Σλοβακία Παραδόσεις Χριστουγέννων

Οι παραδόσεις της Σλοβακίας είναι παρόμοιες με εκείνες της Τσεχικής Δημοκρατίας . Τα Χριστούγεννα στη Σλοβακία πραγματοποιούνται στις 25 Δεκεμβρίου. Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Μπρατισλάβα είναι ένα σημαντικό ετήσιο γεγονός στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας και επιτρέπει στους επισκέπτες να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τον σλοβακικό τρόπο ακόμα κι αν δεν θα παραμείνουν στις διακοπές.

Παραμονή των Χριστουγέννων στη Σλοβακία

Οι Σλοβάκοι γιορτάζουν την παραμονή των Χριστουγέννων, την οποία αποκαλούν γενναιόδωρο βράδυ, διακοσμώντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο και κάθοντάς τους σε γιορτή των Χριστουγέννων.

Ένα επιπλέον μέρος τοποθετείται στο τραπέζι ως σύμβολο καλωσορίσματος σε όσους δεν έχουν κανέναν να μοιραστούν τα Χριστούγεννα. Το σπάσιμο και η διανομή των γκοφρέτες, που μπορούν να αρωματιστούν με μέλι και να πασπαλιστούν με καρύδια, προηγούνται του δείπνου. Παραδοσιακά, λόγω της καθολικής παράδοσης, οι άνθρωποι στη Σλοβακία θα γρήγορα για την Παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά είναι ικανοποιημένοι και να πάτε για ύπνο πριν ανοίξετε τα δώρα, το δείπνο συχνά σερβίρεται σε τακτική βάση. Διάφορα μαθήματα μπορούν να σερβιριστούν για το δείπνο, συμπεριλαμβανομένης της σούπας λάχανου ως μίζα.

Ο κυπρίνος Χριστουγέννων είναι ένα σημαντικό συστατικό για το δείπνο της Σλοβακίας. Πολλές οικογένειες κρατούν τον κυπρίνο ζωντανό στην μπανιέρα μέχρι να είναι έτοιμος να μαγειρευτεί. Περισσότεροι από ένας ενήλικες θυμούνται ότι είναι παιδί και παίζουν με τον κυπρίνο της οικογένειας. Αφού σκοτωθεί και καθαριστεί το ψάρι, μαρινάρεται στο γάλα και κόβεται, παρά κατά μήκος, από τη σπονδυλική στήλη στην κοιλιά για να δημιουργήσει σχήματα σαν πέταλο, που πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη.

Ježiško, Baby Jesus, φέρνει δώρα στα παιδιά και τα τοποθετεί κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο την Παραμονή των Χριστουγέννων. Ο ομόλογός του στον Άγιο Βασίλη στη Σλοβακία είναι ο πατέρας Frost ή ο Dedo Mraz. Αλλά ο Άγιος Μικρούλας μπορεί επίσης να επισκεφτεί παιδιά που αφήνουν τα παπούτσια τους στην πόρτα για να γεμίσουν με περιποιήσεις, την Ημέρα του Αγίου Νικολάου στις 5 Δεκεμβρίου.

Οι τραγουδιστές της Carol που πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα αναμένουν να ανταμειφθούν για τη μουσική τους με γλυκά και γλυκά. Όπως και σε άλλες κουλτούρες, το ψήσιμο αρχίζει στις αρχές της Χριστουγεννιάτικης περιόδου στη Σλοβακία, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνεχής προσφορά κέικ και μπισκότων για carolers και non-carolers, καθώς και για δώρα ή μοιραστείτε με φίλους.

Η μεσημεριανή μάζα μπορεί να παραβρεθεί τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων και η οικογένεια θα περάσει τις επόμενες δύο μέρες μαζί, απολαμβάνοντας απομεινάρια, επισκεπτόμενους συγγενείς και ξεκουράζοντας πριν επιστρέψουν στην εργασία.

Επειδή κατά τις παγανιστικές εποχές, αυτή η περίοδος του χειμώνα συνδέθηκε με το ηλιοστάσιο, οι δεισιδαιμονίες και οι πεποιθήσεις διεισδύουν στις διακοπές των Χριστουγέννων. Αυτές οι δεισιδαιμονίες ποικίλλουν από οικογένεια σε οικογένεια και έχουν ληφθεί στην καλή διασκέδαση σήμερα, αλλά η ιδέα ότι οι ζυγαριές κυπρίνου φέρνουν καλή τύχη και η παρουσία σκόρδου στο τραπέζι των Χριστουγέννων εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια από τα κακά πνεύματα, αποτελούν μέρος της τη διασκέδαση και τη συνέχεια της Χριστουγεννιάτικης παράδοσης.