Ταξιδιωτικός και τουριστικός οδηγός Lucca

Επισκεφθείτε ένα κόσμημα μιας πόλης στη Βόρεια Τοσκάνη

Έχετε κουραστεί να πετάξετε απότομες πλαγιές για να φτάσετε στην πόλη της Τοσκάνης; Η Lucca μπορεί να είναι η απάντηση. Με τις επιβλητικές προμαχώνες του 16ου αιώνα ακόμα τυλιγμένες γύρω από το συμπαγές χωριό που κάθεται σε επίπεδο έδαφος, η Lucca προσφέρει στο περιστασιακό καροτσάκι υπέροχες ευκαιρίες να περπατήσει από αυτό το βαρύ γεύμα της Τοσκάνης χωρίς να σπάσει έναν ιδρώτα.

Lucca: Τοποθεσία

Η Lucca κάθεται σε ένα προσχωσιγενές οροπέδιο κοντά στον ποταμό Serchio, 19 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Η Λούκα βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το αεροδρόμιο της Πίζας και 85 χιλιόμετρα δυτικά της Φλωρεντίας στη Βόρεια Τοσκάνη. Η Λούκα ήταν μια σημαντική διασταύρωση στις ρωμαϊκές εποχές, θα την δείτε στο βορρά-νότιο πλέγμα των κεντρικών δρόμων και στο ελλειπτικό πλάνο της "Piazza Anfiteatro". Στα βόρεια της Λούκας βρίσκονται οι Άλπες Άπουι με τα περίφημα λατομεία μαρμάρου, ιαματικά λουτρά και ιαματικές πηγές, ρέματα, δάση και σπηλιές.

Να φτάσετε και από την Lucca

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Lucca είναι δύο τετράγωνα έξω από τα τείχη (εισάγετε στο Porta San Pietro) στη νότια πλευρά της πόλης στην Piazza Ricasoli. Η Lucca βρίσκεται στη γραμμή τρένου Florence-Viareggio, με συχνή υπηρεσία στη Φλωρεντία. Χρειάζονται 70 λεπτά με μια ώρα και μισή για να μεταβείτε από τη Lucca στη Φλωρεντία. Εδώ είναι ένας χάρτης της Lucca που δείχνει το σιδηροδρομικό σταθμό, μια προτεινόμενη διαδρομή πεζοπορίας και τα κυριότερα αξιοθέατα.

Τα λεωφορεία τρέχουν καθημερινά στη Φλωρεντία και την Πίζα και φεύγουν από την Piazza Verdi, δίπλα στο τουριστικό γραφείο.

Η Lucca βρίσκεται στην αυτοκινητόδρομο A11 μεταξύ Viareggio και Φλωρεντίας.

Lucca Από ψηλά: Πύργος Guinigi

Το Casa Guinigi ήταν το σπίτι του δεκαπέντε αιώνα της ηγετικής οικογένειας της Lucca. Όπως και οι πλούσιοι της εποχής, έχτισαν έναν πύργο. Αυτό όμως είναι μοναδικό για τις δρύες που μεγαλώνουν από αυτό (και κάτω στο δωμάτιο κάτω).

Μπορείτε να ανεβείτε και να πάρετε υπέροχη θέα της Lucca προς όλες τις κατευθύνσεις. Ελέγξτε τη μπαταρία της φωτογραφικής μηχανής πριν πάτε - είναι 230 βήματα πίσω ...

Γιάκομο Πουτσίνι

Η Lucca ήταν η γενέτειρα του Giacomo Puccini (το 1858), ενός από τους πιο διάσημους συνθέτες της Οίας. Σήμερα μπορείτε να επισκεφτείτε τη γενέτειρά του, η οποία είναι σήμερα μουσείο , στο Corte S. Lorenzo, 9 (μέσω του di Poggio) στην Piazza Cittadella, με ένα χάλκινο άγαλμα του Puccini στο κέντρο. Το Φεστιβάλ Puccini, που διοργανώνεται σε υπαίθριο θέατρο στο κοντινό Torre del Lago , επιτρέπει στους λάτρεις της όπερας να νιώσουν την έμπνευση του περιβάλλοντος που ο Puccini επέλεξε να ζήσει. Το θέατρο ανοίγει απευθείας στην θέα της λίμνης Massaciuccoli με τις Άψηνες Άλπεις Ιστορικό. Το Φεστιβάλ Puccini πραγματοποιείται τον Μάιο-Αύγουστο. Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Puccini για περισσότερα. Αν πάτε, πάρτε κάποιο καλό εντομοαπωθητικό.

Τα βάρκα του Lucca

Η Lucca περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από τοίχους του 16ου αιώνα. Τον 19ο αιώνα, φυτεύτηκαν δέντρα και τώρα τα τείχη μπορούν να περπατήσουν ή να ποδηλατούν. Είναι περίπου τρία μίλια γύρω από το οβάλ. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα. η κορυφή είναι στρωμένη.

Που να μείνω

Εάν θέλετε ξενοδοχεία, ελέγξτε τα κορυφαία ξενοδοχεία της Lucca . Αν θέλετε να μείνετε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό και λίγο έξω από τους τοίχους, θεωρήστε το Hotel Rex, πολύ βολικό αν έρχεστε με το τρένο. μπορείτε να ρίξετε τις αποσκευές σας, να διασχίσετε το δρόμο και μέσα σε λίγα λεπτά βρίσκονται μέσα στους τοίχους και πολύ κοντά στη δράση.

