Μην χάσετε αυτά τα 20 μονοπάτια Πεζοπορία Νότια Αμερική

Ψάχνετε για τα πιο δύσκολα μονοπάτια πεζοπορίας στη Νότια Αμερική; Ορισμένες από τις πεζοπορίες είναι διεθνώς αναγνωρισμένες, ενώ οι περουβιανές Άνδεις συχνά χαιρετίζονται ως το σπίτι σε μερικά από τα καλύτερα μονοπάτια, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες χώρες με πεζοπορίες που αξίζει τον κόπο να ξεχαστούν.

Μερικές από αυτές τις πεζοπορίες είναι προκλητικές, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη το υψόμετρο και τον καιρό κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας, καθώς αυτοί οι παράγοντες μπορούν συχνά να βγάλουν από τους νέους που κάνουν πεζοπορία.

Το μονοπάτι Inca, Περού

Η πιο εικονική μονοπάτι πεζοπορίας στη Νότια Αμερική, το Inca Trail είναι μια διαδρομή που οδηγεί τους επισκέπτες μέσω μερικών από τα πιο όμορφα τοπία των Άνδεων στο δρόμο προς την ιστορική περιοχή του Machu Picchu.

Πρόκειται για μια διαδρομή 4 ημερών, όπου ο αριθμός των ατόμων που κάνουν πεζοπορία είναι περιορισμένος και κατά τη διάρκεια της κύριας περιόδου πεζοπορίας από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να έχετε την ευκαιρία να κάνετε αυτό το μοναδικό ταξίδι στο αξιοθαύμαστο ιστορικό ιστοσελίδα.

Διαβάστε: Machu Picchu σε Shoestring

Το ίχνος W Torres Del Paine της Χιλής

Οι τραχιά απόκρημνες πλαγιές του Torres Del Paine είναι ένα από τα πιο εικονικά αξιοθέατα στη Χιλή και το W Trail είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να δείτε μια από κοντά τις υπέροχες κορυφές.

Υπάρχουν επιλογές για καταλύματα φιλικές προς το περιβάλλον κατά μήκος της διαδρομής, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι ολοκληρώνουν αυτή τη διαδρομή σε περίπου τέσσερις ή πέντε ημέρες, με καταπληκτικό τοπίο για να απολαύσετε κάθε μέρα κατά μήκος της διαδρομής.

Ciudad Perdida Trek, Κολομβία

Συχνά θεωρείται ως κολομβιανό ισοδύναμο του Machu Picchu, αυτή η απομακρυσμένη τοποθεσία μέσα στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τα πόδια, και το σημείο εκκίνησης για αυτό το ταξίδι είναι συνήθως η πόλη της Santa Marta.

Αυτό είναι ένα αρκετά δύσκολο ταξίδι μέσα από τις ζούγκλες, και η τελική ανάβαση μέχρι τις βεράντες της πόλης σημαίνει ότι μπορεί να βρείτε τα πόδια σας πόνο όταν παίρνετε την υπέροχη θέα από την κορυφή του λόφου.

Fitzroy Loop, Αργεντινή

Εάν επιθυμείτε όμορφες παγετώδεις κορυφές βουνού, τότε ο ορεινός όγκος Fitzroy στην Παταγονία είναι ένας εξαιρετικός προορισμός και αυτή η διαδρομή βρόχου έχει μερικές εκπληκτικές απόψεις, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις καλύτερες απόψεις στο εθνικό πάρκο.

Υπάρχουν επίσης κάποιες υπέροχες λίμνες των Άνδεων κατά μήκος της διαδρομής δέκα ημερών, αλλά καθώς πρόκειται για ένα αρκετά τεχνικό και απαιτητικό ταξίδι, είναι καλύτερο να κάνετε αυτό το ταξίδι με μία από τις τοπικές εταιρείες πεζοπορίας.

Chapada Diamantina Grand Circuit, Βραζιλία

Βρίσκεται στην Bahia στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας, το Chapada Diamantina είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας, με εκπληκτική θέα στα βουνά, τα οποία απολαμβάνουν τις χαρακτηριστικές απότομες πλαγιές και τα επίπεδη οροπέδια στην κορυφή αυτών των βουνών.

Το Grand Circuit είναι μια πενθήμερη διαδρομή που περιλαμβάνει μερικά από τα σπουδαία αξιοθέατα του πάρκου, όπως μερικές απότομες αναρριχητικές διαδρομές και την ευκαιρία να δείτε μερικές εκπληκτικές υπόγειες λίμνες και ποτάμια.

Το ταξίδι Condoriri, Βολιβία

Αυτό το ταξίδι μεγάλου υψομέτρου είναι ένα γεγονός που απαιτεί κάποιες εγκλιματισμούς στην La Paz πριν από την επιβίβαση, αλλά μόλις είστε συνηθισμένοι στο υψόμετρο, προσφέρει ένα υπέροχο ορεινό τοπίο στα βουνά Royal Cordillera.

Υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες κορυφές πεζοπορίας που μπορούν να ολοκληρωθούν ως πλάγια ταξίδια, συμπεριλαμβανομένης της Pico Austria, η οποία απέχει 5.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με οργανωμένα ταξίδια συνήθως την καλύτερη επιλογή για όσους επισκέπτονται την περιοχή.

