Πού είναι η Βιρμανία;

Η τοποθεσία της Βιρμανίας, τα ενδιαφέροντα γεγονότα και τι να περιμένετε να ταξιδέψετε εκεί

Με την αλλαγή ονόματος από τη Βιρμανία ως τη Μυανμάρ το 1989 που προκαλεί σύγχυση, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται: πού είναι η Βιρμανία;

Η Βιρμανία, επίσημα η Δημοκρατία της Ένωσης Μυανμάρ, είναι η μεγαλύτερη χώρα στην ηπειρωτική Νοτιοανατολική Ασία. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Νοτιοανατολικής Ασίας και συνορεύει με την Ταϊλάνδη, το Λάος, την Κίνα, το Θιβέτ, την Ινδία και το Μπαγκλαντές.

Η Βιρμανία έχει όμορφο τοπίο και 1.200 μίλια ακτογραμμή κατά μήκος της θάλασσας Ανταμάν και του κόλπου της Βεγγάλης, ωστόσο οι αριθμοί τουρισμού είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς της γειτονικής Ταϊλάνδης και του Λάος.

Η χώρα ήταν συνήθως κλειστή μέχρι πρόσφατα. το υπεύθυνο καθεστώς δεν έκανε πολλά για να προσελκύσει επισκέπτες. Σήμερα, οι τουρίστες συρρέουν στη Βιρμανία για έναν απλό λόγο: αλλάζει γρήγορα.

Αν και η Βιρμανία θεωρείται από μερικούς ότι είναι μέρος της Νότιας Ασίας (οι πολλές επιρροές από την εγγύτητα μπορεί να φανεί), είναι επίσημα μέλος του ASEAN (Ένωση των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας).

Η θέση της Βιρμανίας

Σημείωση: Αυτές οι συντεταγμένες είναι για την παλιά πρωτεύουσα της Yangon.

Βιρμανία ή Μιανμάρ, Ποια είναι αυτή;

Το όνομα της Βιρμανίας άλλαξε επισήμως στη «Δημοκρατία της Ένωσης του Μιανμάρ» από την κυρίαρχη στρατιωτική χούντα το 1989. Η αλλαγή απορρίφθηκε από πολλές παγκόσμιες κυβερνήσεις λόγω της χάλιας ιστορίας της χούντας εμφύλιου πολέμου και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρόλο που οι διπλωμάτες και οι κυβερνήσεις κάποτε απέδειξαν την αποδοκιμασία τους παραμένοντας στο παλιό όνομα της Βιρμανίας, αυτό άλλαξε.

Οι εκλογές του 2015 και η νίκη του κόμματος της Aung San Suu Kyi βοήθησαν στο άνοιγμα των διεθνών σχέσεων και του τουρισμού, καθιστώντας το όνομα «Μυανμάρ» πιο αποδεκτό.

Οι άνθρωποι από τη Μιανμάρ εξακολουθούν να αναφέρονται ως "Βιρμανικοί".

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Βιρμανία / Μιανμάρ

Ταξιδεύοντας στη Βιρμανία

Το πολιτικό κλίμα στη Βιρμανία έχει αλλάξει δραστικά. Με την πτώση των διεθνών κυρώσεων, οι δυτικές εταιρείες έσπευσαν και η τουριστική υποδομή ανθίζει. Παρόλο που η χρήση του Διαδικτύου εξακολουθεί να είναι δύσκολη στη Βιρμανία, η χώρα αναμφισβήτητα θα αλλάξει και θα αναπτυχθεί καθώς οι εξωτερικές επιρροές εξαπλώνονται.

Οι κανονισμοί για τις θεωρήσεις έχουν χαλαρώσει. Απλά πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα στο διαδίκτυο πριν επισκεφθείτε. Τα χερσαία σύνορα με την Ταϊλάνδη άνοιξαν το 2013, ωστόσο, ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να εισέλθουν και να εξέλθουν από τη Βιρμανία εξακολουθούν να πετούν. Πτήσεις από Μπανγκόκ ή Κουάλα Λουμπούρ είναι οι πιο δημοφιλείς.

Η επίσκεψη στη Βιρμανία εξακολουθεί να είναι πολύ φθηνή , παρόλο που οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με συνηθισμένο τρόπο σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας διαπιστώνουν ότι η διαμονή είναι ακριβότερη όταν ταξιδεύετε σόλο. Ο συνδυασμός με έναν άλλο ταξιδιώτη είναι ο φθηνότερος τρόπος να πάτε. Η τακτοποίηση είναι εύκολη, αν και δεν θα συναντήσετε πολλές αγγλικές πινακίδες σε σταθμούς μεταφοράς. Τα εισιτήρια συνεχίζονται με τον παλιομοδίτικο τρόπο: το όνομά σας γράφεται σε ένα γιγαντιαίο βιβλίο με ένα μολύβι.

Το 2014, η Βιρμανία εισήγαγε ένα σύστημα eVisa που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά για επιστολή έγκρισης τύπου. Εάν εγκριθεί, οι ταξιδιώτες πρέπει απλώς να εμφανίσουν την τυπωμένη επιστολή σε ένα μετρητή μετανάστευσης για να λάβουν σφραγίδα βίζας για 30 ημέρες.

Ορισμένες περιοχές στη Βιρμανία εξακολουθούν να είναι κλειστές στους ταξιδιώτες. Αυτές οι περιορισμένες περιοχές απαιτούν ειδικές άδειες εισόδου και πρέπει να αποφεύγονται. Παρά την αλλαγή καθεστώτος, οι θρησκευτικές διώξεις εξακολουθούν να αποτελούν βίαιο πρόβλημα στη Βιρμανία.

Παρόλο που οι διεθνείς πτήσεις από τις δυτικές χώρες στη Βιρμανία εξακολουθούν να είναι πρακτικά ανύπαρκτες, υπάρχουν εξαιρετικές συνδέσεις από την Μπανγκόκ, την Κουάλα Λουμπούρ, τη Σιγκαπούρη και άλλες μεγάλες πόλεις της Ασίας. Ένας μακρύς κατάλογος των αεροπορικών εταιρειών υπηρεσιών Yangon International Airport (κωδικός αεροδρομίου: RGN).