Πόσα χρήματα για να ταξιδέψετε στη Μιανμάρ;

Ακαθάριστα έξοδα ταξιδίου για τη Βιρμανία / Μυανμάρ

Πολλοί ταξιδιώτες αναρωτιούνται πόσα χρήματα χρειάζονται για να ταξιδέψουν στη Μιανμάρ, τώρα που μόλις πρόσφατα άνοιξε η χώρα στον τουρισμό. Τα παρελθόντα χρόνια, οι ταξιδιώτες έπρεπε να μεταφέρουν όλα τα χρήματά τους, καθώς τα ΑΤΜ δεν ήταν διαθέσιμα - αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα έξοδα είναι υψηλότερα από αυτά της Ταϊλάνδης , η Μυανμάρ εξακολουθεί να είναι ένας πολύ προσιτός προορισμός.

Ο υπολογισμός του ακατέργαστου κόστους ταξιδίου για τη Μιανμάρ εξαρτάται πραγματικά από εσάς και το στυλ ταξιδιού σας.

Μυανμάρ μπορεί να εξερευνηθεί με προϋπολογισμό του backpacker, αλλά από την άλλη πλευρά, θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία πολυτελείας και πλούσιους τρόπους να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα.

Σχετικά με τα χρήματα στη Μιανμάρ

Οι τιμές στη Μιανμάρ συχνά αναφέρονται σε δολάρια ΗΠΑ, αν και kyat - το τοπικό νόμισμα - θα λειτουργήσει ασφαλώς επίσης. Πάντα να πληρώνετε με όποιο νόμισμα λειτουργεί καλύτερα προς όφελός σας. Θυμηθείτε: το kyat σας θα είναι άχρηστο εκτός της Μυανμάρ, αλλά τα δολάρια ΗΠΑ δουλεύουν καλά σε πολλές άλλες χώρες .

Κόστος εκκίνησης

Πτήσεις με προϋπολογισμό από Μπανγκόκ προς Γιανγκόν είναι εύκολο να βρεθούν. Αλλά πριν φτάσετε, θα χρειαστεί να πληρώσετε 50 ευρώ για μια eVisa. Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για την βίζα σας στη Βιρμανία online πριν σχεδιάσετε το ταξίδι σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να ελέγξετε τους συνιστώμενους εμβολιασμούς για την Ασία .

Μεταφορά

Οι χερσαίες μεταφορές στη Μιανμάρ είναι μια πραγματική συμφωνία και θα αποτελέσουν μόνο ένα μικρό μέρος του προϋπολογισμού σας για να επισκεφθείτε.

Κατάλυμα

Όταν οι ταξιδιώτες του προϋπολογισμού υποστηρίζουν ότι η Μιανμάρ είναι πολύ πιο ακριβή από τη γειτονική Ταϊλάνδη ή το Λάος, συχνά αναφέρονται σε τιμές διαμονής. Οι τιμές για τους κρατούμενους και τα οικονομικά ξενοδοχεία είναι υψηλότερες από αυτές σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τα καλά νέα είναι ότι τα πρότυπα είναι συχνά υψηλότερα . Ένα πλήρως εξοπλισμένο ξενοδοχείο στο Mandalay με υπαλλήλους του ασανσέρ και τα έργα μπορεί να κοστίσει μόλις 30 δολάρια ανά διανυκτέρευση. Τα πιο αξιοπρεπή ξενοδοχεία περιλαμβάνουν δωρεάν πρωινό.

Οι Backpackers που ταξιδεύουν στη Μυανμάρ θα διαπιστώσουν ότι το κόστος των κρεβατιών σε ξενώνες είναι σίγουρα υψηλότερο από ό, τι σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας - έως και 16 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Αν ταξιδεύετε ως ζευγάρι, το κόστος των δύο κρεβατοκάμαρες είναι συχνά το ίδιο με αυτό ενός ιδιωτικού δίκλινου δωματίου.

Ένα μεσαίο ξενοδοχείο στην Yangon ξεκινά από περίπου 40 δολάρια ανά διανυκτέρευση. οι τιμές αυξάνονται ανάλογα με την τοποθεσία.

Τροφή

Τα τρόφιμα στη Μιανμάρ μπορεί να είναι φθηνά, αν και τα μερίδα είναι σίγουρα μικρότερα. Το πρωινό περιλαμβάνεται συχνά στην τιμή του δωματίου σας. Οι τιμές των εστιατορίων ποικίλλουν, αλλά ένα μπολ με νούγιες ή κάρυ σπανίως κοστίζει περισσότερο από US $ 2 σε ένα βασικό εστιατόριο.

Πολλά εστιατόρια σερβίρουν γεύματα οικογενειακού στυλ, πράγμα που σημαίνει ότι παραγγέλνετε πολλές πλάκες για να μοιραστείτε γύρω από το τραπέζι. Η τιμή του γεύματος σας εξαρτάται προφανώς από το πόσες πλάκες κρέατος, σαλάτας, λαχανικών, σούπας και ρυζιού που επιλέγετε.

Όπως πάντα, οι προσπάθειες για δυτική κουζίνα σε τουριστικά προσανατολισμένα εστιατόρια και φαγητό στο ξενοδοχείο σας θα κοστίζουν περισσότερο.

Πίνω

Η μπύρα, ακόμη και σε εστιατόρια στη Μιανμάρ, είναι εξαιρετικά φθηνή.

Μπορείτε να απολαύσετε ένα μεγάλο μπουκάλι τοπικής μπύρας για US $ 1. αναμένετε να πληρώσετε διπλάσια από αυτά σε ωραιότερα εστιατόρια.

Παρόλο που δεν θα δείτε κανένας από τους πανταχού παρόντες 7-Eleven minimarts που βρέθηκαν σε όλη την Ασία , μπουκάλια από τοπικό ρούμι ή άλλο αλκοόλ μπορούν να αγοραστούν από καταστήματα για περίπου US $ 3. Τα εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Εισιτήριο εισόδου

Μαζί με τη διαμονή, τα εισιτήρια εισόδου σε δημοφιλή μέρη στη Μιανμάρ θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα στον προϋπολογισμό σας. Οι τουρίστες πληρώνουν πάντα περισσότερο από τους ντόπιους. Αναμείνετε να πληρώσετε 8 δολάρια ΗΠΑ για το Pagoda Shwedagon στην Yangon, 10 δολάρια ΗΠΑ για να εισέλθετε στη ζώνη Inle Lake και 20 δολάρια ΗΠΑ για να εισέλθετε στο Bagan. Λιγότερο δημοφιλείς χώροι όπως το Μουσείο Εξάλειψης Φαρμάκων στην Yangon (είσοδος: US $ 3) και το Εθνικό Μουσείο (είσοδος: US $ 4) είναι σχετικά φθηνές.

Εξοικονόμηση χρημάτων στη Μιανμάρ

Με λίγα λόγια, πόσα χρήματα χρειάζεστε για να ταξιδέψετε στη Μιανμάρ εξαρτάται πραγματικά από εσάς. Θα ξοδέψετε περισσότερα αν επιλέξετε να κάνετε κράτηση περιηγήσεων , να ενοικιάσετε ιδιωτικούς οδηγούς και να μείνετε σε πολυτελή ξενοδοχεία. Όσο περισσότερο κι αν κινηθείτε, όσο πιο πολλά αξιοθέατα επιλέγετε, τόσο περισσότερο θα περάσετε τελικά για να ταξιδέψετε στη Μιανμάρ. Προϋπολογισμός ταξιδιώτες μπορούν να φτάσουν με το φθηνό !