Πώς να υποβάλετε αίτηση για μια κάρτα NEXUS

Τι είναι η κάρτα NEXUS | Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα μου NEXUS; | Εναλλακτικές λύσεις διαβατηρίων στα σύνορα

Η κάρτα NEXUS παρέχει στους Αμερικανούς και στους Καναδούς πολίτες προ-έγκριση όταν εισέρχονται στον Καναδά ή στις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλους τους συμμετέχοντες αερομεταφορείς NEXUS, χερσαίες και θαλάσσιες. Φανταστείτε μια τεράστια γραμμή στα καναδικά σύνορα - είτε στο αεροδρόμιο είτε σε μια διασταύρωση εδάφους - και εσείς και η κάρτα NEXUS σας περνάτε απλά από όλους για να μπείτε στη μικροσκοπική γραμμή "NEXUS Card".

Μπορείτε να εξοικονομήσετε ώρες.

Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει αίτηση για κάρτα NEXUS. Δεν χρειάζεται καν να ταξιδεύετε συχνά -όσο είστε πρόθυμοι να πληρώσετε το κόστος των $ 50 και μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη.

Η διαδικασία αίτησης κάρτας NEXUS περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τον καθορισμό της επιλεξιμότητας, την πληρωμή ενός τέλους και τη συμμετοχή σε μια συνέντευξη.

Οι επιτυχείς υποψήφιοι, αφού λάβουν τις κάρτες τους, μπορούν να επωφεληθούν από ταχύτερες και αποτελεσματικότερες διαβάσεις των συνόρων μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ στα συμμετέχοντα αεροδρόμια, στα σημεία διέλευσης των οχημάτων και στις εσωτερικές πλωτές οδούς .

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 1 ώρα για την ολοκλήρωση της εφαρμογής, 8 εβδομάδες + για να λάβετε την κάρτα NEXUS

Εδώ είναι πώς:

  1. Εγγραφείτε ως Νέος χρήστης GOES: Μεταβείτε στο Παγκόσμιο Σύστημα Online Εγγραφής, το οποίο είναι το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφής για τους αιτούντες κάρτας NEXUS.

    (Εναλλακτικά, μπορείτε να εκτυπώσετε μια εφαρμογή σκληρού αντιγράφου NEXUS Card στις Υπηρεσίες Καθοδήγησης της Καναδάς και να ταχυδρομήσετε την εφαρμογή μέσα.)

    Για να εγγραφείτε ως χρήστης GOES, πρέπει να συμπληρώσετε μερικές βασικές πληροφορίες και να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, τον οποίο θα πρέπει να σημειώσετε ή να αποθηκεύσετε.

  1. Σύνδεση και ολοκλήρωση της εφαρμογής κάρτας NEXUS: Αφού εγγραφείτε ως χρήστης GOES, θα σας δοθεί ένα μοναδικό αναγνωριστικό χρήστη GOES. Πάλι, γράψτε ή αποθηκεύστε αυτό το αναγνωριστικό. Θα αποστέλλεται επίσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρείχατε κατά την εγγραφή σας.

    Η εφαρμογή NEXUS Card περιλαμβάνει απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα προσωπικά χαρακτηριστικά, την παραμονή, την υπηκοότητα, το ιστορικό απασχόλησης, το ιστορικό ταξιδιού, το ποινικό μητρώο κλπ.

    Θα σας ζητηθούν πράγματα όπως το διαβατήριο, η άδεια οδήγησης ή οι αριθμοί των βίζων, έτσι ώστε τα έγγραφα αυτά να είναι πρακτικά χρήσιμα.

  1. Υποβολή της αμοιβής αίτησης κάρτας NEXUS: Το τελικό μέρος της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο διαδίκτυο NEXUS είναι η υποβολή μη επιστρεπτέας αμοιβής (50 € από το 2012) με πιστωτική κάρτα ή από τραπεζικό λογαριασμό των ΗΠΑ.
  2. Προγραμματίστε μια συνέντευξη: Αφού υποβάλετε την αίτησή σας και πληρώσετε την αμοιβή, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας ενημερώνει εάν η αίτησή σας έχει εξειδικευμένες προϋποθέσεις ή όχι. Αυτό διαρκεί τουλάχιστον 6 έως 8 εβδομάδες (η δική μου πήρε 10). Αν πληροίτε τις προϋποθέσεις, θα σας ζητηθεί να προγραμματίσετε μια συνέντευξη σε ένα κέντρο εγγραφής - τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στα σημεία διέλευσης των συνόρων ή σε αεροδρόμια.

    Η συνέντευξη με την κάρτα NEXUS περιλαμβάνει την απάντηση σε βασικές ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή κάρτας NEXUS καθώς και μια σάρωση και φωτογραφία ίριδας. Θα λάβετε συνέντευξη από δύο αξιωματικούς συνοριακών ελέγχων - έναν από τον Καναδά και έναν από τις ΗΠΑ

    Η διαδικασία της συνέντευξης διαρκεί περίπου 30 με 45 λεπτά, αλλά χτίζει χρόνο αναμονής.

  3. Περιμένετε από 7 έως 10 ημέρες για την άφιξη της κάρτας σας: Θα πρέπει να λάβετε την κάρτα NEXUS σας μέσω ταχυδρομείου 7 έως 10 ημέρες μετά από μια επιτυχημένη συνέντευξη. Ορισμένα κέντρα εγγραφής ενδέχεται να είναι σε θέση να παράσχουν την κάρτα σας στη συνέντευξη.

Συμβουλές:

  1. Τα παιδιά 17 και κάτω μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την κάρτα NEXUS τους χωρίς κόστος. Έτσι εάν είστε γονιός που υποβάλλει αίτηση για τη δική σας κάρτα NEXUS, ίσως να έχετε ταυτόχρονα τα παιδιά τους.

Ο, τι χρειάζεσαι: