Ένας σύντομος οδηγός για το κάμπινγκ στην Ιαπωνία

Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού πάτε

Το κάμπινγκ στην Ιαπωνία είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα αναψυχής τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες. Με πολλά δάση και μια μεγάλη ακτογραμμή, μπορείτε εύκολα να βρείτε όμορφα μέρη για να πετάξετε μια σκηνή. Στην πραγματικότητα, η χώρα έχει περίπου 3.000 κάμπινγκ, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων έξω από το Τόκιο.

Κάμπινγκ συνήθως ονομάζονται "camp-jo" στα ιαπωνικά, και οι χώροι κατασκήνωσης που επιτρέπουν στα οχήματα να σταθμεύουν σε τοποθεσίες σκηνών ονομάζονται "auto camp-jo". Είναι κοινό για τους ανθρώπους να στρατόπεδο στρατόπεδο δίπλα από τα αυτοκίνητά τους.

Αν η κατεδάφιση στα κατασκήνωση δεν είναι το στυλ σας, μέρη όπως το Hoshinoya Fuji κοντά στο Όρος Fuji προσφέρουν "γκλαμπινγκ" - λαμπερό κάμπινγκ που προσφέρει πολυτέλεια και κανένα από τα μειονεκτήματα του παραδοσιακού κάμπινγκ.

Παροχές Campground

Όπως και οι βόρειοι κάτοικοι της Αμερικής, το μεγαλύτερο μέρος της αυτόματης κατασκήνωσης στην Ιαπωνία προσφέρει ντους, τουαλέτες, αποχέτευση, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Ορισμένα διαθέτουν επίσης ιαματικές πηγές, γήπεδα τένις, εκδρομές σκυλιών, αλιευτικές περιοχές και παιδικές χαρές για παιδιά. Πολλοί χώροι κατασκήνωσης διαθέτουν επίσης μια ποικιλία εξοπλισμού κατασκήνωσης για να αγοράσετε ή να νοικιάσετε σε περίπτωση που ξεχάσετε κάτι.

Τέλη Campground

Οι χρεώσεις για κάμπινγκ μπορεί να κοστίζουν έως και αρκετές χιλιάδες γιεν μια νύχτα. Παρόλα αυτά, μπορείτε επίσης να βρείτε δωρεάν και χαμηλού κόστους ιστότοπους, οι οποίοι μειώνουν το κόστος σας ενώ ταξιδεύετε σε αυτήν την ακριβή χώρα.

Urban Camping

Αν θέλετε να αποφύγετε τις χρεώσεις και να παραμείνετε κοντά στην πόλη, μπορείτε να δοκιμάσετε την αστική κάμπινγκ. Αυτό σας επιτρέπει να σταθμεύσετε ένα κάμπιγκ ή να πετάξετε μια σκηνή οπουδήποτε (συνήθως μέχρι 24 ώρες) τόσο σε δημόσιες όσο και σε κατοικημένες περιοχές.

Προσπαθήστε να επιλέξετε μια πιο διακριτική περιοχή, ώστε να μην ενοχλείται, να κρατάτε το θόρυβο στο ελάχιστο, να φύγετε νωρίς την επόμενη μέρα και να μην κατασκηνώσετε στο ίδιο σημείο για περισσότερες από μία νύχτες.

Πότε θα κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας

Το κάμπινγκ στην Ιαπωνία είναι δημοφιλές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος έως Αύγουστος) και τα Σαββατοκύριακα, συνιστώνται νωρίς οι κρατήσεις.

Σημειώστε ότι πολλά κατασκήνωση είναι κλειστά το χειμώνα.

Όταν κάνετε κρατήσεις, φροντίστε να ζητήσετε τους χρόνους check-in και check-out. Αν θέλετε να καραόκε ή να φέρει ένα κατοικίδιο ζώο, ελέγξτε πρώτα με την κάμπινγκ.

Περισσότερες πηγές για Camping στην Ιαπωνία