Golondrinas Cloud Forest Trek, Εκουαδόρ

Αυτό το ταξίδι είναι συνήθως μια καλή επιλογή για όσους δεν είναι πεπειραμένοι πεζοπόροι καθώς το ταξίδι ξεκινάει στο Παράμο και ακολουθεί μια διαδρομή τεσσάρων ημερών από το δάσος σύννεφων από περίπου 4.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι την υποτροπική ζώνη σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων πάνω από τη θάλασσα επίπεδο.

Η καταπληκτική άγρια ​​φύση, συμπεριλαμβανομένου του Άνδεων Κόντορ και του Λάδι Paramo είναι μεταξύ των ειδών που μπορούν να εντοπιστούν σε αυτή την όμορφη φυσική εξερεύνηση της περιοχής.

Διαβάστε: Τα δέκα υψηλότερα βουνά του Εκουαδόρ

Ausangate Circuit, Περού

Το μονοπάτι Ίνκας μπορεί να είναι το πιο δημοφιλές μονοπάτι της Νότιας Αμερικής, αλλά αυτή η διαδρομή νότια του Κούσκο έχει κάποιο θεαματικό τοπίο στα βουνά της Κορδέλιας Βιλκανότα και συνήθως διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Προς το παρόν αυτή η περιοχή που επισκέπτεστε σπάνια προσφέρει μια πιο αυθεντική ματιά στο Περού και πώς ζει ο ορεινός πληθυσμός, ενώ υπάρχουν κάποιες εκπληκτικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής.

Διαβάστε: 25 Περιπέτειες της Νότιας Αμερικής να έχετε πριν πεθάνετε

Κύκλωμα Illampu, Βολιβία

Το Illampu είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Βολιβίας και αυτή είναι μια διαδρομή που μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου επτά ημέρες και περιλαμβάνει κάποια υπέροχη θέα στο Laguna Glaciar, μαζί με τα βουνά που καλύπτουν το χιόνι.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε ως ένα καλά προετοιμασμένο ανεξάρτητο ταξίδι είτε με οδηγό και περιλαμβάνει κάποιες φανταστικές αλλαγές στο περιβάλλον, από ξηρά και σκονισμένα μονοπάτια μέχρι τις κορυφές βουνού που καλύπτονται από χιόνι.

Huayhuash Circuit, Περού

Ένα υπέροχο ταξίδι που δεν παίρνει μόνο τις εκπληκτικές γαλάζιες ορεινές λίμνες κάτω από τις αιχμές, αλλά και τους επισκέπτες μέσω ορισμένων γοητευτικών χωριών Quechua στα ψηλά βουνά.

Αυτό ορθώς θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα ταξίδια στον κόσμο. Το Cerro Jyamy είναι μια από τις κορυφές πεζοπορίας στην περιοχή που προσφέρει μια ωραία βόλτα στο βουνό και υπάρχουν μερικές εταιρείες που προσφέρουν οργανωμένες εκδρομές εδώ.

Το Salkantay To Machu Picchu Trek, Περού

Το ταξίδι στο Machu Picchu με τα πόδια δεν είναι αυτό που πρέπει να γίνει στο Inca Trail και αυτή η εναλλακτική διαδρομή είναι αυτή που έχει αναπτυχθεί λόγω των περιορισμένων χώρων που είναι διαθέσιμα στη πιο διάσημη διαδρομή του Περού.

Αρχίζοντας στους πρόποδες κάτω από το όρος Salkantay, αυτό το ταξίδι είναι μια πενθήμερη πεζοπορία, λαμβάνοντας μερικές όμορφες βουνοκορφές και παγετώδεις λίμνες, πριν περάσετε στο Machu Picchu με εκατοντάδες άλλους καθημερινούς επισκέπτες.

Κοιλάδα των ηφαιστείων Trek, Ισημερινός

Αυτή η διαδρομή είναι αυτή που παίρνει μέρος του ηφαιστειακού εδάφους στην περιοχή γύρω από το Cotopaxi, ένα από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια της Νότιας Αμερικής, το οποίο είναι επίσης ένα σύντομο ταξίδι από το Quito . Υπάρχει ένα μεγάλο ύψος με τα πόδια καθώς ανεβείτε στον παγετώνα στις πλαγιές του ηφαιστείου, ενώ ένας υπέροχος περίπατος γύρω από έναν διαβρωμένο ηφαιστειακό κρατήρα κάνει για κάποιες πολύ ξεχωριστές απόψεις.

El Morado Glacier Trek, Χιλή

Πρόκειται για ένα ταξίδι που μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ως ταξίδι μιας ή δύο ημερών και είναι μια ιδανική εισαγωγή αν είστε νέος στην πεζοπορία στη Νότια Αμερική. Περνώντας μέσα από μια υπέροχη παγετώδη κοιλάδα στο δρόμο μέχρι μια λίμνη στους πρόποδες του παγετώνα, μπορείτε να στρατοπεδεύσετε για τη νύχτα πριν περάσετε για να εξερευνήσετε την κοιλάδα Morales σε μια διήμερη εκδρομή.

