Το Χάλκινο Φονς

Ένα προφίλ του Bronze Fonz του Μιλγουόκι

Επισκεφτείτε το Bronze Fonz

Πού: Milwaukee Riverwalk στην οδό East Wells στο κέντρο του Μιλγουόκι - Χάρτης!

Το Bronze Fonz είναι ένα κομμάτι δημόσιας τέχνης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Μιλγουόκι στο Riverwalk, νότια της οδού Wells στην ανατολική όχθη του ποταμού Milwaukee. Το γλυπτό είναι μια εικόνα του ηθοποιού Henry Winkler, ο οποίος έπαιξε τον Arthur Fonzarelli, ή το "Fonz", στο δημοφιλές κωμικό Happy Days, το οποίο προβλήθηκε από το 1974-1984.

Η παράσταση τέθηκε στη δεκαετία του 1950 στο Μιλγουόκι.

Το γλυπτό Bronze Fonz είναι αξιοσημείωτο στο ότι είναι μια πολωτική μορφή μεταξύ των κατοίκων του Milwaukee: συχνά το αγαπούν ή το μισούν. Όταν βλέπουν την πρώτη φορά, οι άνθρωποι συχνά χτυπούνται από το γεγονός ότι φαίνεται πολύ μικρό και ότι φαίνεται ελαφρώς δαιμονικό. Ίσως επειδή τα ρούχα του Bronze Fonz είναι χρωματισμένα, όμως όλο το δέρμα του παραμένει χάλκινο. Είναι επίσης εξαιρετικά λαμπερό. Όλα τα πράγματα θεωρούνται, για τους λάτρεις του kitsch, είναι ένα must-see κατά την επίσκεψη Milwaukee.

Το Bronze Fonz δημιουργήθηκε από τον Gerald P. Sawyer, έναν καλλιτέχνη με έδρα τη λίμνη Mills, μια πόλη περίπου 50 μίλια δυτικά της πόλης. Ανατέθηκε από το τοπικό τουριστικό γραφείο της Milwaukee, επισκεφθείτε το Milwaukee, το οποίο συγκέντρωσε 85.000 δολάρια για να ζωντανέψει το έργο Bronze Fonz. Το 2008 παρουσιάστηκε με πολύ φιγούρες - τόσο θετικές όσο και αρνητικές - το 2008. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χαρακτήρες Potsie (Anson Williams), Ralph (Don Most), κα Cunningham (Marion Ross), κ. Cunningham Tom Bosley), η Joanie (Erin Moran), η Laverne (Penny Marshall) και η Shirley (Cindy Williams.

Πριν από αυτή την εγκατάσταση, υπήρξε μια δημόσια κατακραυγή εναντίον του κομμάτι, με επικεφαλής τον τότε επικεφαλής του Δικτύου Πόρων Καλλιτεχνών Μιλγουόκι, Mike Brenner, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι θα κλείσει την γκαλερί τέχνης αν το άγαλμα είχε ανεγερθεί στην αρχικά προτεινόμενη θέση του. Τελικά, το γλυπτό έδωσε το πράσινο φως και παρόλο που τώρα βρίσκεται σε διαφορετική θέση από ό, τι είχε αρχικά προταθεί, ο Μπρένερ έκλεισε πράγματι την γκαλερί τέχνης του.

Σήμερα, το Bronze Fonz είναι ζωοτροφές για φωτογραφίες και οι αναζητήσεις σε απευθείας σύνδεση εικόνων ανέλθουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες φωτογραφίες του γλυπτού, μερικές από τις οποίες γίνονται αρκετά περίεργες. Δεν βλάπτει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Water Street, μια πολυάσχολη περιοχή που ευθυγραμμίζεται με μπαρ δημοφιλή με τα κολεγιακά παιδιά και τους νέους επαγγελματίες που προσπαθούν να χτυπήσουν ατμό τα Σαββατοκύριακα. Και αυτό που λέει χαλαρώνει περισσότερο από το να δίνει τους αντίχειρες δίπλα σε ένα μικρό χάλκινο άτομο και φωνάζοντας: "aaaay!"

Διασκεδαστικό γεγονός: Ο όρος "άλμα του καρχαρία" στο διαδίκτυο βασίζεται σε μια εκμετάλλευση του θαλάσσιου σκι του Fonz κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου Happy Days.

Διασκεδαστικό γεγονός: Διάφορες πηγές έφεραν τον Henry Winkler (τον ηθοποιό που έπαιξε το Fonz), σε ύψος μεταξύ 5 και 5 και 6 ιντσών. Ακόμα και με αυτό το μυαλό, το Bronze Fonz μοιάζει εξαιρετικά μικρό.