Διασκεδαστικά γεγονότα για τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη

Το κόσμημα της Αθηνάς στεγάζει την πόλη της Αθήνας

Ο Παρθενώνας είναι τα λείψανα ενός ναού για την ελληνική θεά Αθηνά , θεότητα της αρχαίας πόλης των Αθηνών.

Πού είναι ο Παρθενώνας;

Ο Παρθενώνας είναι ένας ναός που βρίσκεται στην Ακρόπολη, έναν λόφο με θέα στην πόλη της Αθήνας. Οι ακριβείς συντεταγμένες είναι 37 ° 58 17,45 N / 23 ° 43 34,29 ° E.

Ποια είναι η Ακρόπολη;

Η Ακρόπολη είναι ο λόφος της Αθήνας στον οποίο βρίσκεται ο Παρθενώνας. Το Acro σημαίνει «υψηλό» και το polis σημαίνει «πόλη», έτσι σημαίνει «η υψηλή πόλη». Πολλά άλλα μέρη στην Ελλάδα έχουν ακρόπολη , όπως η Κόρινθος στην Πελοπόννησο, αλλά η Ακρόπολη συνήθως αναφέρεται στο χώρο του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Εκτός από τα προφανή κλασικά μνημεία, υπάρχουν περισσότερα αρχαία ερείπια από τη μυκηναϊκή περίοδο και ακόμη νωρίτερα στην Ακρόπολη. Μπορείτε επίσης να δείτε από απόσταση τις ιερές σπηλιές που κάποτε χρησιμοποιήθηκαν για τελετές στον Διόνυσο και άλλες ελληνικές θεότητες, αν και δεν είναι γενικά ανοικτές στο κοινό. Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται δίπλα στον βράχο της Ακρόπολης και κατέχει πολλά από τα ευρήματα της Ακρόπολης και του Παρθενώνα. Αντικατέστησε το παλιό μουσείο που βρισκόταν στην κορυφή της ίδιας της Ακρόπολης.

Τι είδους ελληνικό ναό είναι ο Παρθενώνας;

Ο Παρθενώνας στην Αθήνα θεωρείται το καλύτερο παράδειγμα δωρικής κατασκευής.

Τι είναι το Δωρικό Στυλ;

Το Doric είναι ένα απλό, αδέσποτο ύφος που χαρακτηρίζεται από βαθιές στήλες.

Ποιος έχτισε τον Παρθενώνα στην Αθήνα;

Ο Παρθενώνας σχεδιάστηκε από τον Φειδία, διάσημο γλύπτη, υπό την αιγίδα του Περικλή, Έλληνα πολιτικό που πιστώνεται με την ίδρυση της πόλης των Αθηνών και με την τόνωση της "Χρυσής Εποχής της Ελλάδας". Οι Έλληνες αρχιτέκτονες Ικτίνος και Καλλικράτης επιβλέπουν την πρακτική εργασία της κατασκευής.

Οι εναλλακτικές ορθογραφίες για αυτά τα ονόματα περιλαμβάνουν τον Ικτίνο, τον Καλλικράτη και τον Φειδία. Δεν υπάρχει επίσημη μεταγραφή των ελληνικών στα αγγλικά, με αποτέλεσμα πολλές εναλλακτικές ορθογραφίες.

Τι ήταν στον Παρθενώνα;

Πολλοί θησαυροί θα εμφανίζονταν στο κτίριο, αλλά η δόξα του Παρθενώνα ήταν το γιγάντιο άγαλμα της Αθηνάς που σχεδιάστηκε από τον Φειδία και κατασκευάστηκε από χρυσελεφάντινο (ελέφανθο ελεφαντόδοντο) και χρυσό.