Kaieteur Falls Trek, Γουιάνα

Το μικρό έθνος της Γουιάνας στη βορειοανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε και οι καταρράκτες Kaieteur είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό από τα αξιοθέατα της χώρας. Αυτό το ταξίδι διαρκεί συνήθως τέσσερις ή πέντε μέρες, και παίρνει τους επισκέπτες μέσα από κάποια εντυπωσιακή ζούγκλα του Αμαζονίου, πριν φτάσει στις ίδιες τις πτώσεις, οι οποίες συχνά θεωρούνται ως ο υψηλότερος καταρράκτης μονής πτώσης στον κόσμο.

Mount Roraima Summit Route, Βενεζουέλα

Μεταξύ των συνόρων μεταξύ Βενεζουέλας, Γουιάνας και Βραζιλίας, το όρος Roraima είναι ένα βουνό που έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό σχήμα, με απότομες και συχνά κάθετες πλευρές που περιβάλλουν ένα μεγάλο επίπεδο οροπέδιο στην κορυφή. Ξεκινώντας από τη σαβάνα και μετά περπατώντας απότομα μονοπάτια για να φτάσετε στην κορυφή του οροπεδίου, αυτό το ταξίδι παίρνει μερικούς από τους γοητευτικούς αυτόχθονες οικισμούς και είναι μια συναρπαστική διορατικότητα στην περιοχή.

Ingapirca Trek, Ισημερινός

Επίσης, γνωστό ως Εκαδοριανό Ίνκας, αυτή η τριήμερη πεζοπορία τελειώνει στα ερείπια Inca της Ingapirca και μεταφέρει τους επισκέπτες κατά μονοπάτια ηλικίας μέχρι χίλια χρόνια, που χρησιμοποιούνται από τους αγγελιαφόρους που ταξιδεύουν μεταξύ διαφορετικών οικισμών Inca. Θα συναντήσετε κάποιο μέρος του ιθαγενούς πληθυσμού καθώς περπατάτε, ενώ η καλύτερη επιλογή είναι συχνά να πάτε με ένα οργανωμένο ταξίδι το οποίο θα έχει τα γαϊδούρια για να βοηθήσει στη μεταφορά εξοπλισμού και φαγητού.

Huella Andina, Αργεντινή

Αυτό το φιλόδοξο μονοπάτι μεγάλων αποστάσεων μεταξύ της λίμνης Alumine στα βόρεια της χιλιανής περιοχής της Παταγονίας και της λίμνης Baguilt στο Εθνικό Πάρκο Los Alerces είναι μήκους 540 χιλιομέτρων και λαμβάνει μερικές θεαματικές περιοχές. Ορισμένα τμήματα της διαδρομής βρίσκονται κατά μήκος των δρόμων αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχουν πολλά εκπληκτικά μέρη του μονοπατιού, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων ημερών στο Εθνικό Πάρκο Nahuel Huapi, με τις καταπληκτικές λίμνες του.

O Caminho da Fe, Βραζιλία

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η συγκεκριμένη διαδρομή πεζοπορίας εμπνεύστηκε από το Camino de Santiago στην Ισπανία, αλλά η βραζιλιάνικη εκδοχή είναι μια διαδρομή περιπάτου προσκυνήματος που οδηγεί στη βασιλική Aparecida, στην περιοχή του Σάο Πάολο. Το τοπίο κατά μήκος αυτής της διαδρομής 300 μιλίων ποικίλλει, με την πιο δύσκολη περιοχή να είναι η διασταύρωση των βουνών Mantiqueira.

Κύκλωμα Alpamayo, Περού

Η γκάμα Cordillera Blanca στο βόρειο Περού μπορεί να μην έχει τόσο πολλούς επισκέπτες όσο το Inca Trail, αλλά αυτή η διαδρομή μέσα από τα εκπληκτικά χιονισμένα βουνά είναι μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική και γραφική εκστρατεία. Ξεκινώντας από την ορεινή πόλη Huaraz, όπου συνιστάται ένας εγκλιματισμός ημερών ή δύο, υπάρχουν μερικές αρκετά δύσκολες αναόδους, αλλά πληρώνουν μερίσματα με υπέροχη θέα από τα περάσματα.

Parque Nacional Φυσικό El Cocuy Trek, Κολομβία

Αυτό το ταξίδι έξι ημερών ταξιδεύει από Guican στο El Cocuy και έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει με οδηγούς καθώς και ανεξάρτητη πεζοπορία, με την περίοδο αιχμής να είναι το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Οι παγετώνες που περιβάλλουν τις βραχώδεις κορυφές εδώ είναι από τα κυριότερα σημεία του τι θα δείτε, ενώ αξίζει να φέρετε μαζί σας τα βροχή, καθώς οι ντους είναι συνηθισμένοι ακόμη και κατά την περίοδο αιχμής.

Είστε οπαδός της πεζοπορίας στη Νότια Αμερική; Μοιραστείτε τα αγαπημένα σας στα παρακάτω σχόλια.