Τα Φαντάσματα του Αρκάνσας

Το φως Gurdon

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες εκτάσεις του Αρκάνσας, το φάντασμα φάντασμα Gurdon είναι ένα σημερινό φαινόμενο και όχι κάτι που έχει δει μόνο στο παρελθόν. Έχει δει στην τηλεόραση, φωτογραφήθηκε από τους τουρίστες και γενικά αποδεκτό ως υπάρχον. Τα αδιόρατα μυστήρια έρχονταν στην πόλη για να το τεκμηριώσουν το 1994. Το μυστήριο δεν είναι αν υπάρχει ή όχι. Το μυστήριο είναι αυτό που είναι ακριβώς το φως.

Οι ντόπιοι λένε ένα θρύλο για να εξηγήσουν το φως, αλλά τα Ανεξέχοντα Μυστήρια είπαν ένα διαφορετικό.

Ένα κοινό θέμα και στους δύο θρύλους είναι ότι η φανταστική εμφάνιση είναι εργαζόμενος στο σιδηρόδρομο. Η θέση εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους σιδηροδρόμους και ο τρόπος με τον οποίο κινείται το φως θα σας υπενθυμίσει έναν εργαζόμενο στον σιδηρόδρομο που φέρει ένα φανάρι.

Ένας από τους θρύλους είναι ιστορικά ακριβής. Το 1931, ο William McClain, ένας αρχιτέκτονας σιδηρόδρομου του Μιζούρι-Ειρηνικού, πυροβόλησε τον Louis McBride (ή τον Louie McBryde). Ο McBride έπειτα σκότωσε τον McClain. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας είναι λίγο επιφανειακά. Κάποιες πηγές λένε ότι το επιχείρημα ήταν επειδή McBride σαμποτάρει ένα κομμάτι κομμάτι και προκάλεσε εκτροχιασμό. Άλλοι λένε ότι ο McBride ζήτησε περισσότερες ώρες και ο McClain δεν θα τους έδινε. Ένα άρθρο από το Νότιο Πρότυπο, ένα χαρτί Arkadelphia, το 1932 δηλώνει ο McBride είπε στον σερίφη ότι σκότωσε τον McClain επειδή ο McClain τον κατηγόρησε ότι ήταν ο λόγος ότι υπήρξε ατύχημα τρένου λίγες μέρες πριν. Έτσι, αυτό είναι πιθανόν ο πραγματικός μύθος.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο McClain χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με ένα σιδηροδρομικό ακίδα maul. Ο McBride καταδικάστηκε αργότερα σε θάνατο με ηλεκτροπληξία και εκτελέστηκε στις 8 Ιουλίου 1932 (αναφέρεται στα αρχεία εκτέλεσης ως MCBRYDE, LOUIE). Το φως του Gurdon ήταν στην πραγματικότητα καταγεγραμμένο για πρώτη φορά λίγο μετά την εκτέλεσή του στη δεκαετία του 1930.

Είναι θεωρημένο ότι το φως είναι McClain, που στοιχειώνει τις διαδρομές και φέρει το ίδιο φανάρι που θα έφερνε για δουλειά.

Η θεωρία που οι ντόπιοι πετιέται είναι μικρότερη στην ιστορική ακρίβεια, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα. Λέει ότι ένας εργάτης σιδηροδρόμων εργαζόταν έξω από την πόλη μια νύχτα. Έπεσε τυχαία στο μονοπάτι ενός τρένου και το κεφάλι του είχε αποκοπεί από το σώμα του. Ποτέ δεν βρήκαν ποτέ το κεφάλι του. Οι ντόπιοι λένε ότι το φως είναι στην πραγματικότητα το φως από το φανάρι του καθώς περπατά τα ίχνη που ψάχνουν για το χαμένο κεφάλι του. Ήταν αρκετά συνηθισμένο για τους τραυματίες ή ακόμα και για τους τραυματίες, οπότε είναι πιθανό να αποκεφαλιστούν.

Αυτό το φως δεν φαίνεται από τον αυτοκινητόδρομο. Πρέπει να πάτε σε αυτό. Είναι μια δυόμισι μίλια περπάτημα στον τόπο όπου μπορείτε να δείτε το μυστήριο φανάρι. Θα περάσετε από δύο τετράγωνα πριν εμφανιστεί. Το σημείο σημειώνεται με μια μικρή κλίση στις πίστες και έπειτα ένα μακρύ λόφο. Το φως είναι ένα απόκοσμο άσπρο-μπλε φως που μερικές φορές εμφανίζεται σε πορτοκαλί. Το φως σβήνει εμπρός και πίσω και κινείται γύρω από τον ορίζοντα. Το φως εμφανίζεται συχνά στις πιο σκοτεινές νύχτες και το βλέπει καλύτερα όταν είναι συννεφιασμένο και συννεφιασμένο. Ρίξτε μια ματιά στον χάρτη της Roadside America πριν περάσετε.

Τα αβέβαια μυστήρια δεν βρήκαν τι είναι πραγματικά το φως, ούτε έχουν κάποιοι επιστήμονες που έχουν ελέγξει την περιοχή, αλλά υπάρχουν μερικές θεωρίες.

