Τι Prepaid Cellular SIM πρέπει να αγοράσετε στη Μιανμάρ;

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της MPT, της Telenor και των υπηρεσιών προπληρωμένου κινητού τηλεφώνου Ooredoo

Η πτώση των τιμών της προπληρωμένης πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας στη Μιανμάρ δείχνει εξαιρετικά τον ανταγωνισμό στη δράση. Στις αρχές του χρόνου, η αγορά ενός κινητού SIM στη Μιανμάρ κοστίζει 3.000 δολάρια το 2001 και 250 δολάρια το 2013. (Ακόμα και τότε, ήταν ακόμα τόσο σπάνιες που έπρεπε να κερδίσετε μια κλήρωση για να πάρετε μία).

Γρήγορα προς τα εμπρός μέχρι τώρα: όταν επισκέφθηκα για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2015, αγόρασα δύο κάρτες SIM και ο καθένας τους έβαλε πίσω περίπου $ 4 έως $ 6 ανά μετοχή (με το ισοδύναμο 1GB δεδομένων στο διαδίκτυο για εκκίνηση).

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ τότε και τώρα; Πριν από το 2013, το κρατικό Myanmar Post and Telecommunication (MPT) είχε κατακλυσμό σε κυψελοειδή δίκτυα σε όλη τη Μιανμάρ. Τώρα, ο MPT έχει άφθονο ανταγωνισμό από δύο ξένες ομάδες: το Otoredoo με βάση το Κατάρ και το Telenor με έδρα τη Νορβηγία . Καλά νέα για όποιον είναι απελπισμένος για να αποφύγει τις χρεώσεις περιαγωγής υψηλού κόστους στη Νοτιοανατολική Ασία.

Έτσι, όταν πετάτε σε ένα από τα δύο κύρια διεθνή αεροδρόμια της χώρας , θα βρείτε περίπτερα για τους τρεις προπληρωμένους παροχείς SIM που σας περιμένουν στην εκδήλωση άφιξης. Ακόμα και όταν βγαίνετε στους δρόμους, θα βρείτε πωλητές που τους πωλούν σχεδόν σε κάθε γωνιά.

Ποιον επιλέγετε;

MPT: Για Κάλυψη Κοντά σε Nationwide

Ο πρώην μονοπωλιακός κάτοχος κυψελοειδούς πρόσβασης στη Μυανμάρ, η MPT εξακολουθεί να ανήκει στην κυβέρνηση και ελέγχεται από στρατιωτικούς (που μπορεί να αποτρέψει τους υπεύθυνους ταξιδιώτες να αγοράσουν τις υπηρεσίες τους). Αλλά λόγω του ότι είναι το πρώτο στη σκηνή, το MPT διαθέτει το ευρύτερο κυψελοειδές δίκτυο στη χώρα.

Ορισμένες συνήθειες είναι δύσκολο να σπάσουν, αν και: Η MPT χρεώνει το μεγαλύτερο μέρος και από τους τρεις παρόχους, αλλά η υπηρεσία Διαδικτύου δεν δικαιολογεί το υψηλότερο κόστος. ( Διαβάστε για τη Μυανμάρ kyat .)

Αν η διαδρομή σας περιλαμβάνει ταξίδια κάπως μακρινά από τις πόλεις Mandalay, Yangon και την τουριστική πόλη της Bagan , σκεφτείτε να αγοράσετε μια προπληρωμένη κάρτα μνήμης MPT εάν θέλετε να έχετε απρόσκοπτο κείμενο και πρόσβαση κλήσεων στο κινητό σας τηλέφωνο.

Ooredoo: Για γρηγορότερο Internet στις πόλεις

Την εποχή που ο ανταποκριτής σας επισκέφτηκε τη Μιανμάρ, ο κύριος pitchman του Ooredoo ήταν ένας έφηβος που έμοιαζε σοκαρισμένος, κοιτάζοντας έντονα σε μια οθόνη smartphone, όπου, πιθανότατα, κατεβάζονταν κάτι με ταχύτητες χαλάρωσης. Ο Ooredoo τοποθετεί στο Internet περισσότερο από τις υπηρεσίες φωνής του και είναι αλήθεια: το Ooredoo έχει μία από τις ταχύτερες 3G ταχύτητες στη χώρα .

Η διαφήμιση αποκλείει το γεγονός ότι η υπηρεσία του Ooredoo γρήγορα εξαφανίζεται το λεπτό που ξεκινάτε έξω από τις πόλεις ή τα μεγάλα αεροδρόμια (το σήμα μου έσπασε λίγα μίλια μακριά από το αεροδρόμιο Heho επικεφαλής της Pindaya). Αυτό μπορεί να έχει ήδη αλλάξει από τη στιγμή που το διαβάσατε, καθώς περάσαμε τον υπό κατασκευή κινητό πύργο του Ooredoo στο κέντρο της Pindaya την επόμενη μέρα.

Εάν η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι σημαντική για εσάς, τότε λάβετε μια κάρτα Ooredoo SIM.

Αγόρασα το δικό μου για περίπου MMK 4.000, και μου έδωσαν επίσης δωρεάν 1GB πρόσβαση στο Internet πάνω από το πακέτο που είχα αγοράσει, για ένα σύνολο 2GB! Αλλά είχα μόνο μια σύνδεση στο Yangon, Bagan και Mandalay. Η λίμνη Inle και η Pindaya, δυστυχώς, ήταν νεκρές ζώνες.

Telenor: Για την φτηνότερη κάρτα SIM

Το Telenor ήταν η πτώση της SIM στην Πιντζαγιά, όταν ήμουν πανικοβλημένος να πηγαίνω 24 ώρες χωρίς να μιλάω στην οικογένειά μου πίσω στο σπίτι. Εκτίμησα την ευρεία κάλυψη τους στην Pindaya, καθώς και το γεγονός ότι το προπληρωμένο τους SIM δεν κοστίζει περισσότερο από 1.500 MMK (περίπου $ 1.25) κατά την αγορά.

Σε αντίθεση με τον Ooredoo, ο Telenor επικεντρώθηκε περισσότερο στην ευρύτερη κάλυψη κατευθείαν από την πύλη. έχουν ήδη ξεπεράσει τον Ooredoo σε κυψελοειδή κάλυψη, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε αργότερα. Η πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο είναι εντάξει, κατά τη γνώμη μου, αν και λίγο πιο ακριβό από το Ooredoo παρά τις βραδύτερες ταχύτητες λήψης τους.

Κάνετε ό, τι κάνουν οι ντόπιοι: Αγοράστε περισσότερα από ένα

Οι πραγματικά έξυπνοι ντόπιοι αγοράζουν ένα κινητό τηλέφωνο διπλής SIM (ένα φορητό ακουστικό που μπορεί να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα δύο κάρτες SIM) και χρησιμοποιούν δύο από τους παροχείς που αναφέρονται παραπάνω.

Ο πρώτος μου οδηγός στην Bagan είχε ένα κινητό τηλέφωνο που τρέχει και το MPT και το Telenor. Εάν έκανα μια αλλαγή, θα αγόραζα ακόμα μια SIM Ooredoo, αλλά αντί για Telenor, θα αγοράζα ένα MPT για ένα αντίγραφο κλήσης και κειμένου . Στη λίμνη Ίνλε (όπου η Telenor δεν είχε βρει ακόμα μια βάση), ο βαρκάρης μου κουβεντιάζοντας ευτυχώς τον φίλο του μέσω μιας σύνδεσης MPT, ενώ κοιτούσα το κινητό μου χωρίς σήμα. Θα ήθελα ίσως να κοιτάξω ένα τούβλο.