Πού να βρείτε Cowboys στη Νότια Αμερική

Η εκτροφή βοοειδών είναι από καιρό ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας πολλών χωρών και ενώ η Αργεντινή είναι πιθανότατα πιο διάσημη για αυτό, οι gauchos ή παρόμοιες ομάδες ανθρώπων βρίσκονται σε ολόκληρη την ήπειρο.

Υπάρχουν αρκετές περιοχές της ηπείρου, όπου μπορούν να βρεθούν ακόμα οι καουμπόηδες της Νότιας Αμερικής που εκτελούν το έργο τους και σε ορισμένες περιοχές που εξακολουθούν να γιορτάζουν τον τρόπο ζωής που τους έκανε τέτοιους ήρωες σε αυτούς τους πολιτισμούς.

Αργεντινής Γκάχου

Ο πολιτισμός gaucho είναι ο ισχυρότερος στην Αργεντινή, όπου η εκτροφή βοοειδών εξακολουθεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, και ο τρόπος ζωής που έρχεται με τη φροντίδα κοπαδιών αγελάδων είναι τόσο απαραίτητος όσο ήταν ποτέ.

Υπάρχουν αρκετές περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, όπου μπορούν να βρεθούν τα gauchos, από τα παπά έξω από τα προάστια του Μπουένος Άιρες, μέχρι τις περιοχές γύρω από τη Salta , μια πόλη που έχει στην πραγματικότητα ένα μουσείο αφιερωμένο στον πολιτισμό gaucho. Εάν βρείτε ένα ροδόο, συχνά θα συναντήσετε πολλές από τις gauchos ταυτόχρονα, καθώς εδώ θα συναντηθούν για να αναδείξουν την ιππασία τους και τις ικανότητές τους, καθώς και να πάρουν μέρος και να εκτελέσουν παραδοσιακή λαϊκή μουσική.

Rio Grande Do Sul της Βραζιλίας

Αυτή η περιοχή της Βραζιλίας βρίσκεται στο νότιο άκρο και έχει σύνορα με την Ουρουγουάη και την Αργεντινή. Αυτή η γεωγραφία βοήθησε να αναπτυχθεί ο ίδιος πολιτισμός και βιομηχανία που βρίσκεται στις γειτονικές της χώρες και οι κάτοικοι έχουν υιοθετήσει ακόμη και μερικές φράσεις της Ισπανίας που συνοδεύουν τους Πορτογάλους.

Θα βρείτε την πλειοψηφία των gauchos εδώ στα νοτιοδυτικά του κράτους, όπου ο πολιτισμός είναι στην ισχυρότερη του. Υπάρχουν κάποιες εκπληκτικές εμπειρίες που μπορείτε να απολαύσετε στην περιοχή και ακούγοντας τη μουσική και πίνοντας το χιμαράο, ένα είδος ποτού από βότανα, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των gauchos εδώ.

Σαν Χοσέ, Ουρουγουάη

Βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μοντεβιδέο στην επαρχία Σαν Χοσέ, ο συνδυασμός αμπελώνων και εκτροφής βοοειδών βοηθά να διατηρηθεί η οικονομία σε αυτό το μέρος του κόσμου που λειτουργεί και υπάρχουν μερικές μεγάλες θέσεις για επίσκεψη αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε στην περιοχή.

Ο πολιτισμός εδώ είναι πολύ παρόμοιος με αυτόν που βρίσκεται στην Αργεντινή και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ουρουγουανοί, με την ισχυρή γεωργική τους κληρονομιά, είναι μεταξύ των υψηλότερων καταναλωτών βοείου κρέατος στον κόσμο.

Llanos, Βενεζουέλα και Κολομβία

Οι βοσκότοποι στα δυτικά της Βενεζουέλας και της ανατολικής Κολομβίας είναι μια από τις καλύτερες περιοχές της χώρας για εκτροφή βοοειδών και η περιοχή Llanos έχει δώσει το όνομά της στους καουμπόι της περιοχής, που είναι γνωστοί ως Llaneros.

Εκτός από το έργο της βοσκής των βοοειδών, η μουσική και η κουζίνα του Llaneros έχουν οδηγήσει σε μια ξεχωριστή κουλτούρα που αναπτύσσεται σε αυτή την περιοχή της Κολομβίας και της Βενεζουέλας, με τη μουσική της άρπα να είναι ιδιαίτερα διακριτική και αξίζει να εξερευνήσετε εάν έχετε την ευκαιρία.

Ayacucho, Περού

Οι καουμπόηδες του Περού έχουν έναν ιδιαίτερα δύσκολο ρόλο καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες που βρίσκονται στις πεδιάδες των Περουβιανών Άνδεων και αυτοί τους έχουν καταστήσει ιδιαίτερα ανθεκτικό λαό.

Γνωστή ως Morochucos, φορούν ένα ιδιαίτερο είδος ζεστών ρούχων από μαλλί Alpaca, ενώ κάθε χρόνο στην πόλη Huamanga, οι ταύροι απελευθερώνονται στους δρόμους σε ένα φεστιβάλ που είναι παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται στην Παμπλόνα.