Λαμβάνοντας λεωφορείο από το αεροδρόμιο στην Αθήνα στην Ελλάδα

Ανυπομονούμε να πετάξουμε 40-50 ευρώ για ταξί στην Αθήνα; Σκεφθείτε να πάρετε το λεωφορείο του αεροδρομίου της Αθήνας

Τα περισσότερα από αυτά τα λεωφορεία συνήθως εκτελούνται 24 ώρες την ημέρα, αν και η εξυπηρέτηση σε ορισμένες γραμμές μπορεί να είναι σχεδόν ανύπαρκτη μεταξύ των μεσάνυχτων και της αυγής. Παίρνουν επιβάτες απευθείας μπροστά από το τερματικό αφίξεων από την πόρτα 3 και 4.

Ακόμη και όταν είναι ανοιχτό, ο σταθμός του μετρό στο αεροδρόμιο είναι λιγότερο βολικό και απαιτεί μεγαλύτερη συρρίκνωση των αποσκευών σας από τα λεωφορεία του αεροδρομίου και είναι δύο φορές πιο ακριβό.

Το εισιτήριό σας θα περιλαμβάνει επίσης μεταφορά σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια συγκοινωνία στην Αθήνα εάν χρησιμοποιηθεί εντός 90 λεπτών.

X95 Λεωφορείο

Αυτό το λεωφορείο τρέχει από και προς το αεροδρόμιο, καταλήγοντας στην πλατεία Συντάγματος στην κεντρική Αθήνα. Πολλά ξενοδοχεία βρίσκονται κοντά στην πλατεία Συντάγματος και είναι συνήθως εύκολο να πάρετε ταξί. Ορισμένα ξενοδοχεία, όπως το Athens Intercontinental, προσφέρουν επίσης υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο στην πλατεία Συντάγματος, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας μαζί τους. Το ταξίδι στην Αθήνα διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα. Αυτό το λεωφορείο τρέχει τουλάχιστον τρεις φορές την ώρα.

X96 Bus

Το X96 περνάει στον Πειραιά, ένας εύχρηστος τρόπος να συνδεθείτε με πολλά πορθμεία προς τα ελληνικά νησιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα και μισή. Τρέχει τουλάχιστον κάθε μισή ώρα. Ενώ οι περισσότεροι που φτάνουν οι τουρίστες θα χρησιμοποιήσουν το X95 ή το X96 πιο χρήσιμο, υπάρχουν αρκετές πρόσθετες διαδρομές που μπορεί να ταιριάζουν στις ανάγκες ορισμένων ταξιδιωτών.

X92 Bus

Από και προς την Κηφισιά (βλ. X93 παρακάτω για παρόμοιο όνομα αλλά διαφορετική θέση) στα βόρεια προάστια της Αθήνας προς το αεροδρόμιο.

Τρέχει κάθε 45-60 λεπτά από τις 5 π.μ. έως τις 23.45 μ.μ. κάθε 90 με 120 λεπτά κατά τη διάρκεια των ωρών.

X93 Λεωφορείο

Παρακολουθήστε το παρόμοιο όνομα σε αυτό το ένα - ακούγονται όμοια και είναι εύκολο να παραπλανηθούν, οπότε ο εισπράκτορας του εισιτηρίου πιστεύει ότι θέλετε το λάθος. Το X93 τρέχει από το σταθμό Κηφισού στην ίδια την Αθήνα, όπου συνδέονται τα υπεραστικά λεωφορεία.

Τρέχει προς και από το αεροδρόμιο της Αθήνας, συνήθως σε 40 λεπτά, εκτός από τα μεσάνυχτα έως τις 4:15 π.μ., όταν τρέχει περίπου κάθε 60-70 λεπτά.

X97 Bus

Από το σταθμό Dafni του μετρό προς και από το αεροδρόμιο. Κάθε 40-60 λεπτά από περίπου 6 π.μ. έως 10 μ.μ., στη συνέχεια έως και 90 λεπτά μεταξύ λεωφορείων.

Περισσότερα για τυχόν πρόσφατες αλλαγές στην επίσημη σελίδα λεωφορείων του αεροδρομίου και ένα διάγραμμα για το πού βρίσκονται τα λεωφορεία στο αεροδρόμιο.

Τα μυστικά του λεωφορείου του αεροδρομίου

Λεωφορεία όχι για σας; Εξετάστε απευθείας την κράτηση προκαθορισμένων μεταφορών αεροδρομίου. Για μικρές ομάδες, αυτό είναι βασικά ένα ιδιωτικό ταξί και για δύο ή περισσότερα, αν είναι τιμολογείται ανά άτομο και όχι ανά αυτοκίνητο, μπορεί να είναι ακριβότερο από το να πάρει μόνο ένα ταξί στο αεροδρόμιο.

Αλλά μπορεί να αξίζει τον κόπο αν θέλετε να είστε ικανοποιημένοι και να μην ανησυχείτε για τη διαπραγμάτευση των τιμών. Μπορούν επίσης να λειτουργούν κατά τις απεργίες, όταν δεν θα είναι διαθέσιμα κανονικά ταξί.