Γεια σε Βιρμανία

Γεια σας, ευχαριστώ και χρήσιμες φράσεις στη Βιρμανία

Γνωρίζοντας πώς να πω γεια σε Βιρμανία θα έρθει σε πολύ βολικό καθώς συναντάς φιλικούς ανθρώπους ξανά και ξανά σε όλη τη Μιανμάρ. Η εκμάθηση μερικών απλών εκφράσεων στην τοπική γλώσσα βελτιώνει πάντα την εμπειρία της επίσκεψης σε μια νέα θέση. Κάνοντας αυτό δείχνει επίσης τους ανθρώπους που ενδιαφέρεστε για τη ζωή τους και τον τοπικό πολιτισμό.

Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις απλές εκφράσεις στη Βιρμανία και δείτε πόσα χαμόγελα παίρνετε σε αντάλλαγμα!

Πώς να πείτε Γεια σε Βιρμανία

Ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος για να πούμε γεια σε Μυανμάρ ακούγεται σαν: «ming-gah-lah-bahr». Αυτός ο χαιρετισμός χρησιμοποιείται ευρέως, αν και υπάρχουν κάποιες ελαφρώς πιο επίσημες τροποποιήσεις.

Σε αντίθεση με την Ταϊλάνδη και μερικές άλλες χώρες, οι βιρμανικοί άνθρωποι δεν κάνουν wai (η χειρονομία που μοιάζει με προσευχή μαζί με φοίνικες μαζί μπροστά σας) ως μέρος ενός χαιρετισμού.

Συμβουλή: Η επαφή μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι ακόμη πιο περιορισμένη στη Μιανμάρ από ό, τι άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μην αγκαλιάζετε, κουνάτε ή αλλιώς αγγίζετε κανέναν από το αντίθετο φύλο ενώ λέτε γεια σε Μυανμάρ.

Πώς να πω ευχαριστώ στη Βιρμανία

Εάν έχετε ήδη μάθει πώς να πείτε γεια, ένα άλλο σπουδαίο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι πώς να πείτε "ευχαριστώ" στη Βιρμανία. Θα χρησιμοποιείτε συχνά την έκφραση, καθώς η βιρμανική φιλοξενία είναι πρακτικά ασύγκριτη στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ο πιο ευγενικός τρόπος να πω ευχαριστώ στη Βιρμανία είναι: "chay-tzoo-tin-bah-teh". Παρόλο που φαίνεται σαν μια μπουκιά, η έκφραση θα κυλήσει από τη γλώσσα σας εύκολα μέσα σε λίγες μέρες.

Ένας ακόμα πιο εύκολος τρόπος να προσφέρετε ευγνωμοσύνη - το ισοδύναμο μιας άτυπης "ευχαριστίας" - είναι με: "chay-tzoo-beh".

Αν και δεν είναι πραγματικά αναμενόμενο, ο τρόπος να πει κανείς "είστε ευπρόσδεκτοι" είναι με: "yah-bah-deh."

Η Βιρμανική γλώσσα

Η βιρμανική γλώσσα είναι συγγενής της θιβετιανής γλώσσας, καθιστώντας την ήχο ξεχωριστά διαφορετική από την Ταϊλάνδη ή το Λάος. Όπως και πολλές άλλες γλώσσες στην Ασία, η Βιρμανία είναι μια γλώσσα γλώσσα, που σημαίνει ότι κάθε λέξη μπορεί να έχει τουλάχιστον τέσσερις σημασίες - ανάλογα με τον τόνο που χρησιμοποιείται.

Οι επισκέπτες συνήθως δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την εκμάθηση των σωστών αποχρώσεων αμέσως για να πούμε γεια σε Βιρμανία επειδή οι χαιρετισμοί κατανοούνται μέσω του πλαισίου. Στην πραγματικότητα, η ακρόαση ξένων χασάει τους τόνους όταν προσπαθεί να πει γεια συνήθως φέρνει ένα χαμόγελο.

Το Βιρμανικό σενάριο πιστεύεται ότι βασίζεται σε ένα ινδικό σενάριο από τον πρώτο αιώνα π.Χ., ένα από τα παλαιότερα συστήματα γραφής στην Κεντρική Ασία. Τα 34 στρογγυλά, κυκλικά γράμματα του Βιρμανικού αλφάβητου είναι όμορφα αλλά δύσκολα για τους απροσδιόριστους να το διακρίνουν! Σε αντίθεση με τα αγγλικά, δεν υπάρχουν κενά μεταξύ των λέξεων σε γραπτή Βιρμανία.

Άλλα χρήσιμα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε στη Βιρμανία

Δείτε πώς να πείτε γεια στην Ασία για να μάθετε χαιρετισμούς σε πολλές άλλες χώρες.