Ταξιδέψτε στη Μιανμάρ

Ο χρόνος να ταξιδέψετε στη Μιανμάρ, ή στη Βιρμανία αν προτιμάτε, είναι τώρα! Η Μυανμάρ είναι σήμερα η ταχύτερα μεταβαλλόμενη χώρα των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας . Μετά από δεκαετίες που κλείνουν κυρίως λόγω κυρώσεων κατά του κυβερνώντος καθεστώτος, η χώρα είναι πιο ανοιχτή στον τουρισμό από ποτέ!

Εδώ είναι αυτό που πρέπει να ξέρετε για να απολαύσετε καλύτερα το ταξίδι σας στη Μιανμάρ.

Γενικές πληροφορίες

Μυανμάρ / Βιρμανία Απαιτήσεις για τις θεωρήσεις

Η απόκτηση θεώρησης για να επισκεφθείτε τη Μιανμάρ δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Με την εισαγωγή του συστήματος eVisa το 2014, οι ταξιδιώτες μπορούν απλώς να κάνουν online και να πληρώσουν τα 50 δολάρια με πιστωτική κάρτα. Θα χρειαστείτε μια ψηφιακή φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου που θα τραβήξετε από τον εαυτό σας σε λευκό φόντο μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες. Μια επιστολή έγκρισης τύπου Visa αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός τριών ημερών. Απλά εκτυπώστε την επιστολή και δείξτε την κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο της Μυανμάρ για να λάβετε μια σφραγίδα βίζας στο διαβατήριό σας. Η επιστολή έγκρισης τύπου Visa ισχύει μέχρι και 90 ημέρες πριν από την είσοδο στη Μυανμάρ.

Εάν μια eVisa δεν θα λειτουργήσει για σας, μια τουριστική βίζα για τη Μιανμάρ μπορεί ακόμα να ληφθεί με την εφαρμογή σε μια πρεσβεία έξω από τη Μυανμάρ πριν από το ταξίδι σας.

Μια θεώρηση για τη Μιανμάρ παρέχει μόνο μία είσοδο και σας επιτρέπει 28 ημέρες στη χώρα. Συνεχίστε απευθείας σε ένα από τα μετρητά μετανάστευσης για να πάρετε σφραγίδα, όχι ο μετρητής θεώρησης κατά την άφιξη.

Χρήματα στη Μιανμάρ

Η ενασχόληση με το νόμισμα στη Μιανμάρ ήταν κάποτε μια δύσκολη υπόθεση, με ορισμένες υποτιμημένες ονομαστικές αξίες και χρονολογημένους λογαριασμούς που εδόθησαν στους τουρίστες επειδή δεν ήταν πλέον αποδεκτοί στο εσωτερικό της χώρας. Τα ΑΤΜ που λειτουργούν σε εξωτερικούς πόρους, όταν είναι δύσκολο να βρεθούν, μπορούν τώρα να βρεθούν στις περισσότερες τουριστικές περιοχές. η αξιοπιστία αυξάνεται.

Οι τιμές συχνά δίνονται σε δολάρια ΗΠΑ, αλλά και τα δολάρια και το kyat γίνονται δεκτά. Η άτυπη συναλλαγματική ισοτιμία συχνά στρογγυλοποιείται σε 1.000 kyat για $ 1. Αν πληρώνετε με δολάρια, το νεότερο και πιο τραγανό τόσο το καλύτερο. Τα τραπεζογραμμάτια που επισημαίνονται, διπλώνονται ή είναι κατεστραμμένα μπορούν να απορριφθούν.

Μην πάρετε scammed! Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για το νόμισμα στη Μιανμάρ.

Ηλεκτρονικά και Τάση στη Μιανμάρ

Οι διακοπές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι κοινές σε ολόκληρη τη Μιανμάρ . πολλά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις στη Γιανγκόν έχουν μεγάλες γεννήτριες έτοιμες να πάνε.

Η μετάβαση στη δύναμη της γεννήτριας μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ηλεκτρονικές συσκευές - να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε να φορτίσετε τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές!

Η εύρεση εργασίας Wi-Fi με αποδεκτές ταχύτητες έξω από το Yangon είναι μια σοβαρή πρόκληση. Διαδικτυακές καφετέριες μπορούν να βρεθούν στο Yangon και το Mandalay.

Οι φθηνές κάρτες SIM για κινητά τηλέφωνα μπορούν εύκολα να αγοραστούν από καταστήματα λιανικής πώλησης. Το 3g διατίθεται σε πολλές περιοχές. Θα χρειαστείτε ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο με δυνατότητα GSM για να επωφεληθείτε. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου στην Ασία .

Διαμονή στη Μιανμάρ

Οι τουρίστες πρέπει να παραμένουν σε κυβερνητικά εγκεκριμένα ξενοδοχεία και ξενώνες, οπότε οι τιμές διαμονής στη Μυανμάρ είναι υψηλότερες από αυτές που βρίσκονται στη γειτονική Ταϊλάνδη και το Λάος. Οι τιμές μπορεί να είναι υψηλότερες, αλλά και τα πρότυπα. Είτε ταξιδεύετε με σφιχτό προϋπολογισμό είτε όχι, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας συνοδεία από ένα έντονα ντυμένο ασανσέρ που συνοδεύει το δωμάτιό σας εξοπλισμένο με μίνι ψυγείο, δορυφορική τηλεόραση και μπουρνούζια!

Hostel dorm δωμάτια είναι διαθέσιμα σε τουριστικές περιοχές και είναι ο φθηνότερος τρόπος για backpackers για ύπνο. Αν ταξιδεύετε με κάποιον, η τιμή για δύο κρεβατοκάμαρες είναι συχνά ίδια με την τιμή για ένα ιδιωτικό δίκλινο δωμάτιο.

Μετάβαση στη Μυανμάρ

Παρά το άνοιγμα των συνοριακών διασταυρώσεων με την Ταϊλάνδη, κυρίως για πολιτικούς λόγους, ο πραγματικά αξιόπιστος τρόπος να εισέλθουν και να βγουν από τη Μιανμάρ χωρίς επιπλοκές είναι με το να πετάξει. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Yangon έχει συνδέσεις με πολλά σημεία σε όλη την Ασία, όπως η Κίνα, η Κορέα, η Ιαπωνία και η Νοτιοανατολική Ασία. Πτήσεις από Ταϊλάνδη προς Γιανγκόν είναι οικονομικά προσιτές και είναι εύκολο να κάνετε κράτηση.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τις δυτικές χώρες στη Μυανμάρ, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς οι κυρώσεις αρθούν και ο τουρισμός μεγαλώνει. Δείτε μερικές συμβουλές για βαθμολόγηση φτηνών πτήσεων στην Ασία .

Γύρω από το Μυανμάρ

Το σιδηροδρομικό σύστημα στη Μιανμάρ είναι ένα απόθεμα από τις αποικιακές μέρες. Τα τρένα είναι αργά και εύθραυστα - αλλά ίσως αυτό είναι μέρος της γοητείας. Το αγροτικό τοπίο που θα απολαύσετε μέσα από τα μεγάλα, υπαίθρια παράθυρα περισσότερο από ό, τι κάνει για την ανώμαλη βόλτα!

Τα λεωφορεία και τα τρένα είναι αρκετά εύκολο να κάνουν κράτηση στη Μυανμάρ, αν και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί έχουν συνήθως λίγα σημεία στα αγγλικά. Φιλικοί ντόπιοι θα σας δείξουν ευχάριστα τα σωστά παράθυρα και πλατφόρμες για να σας φτάσουν στο δρόμο σας.