Μια κορυφαία θεωρία είναι ότι στην πραγματικότητα είναι μόνο τα φώτα των εθνικών οδών που αντανακλούν μέσα από τα δέντρα. Οι ιστορικοί, ωστόσο, διαφωνούν. Λένε ότι το φως έχει γραφτεί και μιλήσει για πριν από τον αυτοκινητόδρομο ήταν ακόμα εκεί. Οι επιστήμονες προσπάθησαν να εξηγήσουν το φως και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να είναι φώτα αυτοκινητοδρόμων.

Σε άρθρο του περιοδικού Arkansas της δεκαετίας του 1980, ο πρώην μεταπτυχιακός φοιτητής στο κρατικό πανεπιστήμιο του Henderson διερεύνησε το φως και δήλωσε:

Η πλησιέστερη διασταύρωση μεταξύ των διαδρομών είναι περίπου τεσσάρων μιλίων μακριά, και ένας μεγάλος λόφος βρίσκεται ανάμεσα στις πίστες και το διακρατικό. Αν το φως προκλήθηκε από τη διέλευση των προβολέων, θα έπρεπε να διαθλάται και πάνω από το λόφο να είναι ορατό στην άλλη πλευρά.

Το άρθρο ισχυρίστηκε ότι ο Clingan προσπάθησε να μετρήσει το χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο για να διασχίσει το σημείο ορίζοντα σε μια γωνία 45 μοιρών (η γωνία της διακρατικής με τα κομμάτια) στα 55 μίλια την ώρα. Προχωρώντας στα 80 πόδια ανά δευτερόλεπτο, εξήγησε, «τα φώτα θα είναι ορατά πολύ περισσότερο από το δεύτερο που χρειάζεται για να εμφανιστεί και να εξαφανιστεί το φως του Gurdon». Ο Clingan περπάτησε επίσης αρκετά κοντά στην εθνική οδό για να ακούσει τους ήχους συγκεκριμένων συγκεκριμένων φορτηγών. Επέμεινε τους ήχους που δεν συντονίζονταν ποτέ με τις εμφανίσεις του φωτός.

Ο Δρ Charles Leming, καθηγητής φυσικής στο κρατικό πανεπιστήμιο του Henderson, ήταν μια αρχή στο φως πριν από το πέρασμα του. Αυτός και οι μαθητές του έκαναν πολλές παρατηρήσεις για το φως. Ένα εντυπωσιακό εύρημα ήταν ότι όταν το φως φαινόταν μέσω φίλτρων, τα φώτα ποτέ δεν πολώνονται. Οποιοδήποτε φωτισμό θα μπορούσε να πολώσει. Δεν μπορούσαν επίσης να βρουν ηλεκτρομαγνητικό ρεύμα σε ένα γαλβανόμετρο, και ότι το φως εμφανίζεται σταθερά, ανεξάρτητα από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Υπάρχει επίσης μια θεωρία που υποδηλώνει άγχος στους κρυστάλλους χαλαζία κάτω από το Gurdon τους αναγκάζει να εκπέμπουν ηλεκτρισμό και να παράγουν το φως. Ονομάζουν αυτό το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο. Η θεωρία είναι ότι το λάθος της Νέας Μαδρίτης, που περνάει από αυτήν την περιοχή, ασκεί έντονες πιέσεις στους κρύσταλλους και τους πιέζει μαζί προκαλώντας τους να αναπτύξουν ένα φορτίο και να αναβάλουν μια σπίθα.

Gurdon, Arkansas βρίσκεται περίπου 75 μίλια νότια του Little Rock στο Διεθνές 30 και βρίσκεται ακριβώς ανατολικά του Interstate στην εθνική οδό 67. Το φως είναι έξω από την πόλη και κατά μήκος ενός τέντωμα των σιδηροδρομικών γραμμών. Χρειάζονται μερικές ώρες για να φτάσετε στη θέση. Μπορείτε να ζητήσετε οδηγίες στο Gurdon. Ρωτήστε σε οποιοδήποτε βενζινάδικο. Όλοι σε αυτή τη μικρή πόλη ξέρουν τι εννοείτε (το αποκαλούν "φωτεινά bluffs φάντασμα"). Υπάρχει ένα παρόμοιο φως με μια παρόμοια ιστορία στο Crossett. Ο Crossett έχει επίσης πολύ χαλαζία.

Αυτό που έχω δει πραγματικά για τον εαυτό μου. Είναι πολύ περίεργο, αλλά δεν νομίζω ότι μοιάζει με φανάρι. Είναι ένα πολύ τραγανό, σαφές φως που μπορείτε να δείτε κινούμενοι γύρω. Ο φίλος μου και εγώ προσπαθήσαμε να φτάσουμε αρκετά κοντά σε αυτό για να δούμε τι ήταν, αλλά αυτό είναι αδύνατο, συνεχίζει να κινείται και μόλις φτάσετε εκεί που ήταν, έχει φύγει. Αυτό το δημοφιλές σημείο για τα παιδιά στην Απόκριες.