Πότε χτίστηκε ο Παρθενώνας;

Οι εργασίες για το κτίριο ξεκίνησαν το 447 π.Χ. και συνεχίστηκαν για περίπου εννέα χρόνια μέχρι το 438 π.Χ. μερικές από τις διακοσμήσεις ολοκληρώθηκαν αργότερα. Χτίστηκε στην τοποθεσία ενός προγενέστερου ναού που μερικές φορές ονομάζεται Προ-Παρθενώνας. Κατά την ακρόπολη πιθανότατα υπήρχαν ακόμη και μυκηναϊκά κατάλοιπα, καθώς βρέθηκαν κάποια θραύσματα κεραμικής.

Πόσο μεγάλος είναι ο Παρθενώνας;

Οι ειδικοί διαφέρουν ως προς αυτό λόγω διακυμάνσεων στον τρόπο με τον οποίο μετριούνται και λόγω βλάβης στη δομή. Μια κοινή μέτρηση είναι 111 πόδια από 228 πόδια ή 30,9 μέτρα από 69,5 μέτρα.

Τι σημαίνει ο Παρθενώνας;

Ο ναός ήταν ιερός σε δύο πτυχές της ελληνικής θεάς Αθηνάς: Αθηνά Πόλιο («της πόλης») και Αθηνά Παρθενώ («νεαρή κοπέλα»). Το « τέλος» σημαίνει «τόπος», οπότε ο «Παρθενώνας» σημαίνει «τόπος του Παρθενώνος».

Γιατί είναι ο Παρθενώνας σε ερείπια;

Ο Παρθενώνας επιβίωσε αρκετά καλά τις εκρήξεις του χρόνου, εξυπηρετώντας ως εκκλησία και έπειτα ένα τζαμί μέχρι που τελικά χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη πυρομαχικών κατά την τουρκική κατοχή της Ελλάδας. Το 1687, κατά τη διάρκεια μιας μάχης με τους Βενετούς, μια έκρηξη έσπασε το κτίριο και προκάλεσε μεγάλο μέρος των ζημιών που παρατηρήθηκαν σήμερα. Υπήρχε επίσης μια καταστροφική πυρκαγιά στην αρχαιότητα.

Ποια είναι η αντιπαράθεση για τα μάρμαρα "Elgin Marbles" ή "Μάρμαρα του Παρθενώνα";

Ο Λόρδος Έλγιν, Άγγλος, ισχυρίστηκε ότι έλαβε άδεια από τις τοπικές τουρκικές αρχές να αφαιρέσει ό, τι ήθελε από τα ερείπια του Παρθενώνα. Αλλά με βάση τα επιζόντα έγγραφα, προφανώς ερμήνευσε ακόμη και αυτή την "άδεια" αρκετά φιλελεύθερα. Μπορεί να μην περιλάμβανε τη μεταφορά μαρμάρων στην Αγγλία. Η ελληνική κυβέρνηση ζητά την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα και ένα πλήρες κενό τους περιμένει στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Προς το παρόν εμφανίζονται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο της Αγγλίας.

Επισκεφθείτε την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα

Πολλές εταιρείες προσφέρουν περιηγήσεις στον Παρθενώνα και την Ακρόπολη. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια περιοδεία με μια μικρή χρέωση εκτός από την είσοδό σας στον ίδιο τον ιστότοπο ή απλώς να περιπλανηθείτε μόνοι σας και να διαβάσετε τις κάρτες διορθώσεων, αν και οι πληροφορίες που περιέχουν είναι σχετικά περιορισμένες.

Εδώ είναι μια περιοδεία που μπορείτε να κλείσετε απευθείας μπροστά από το χρόνο: Περιήγηση με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα.

Εδώ είναι μια συμβουλή: Η καλύτερη εικόνα του Παρθενώνα είναι από το άκρο, όχι την πρώτη άποψη που παίρνετε μετά την αναρρίχηση στο προπυλαίον. Αυτό παρουσιάζει μια σκληρή γωνία για τις περισσότερες κάμερες, ενώ ο πυροβολισμός από το άλλο άκρο είναι εύκολος. Και μετά στρίψτε. θα έχετε τη δυνατότητα να τραβήξετε κάποιες υπέροχες φωτογραφίες της ίδιας της Αθήνας από την ίδια τοποθεσία.