετήσουν τα τοπικά έθιμα και τον πολιτισμό πριν επισκεφθούν μια ξένη χώρα, αλλά εκείνοι που ταξιδεύουν για αναψυχή δεν κάνουν πάντα το ίδιο.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Foster μοιράζεται τις πολιτιστικές του γνώσεις με εταιρείες της Fortune 500, όπως η Volkswagen, η Heineken και η Bank of America. Γράφει τη στήλη CultureWise για την National Geographic Traveler και είναι ο συγγραφέας πέντε βιβλίων - μαζί με αρκετές εφαρμογές iPhone - που παρέχουν συμβουλές για την παγκόσμια εθιμοτυπία.

Ήμουν στο Ισραήλ λίγους μήνες πριν γράψω αυτό το κομμάτι, έτσι κατέβηκα και κοίταξα την εφαρμογή του για τη χώρα μου για να προετοιμαστώ καλύτερα τον εαυτό μου. Το βρήκα πολύ ενημερωτικό για διάφορες πτυχές της ζωής στο Ισραήλ, προσφέροντας μερικές καλές συμβουλές για επαγγελματίες ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ βασικού εβραϊκού λεξικού με προσανατολισμό προς τους πρώτους επισκέπτες.

Ο συνάδελφός μου, Martha Bakerjian, ο οποίος είναι ειδικός σε όλα τα πράγματα στην Ιταλία, θεώρησε ότι η εφαρμογή ItalianGuide του στον ιταλικό τομέα χρειάστηκε μια σοβαρή ενημέρωση, καθώς λείπει σε ορισμένους βασικούς τομείς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις τρέχουσες κριτικές πριν από τη λήψη.

Γιατί να δείτε έναν οδηγό πολιτισμού πριν επισκεφθείτε μια ξένη χώρα;

Ο Foster λέει: "Οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες, φυσικά, πρέπει να κατανοήσουν τις πολιτισμικές διαφορές επειδή τα χρήματα είναι στη γραμμή: η κακή συμπεριφορά προκαλεί παρεξηγήσεις και οι παρανοήσεις μπορούν να σκοτώσουν τη συμφωνία.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες αναψυχής πρέπει να κατανοήσουν τον πολιτισμό και για διάφορους λόγους. "

Αυτοί οι λόγοι περιλαμβάνουν:

Πού να βρείτε οδηγούς για Τελωνεία και πολιτισμούς σε ξένες χώρες

Ο Dean Foster διαθέτει αρκετές εφαρμογές CultureGuides για τα τηλέφωνα iPhone, iPad και Android.

Ο καθένας έχει μια σημαντική ενότητα σχετικά με την εθιμοτυπία, το φαγητό, τη φρυγανιά, τις τοπικές σπεσιαλιτέ και την υγιεινή διατροφή όταν πηγαίνει στο εξωτερικό - και όλοι πρέπει να γνωρίζουν πώς να το κάνουν εμείς οι ίδιοι σε ένα εστιατόριο! "

"Παρέχουμε ένα πραγματικό βάθος πληροφοριών, κάτι περισσότερο από το" κάνουμε και δεν κάνουμε ", οι εφαρμογές καλύπτουν αξίες, πεποιθήσεις και ιστορικούς λόγους για τις συμπεριφορές που βλέπετε. Είναι επίσης εύκολα οργανωμένες και μπορείτε να χειρίζεστε πληροφορίες ειδικά για εσάς. Οι εφαρμογές καλύπτουν τα πάντα, από μια επισκόπηση χώρας και χαιρετισμούς στο πώς να συμπεριφέρονται όταν προσκαλούνται σε ένα ιδιωτικό σπίτι, καθώς και δώρο εθιμοτυπία.

"Η ενότητα" Λόγια και φράσεις "περιέχει δεκάδες όρους για χρήση σε χαιρετισμούς και συνομιλίες, ονόματα ανθρώπων και επαγγελμάτων, κοινές εκφράσεις και συνήθεις επιχειρηματικούς όρους.

Όλες οι λέξεις και φράσεις μπορούν να αποθηκευτούν σε μια λίστα αγαπημένων. Το CultureGuides προσφέρει εργαλεία πρόσβασης στο διαδίκτυο μαζί με το εκτεταμένο περιεχόμενο: χάρτες, ενημερωμένες αναφορές καιρού και συναλλαγματικές ισοτιμίες που καθιστούν το ταξίδι σας πιο παραγωγικό, εμπλουτισμένο και συναρπαστικό ».

Για να εντοπίσετε αυτές τις εφαρμογές, αναζητήστε το Apple App Store ή το Google Play.

Αν προτιμάτε να ψάχνετε βιβλία, τα βιβλία "Έξυπνο Πολιτισμό" επικεντρώνονται στις στάσεις, τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά σε διάφορες χώρες, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να κατανοούν τι πρέπει να περιμένουν πριν φύγουν από το σπίτι τους. Τα βιβλία περιγράφουν βασικούς τρόπους, κοινές ευγένειες και ευαίσθητα θέματα. Τα βιβλία CultureSmart είναι διαθέσιμα και ως ebooks.

Ξέρτε τι λένε οι ντόπιοι μετά από τα μαθήματα ελεύθερης γλώσσας

Τα δωρεάν μαθήματα γλωσσών είναι μια άλλη διαδρομή για την ευκολότερη συμμετοχή των ντόπιων. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες όπου μπορείτε να μάθετε οποιαδήποτε γλώσσα από τα κινεζικά στα ιταλικά, καθώς και δεκάδες άλλα. Η απόκτηση μιας νέας γλώσσας συχνά προσφέρει επίσης πολύτιμες γνώσεις σε έναν ξένο πολιτισμό, συν το ότι κάνει πολύ πιο εύκολη την πλοήγηση στη χώρα.

Η νέα τεχνολογία διευκολύνει επίσης την επικοινωνία ενώ ταξιδεύετε. Για παράδειγμα, η εφαρμογή Google Translate για iOS και Android μπορεί να μεταφράσει σε πραγματικό χρόνο 59 διαφορετικές γλώσσες, οι οποίες μπορεί να είναι εξαιρετικά βολικές για τους συχνούς ταξιδιώτες.