Αν προτιμάτε μια ενοικίαση διακοπών, το HomeAway απαριθμεί πάνω από 1000 στην περιοχή Lucca.

Που να φάω

Η Lucca προσφέρει μερικά ωραία κουζίνα της Τοσκάνης. Το εστιατόριο που μιλούσε περισσότερο είναι το Ristorante Buca di Sant'Antonio. Έχετε κάποια σούπα Farro, ένα από τα παλαιότερα πιάτα στην Ιταλία και ένα από τα αγαπημένα του Giacomo Puccini και του Ezra Pound, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εστιατορίου. Για ένα ανεπίσημο και φθηνό γεύμα, δοκιμάστε το Trattoria da Leo. Ένα αγαπημένο για την παραδοσιακή κουζίνα της Lucca είναι η Trattoria da Giulio, Via delle Conce, 45, στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, ακριβώς δίπλα στους τοίχους.

Οι βίλες της Lucca

Αν έχετε αυτοκίνητο ή μπορείτε να βρείτε μια περιήγηση, μπορείτε να πάρετε τις βίλες της Lucca, μια σειρά από μεγάλες βίλες και τους επίσημους κήπους τους που βρίσκονται στα βόρεια της Lucca και είναι ανοιχτοί στο κοινό. Αν κάνετε όλη την περιήγηση, θα καταλήξετε στο Collodi, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε Collodi, τον τόπο γέννησης του Pinocchio , όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το Pinocchio Park, ιδανικό για τα παιδιά.

Διάσημες εκκλησίες

Ο ρωμανικός καθεδρικός ναός Duomo του San Martino, που ξαναχτίστηκε εντελώς μεταξύ του δωδέκατου και του πεντηκοστού αιώνα, περιέχει το Volto Santo, ένα ξύλινο σχήμα του Χριστού. Το Volto Santo πιστεύεται ότι είναι το πρόσωπο του Χριστού, σκαλισμένο από τον Νικόδημο που ήταν παρών στη σταύρωση.

Η πρόσοψη του San Michele στο Foro που βρίσκεται στην Piazza San Michele είναι ίσως η πιο φωτογραφημένη εκκλησία της Lucca. Αν φαίνεται ότι είναι κολλημένο, είναι επειδή ξόδεψαν όλα τα χρήματα σε αυτό και δεν είχαν αρκετό αριστερά για να ανεβάσουν την εκκλησία τόσο ψηλά όσο η πρόσοψη. Οι στήλες στην πρόσοψη είναι διαφορετικές και ο αρχάγγελος που στέκει στην εκκλησία διαθέτει ανακλινόμενα φτερά για να επιβιώσει από τους ισχυρούς ανέμους. Ο Πούτσιι τραγούδησε στη χορωδία εδώ. Ανοιχτό καθημερινά 7: 40-μεσημέρι και 3-6.

Lucca σε διαφορετικό φως

Εάν βρίσκεστε κοντά στη Λούκκα το Σεπτέμβριο, το Luminaria di Santa Croce διαθέτει την παλιά πόλη που είναι καταπλήρωτη στο φως των κεριών, όπως το «il Volto Santo», ένα ξύλινο γλυπτό του Χριστού μεταφέρεται από τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης στον Ντουόμο.

Άλλα αξιοθέατα

Φυσικά, όπως και σε οποιαδήποτε πόλη, μια μεγάλη έλξη περιπλανιέται στους μεσαιωνικούς δρόμους και βλέπει τις μικρές λεπτομέρειες που συνήθως είναι εκατοντάδες χρόνια. Η Λούκα είναι μια μεγάλη πόλη με τα πόδια, επειδή μέσα από τους τοίχους βρίσκεται πολύ μικρή κίνηση. Διαβάστε περισσότερα για τα κορυφαία αξιοθέατα της Lucca .

Lucca Καιρός και κλίμα

Ποτέ δεν θα πρηστείτε μέσα στους τοίχους της Lucca. υπάρχουν πάντοτε σκιερά σοκάκια για να μπαίνουν σε καυτή καλοκαιρινή μέρα. Για το ιστορικό κλίμα και τον καιρό, δείτε το Lucca Travel Weather

Κοντά στην Λούκα

Υπάρχουν πολλές ημερήσιες εκδρομές από τη Lucca .

Η πόλη Barga , βόρεια της Lucca στην άκρη της περιοχής Garfagnana και οι Άψη Άλπες (Alpi Apuane), θεωρείται μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις στην Τοσκάνη, αλλά είναι μόνο ελαφρώς τουριστική.

Η Pietrasanta , μια μικρή μεσαιωνική πόλη κοντά στην ακτή και καθισμένη στους πρόποδες των Άψηνων Άλπεων, είναι ο τόπος που ο Μιχαήλ Άγγελος ήρθε για την καλύτερη πέτρα. Είναι ακόμα ένα σημαντικό κέντρο για την εργασία μαρμάρου, και θα βρείτε πολλούς τεχνίτες στην εργασία εδώ.

Το Torre del Lago Puccini είναι μια μικρή πόλη στις όχθες της λίμνης Massaciuccoli, όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ Puccini. Οι λάτρεις της λίμνης θα αγαπήσουν τη λίμνη.

Η Φλωρεντία είναι 1 ώρα και 18 λεπτά από τη Λούκα με το τρένο, ενώ υπάρχει και φθηνότερο λεωφορείο.