Διανυκτέρευση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

Αν βρεθείτε σε μια διανυκτέρευση κατά τη διάρκεια της πτήσης σας μέσω της Αθήνας, ευτυχώς υπάρχουν διάφοροι μεγάλοι τρόποι για να νικήσετε την ανία και να ξεκουραστείτε ενώ περιμένετε τη σύνδεσή σας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Παρόλο που υπάρχει ένα σχετικά κοντινό ξενοδοχείο, το αεροδρόμιο Sofitel του Αθηναϊκού, μπορεί να είναι ήσυχο ακριβά και πολλές φορές οι ολονύκτιες αποθήκες είναι πολύ σύντομες για να δικαιολογήσουν τη δαπάνη των επιπλέον δολαρίων για τη στέγαση για τη νύχτα. υπάρχουν επίσης ξενοδοχεία περίπου μία ώρα μακριά μέσω του λεωφορείου του αεροδρομίου όπως οι Ωκεανίτες στη Γλυφάδα, αλλά η μόνη μετακίνηση θα φάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ανάπαυσης.

Για όσους ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τους πολυάσχολους τουριστικούς μήνες, υπάρχουν πολλά σπουδαία πράγματα για εξερεύνηση, εγκαταστάσεις για χρήση και ακόμη και λίγα σαλόνια όπου μπορείτε να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας κολλημένο στο αεροδρόμιο .

Οι εγκαταστάσεις ανοίγουν τη νύχτα στο Αίθουσες Αφίξεων

Όταν προσγειωθήκατε για πρώτη φορά, θα μπείτε στο Arrival Lounge, το οποίο διαθέτει πολλές εγκαταστάσεις και επιλογές διασκέδασης για τον κουρασμένο ταξιδιώτη. Ανάλογα με την ώρα της νύχτας που φτάνετε όμως, και αν ταξιδεύετε εκτός εποχής, πολλές από αυτές τις εγκαταστάσεις μπορεί να κλείσουν όταν φτάσετε.

Τα γραφεία ταξιδίων και ενοικίασης αυτοκινήτων, καθώς και τα καφέ με μικρά γεύματα, είναι συνήθως οι επιχειρήσεις που κλείνουν το τελευταίο και ανοίγουν το νωρίτερο. Και τα δύο ταξιδιωτικά γραφεία, Anistorion και Pacific, είναι γνωστό ότι μένουν ανοιχτά αργά, παρέχοντας ξενοδοχεία, μεταφορές και άλλες πληροφορίες στους επισκέπτες, όπως και τα δύο καφενεία στο Lounge Arrivals.

Ο έλεγχος αποσκευών και τα περισσότερα καταστήματα και χώρους διασκέδασης στο Αίθουσα Αφίξεων, ωστόσο, τυπικά κλείνουν νωρίτερα τη νύχτα. Περίπου στις 3 π.μ., δεν είναι πιθανό να βρείτε το προσωπικό στον έλεγχο των αποσκευών, αλλά μπορεί να έχετε τύχη και να βρείτε ένα ανοιχτό φαρμακείο ή εκθεσιακό χώρο για να δείτε και να πάρετε σνακ ενώ περιμένετε.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη περιοχή μπροστά από το φαρμακείο και απέναντι από έναν ανθοπωλείο που πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν για να τεντώσουν πέρα ​​από τους ανοιχτούς πάγκους ή τα καροτσάκια αποσκευών τους για να πιάσουν μερικές στιγμές ανάπαυσης, ενώ περιμένουν τη σύνδεση πτήση τους. Οι ταξιδιώτες που διανυκτερεύουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας φαίνεται να θεωρούνται ως απαραίτητη ενόχληση και όχι ως ταξιδιώτες που πρέπει να συνεχίσουν να κινούνται.

Οι εγκαταστάσεις ανοίγουν αργά στο Lounge αναχώρησης

Το Arrivals Lounge είναι σίγουρα ήσυχο τη νύχτα, αλλά ακόμα και στις 4 το πρωί, το Departures Lounge είναι συνήθως κατοικημένο. Οι διανυκτερεύσεις είναι παντού, ακόμη και σε φωτεινούς και πολύ κοινόχρηστους χώρους. Χρήσιμο υπαινιγμό: Μερικά από τα παγκάκια στην εμπορική περιοχή δεν διαθέτουν διαιρέτες καθισμάτων, καθιστώντας την επιλογή αυτή καλύτερη επιλογή από τα παγκάκια στο εξωτερικό τμήμα της περιοχής αναχώρησης.

Στον επάνω όροφο μπορείτε να βρείτε τη βεράντα των υπνοδωματίων - μια σκοτεινή περιοχή θεάτρου κοντά στο μικρό μουσείο των αρχαιολογικών ευρημάτων από την περιοχή του αεροδρομίου. Ενώ το βίντεο πληροφοριών παίζει συνεχώς, εάν χρειάζεστε σκοτάδι για τη νύχτα σας στο αεροδρόμιο, αυτό είναι το σημείο.

Εκτός από τα καταστήματα ένδυσης, τα οποία είναι κλειστά το βράδυ, πολλά καταστήματα είναι ανοικτά. Μπορείτε να αγοράσετε οδοντόκρεμα Mastica στις 4 π.μ. από το κατάστημα Mastica, κρασί Μπουτάρη από το κρασί Cave, προϊόντα ομορφιάς Korres από το εταιρικό κατάστημα και πολλά βιβλία και ταξιδιωτικά στοιχεία από διάφορες γενικές θέσεις που παραμένουν ανοιχτά το βράδυ.

Το Food Court είναι επίσης συνήθως ανοιχτό αργά, παρέχοντας στους ταξιδιώτες μια ποικιλία από σάντουιτς, φρέσκια πίτσα και πιθανώς όχι τόσο φρέσκο ​​σούσι μαζί με συρραπτικά όπως οι McDonald's και άλλες διεθνείς αλυσίδες γρήγορου φαγητού που εξυπηρετούν συνήθως ένα αρκετά καλό, φθηνό φλιτζάνι καφέ.

Ενώ οι εμπορικές περιοχές πλησιέστερα στις πύλες απαιτούν να έχετε ήδη μια κάρτα επιβίβασης στο χέρι - κάτι που ίσως να μην είναι εφικτό εάν το γραφείο της αεροπορικής εταιρείας δεν έχει ακόμη ανοίξει - η περιοχή γύρω από το κύριο γήπεδο τροφίμων είναι ανοιχτή σε όλους και υπάρχουν οθόνες κατάστασης πτήσης έξω, οπότε δεν θα χρειαστεί να τρέξετε ξανά κάτω για να ελέγξετε την πτήση σας.

Οι περιοχές έξω από τις πύλες, οι οποίες απαιτούν την επόμενη επιβίβαση, προσφέρουν πεντάλεπτες καρέκλες μασάζ και ιδιωτικό χώρο για χαλάρωση, αλλά σας προειδοποιούμε ότι το προσωπικό του αεροδρομίου μπορεί να σας απαλλάξει αν προσπαθήσετε να κοιμηθείτε σε αυτήν την εμπορική ζώνη.