Παγόδωρο Shwedagon στη Γιανγκόν

Πληροφορίες επισκεπτών για τον πιο ιερό βουδιστικό χώρο του Μυανμάρ

Η παγόδρα Shwedagon στην Yangon είναι το πιο ιερό θρησκευτικό μνημείο του Μυανμάρ. Σήμερα, πάνω σε ένα μεγάλο λόφο στην πρώην πρωτεύουσα, η χρυσή σταφίδα των 325 ποδιών (99 μέτρα) λάμπει λαμπρά στον απογευματινό ήλιο. Το μνημείο δημιουργεί μια μαγευτική λάμψη τη νύχτα καλώντας μια επιστροφή επίσκεψη μετά το δείπνο.

Το συγκρότημα γύρω από τη παγόδα περιέχει πολλά αγάλματα, λείψανα και ιστορικά αντικείμενα του Βούδα που χρονολογούνται πάνω από 2.500 χρόνια.

Μια επίσκεψη στο Παγόδωρο Shwedagon θεωρείται απαραίτητη όταν ταξιδεύετε στη Βιρμανία / Μυανμάρ .

Επισκεφτείτε πληροφορίες για τον παγόδρα του Shwedagon

Κωδικός ντυσίματος για τον παγόδωρο Shwedagon

Παρόλο που πρέπει να ντυθείτε συντηρητικά (καλύψτε τα γόνατα και τους ώμους σας) όταν επισκέπτεστε κάποιον από τους ναούς στη Νοτιοανατολική Ασία , οι κανόνες είναι συχνά πιο χαλαροί για τους τουρίστες σε μέρη όπως η Ταϊλάνδη.

Αυτό δεν συμβαίνει στην Παγόδα του Σβενταγκόν. Η παγόδα είναι πολύ περισσότερο από ένα τουριστικό αξιοθέατο - είναι ο σημαντικότερος θρησκευτικός τόπος στη Μιανμάρ. Είναι επίσης ένας λειτουργικός, πολύ ενεργός τόπος λατρείας. Στο μνημείο αναμειγνύονται οι τουρίστες, οι προσκυνητές και οι απόγονοι.

Οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να φορούν ρούχα που καλύπτουν τα γόνατα. Το Longyi - ένα παραδοσιακό ένδυμα σαρόνγκ - είναι διαθέσιμο για να δανειστεί στις εισόδους.

Οι ώμοι δεν πρέπει να εκτίθενται. Αποφύγετε τα πουκάμισα με θρησκευτικά θέματα ή προσβλητικά μηνύματα (που περιλαμβάνουν τα κρανία). Πρέπει να αποφεύγετε τη στενή ή αποκαλυπτική ενδυμασία. Παρόλο που ο επίσημος ιστότοπος για την παγόδα ισχυρίζεται ότι απαιτούνται μπλουζάκια, αυτό σπάνια επιβάλλεται.

Θα πρέπει να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας και να τα αφήσετε στην είσοδο με μικρή χρέωση. Τα παπούτσια φροντίζονται σε έναν κατάλληλο πάγκο, εξ ου και το τέλος. Θα σας δοθεί αριθμητικός έλεγχος αξίωσης, οπότε μην ανησυχείτε για κάποιον που ανταλλάσσει τα flip-flops μαζί σας. Κάλτσες και κάλτσες δεν επιτρέπονται - πρέπει να πάτε σε γυμνά πόδια.

Πώς να πάτε εκεί

Η παγόδρα του Shwedagon βρίσκεται στον λόφο Sanguttara στο δήμο Dagon της Yangon στη Βιρμανία / Μιανμάρ . Οποιοσδήποτε οδηγός ταξί στην Yangon θα σας ταξιδέψει με χαρά. Δεν χρειάζεται να περιμένει ο οδηγός. Πολλά ταξί θα περιμένουν γύρω από την παγόδα όταν βγείτε.

Παρόλο που τα ταξί είναι πολύ λογικές τιμές στην Yangon, οι τιμές είναι ελαφρώς διογκωμένες για τους τουρίστες που επισκέπτονται την παγόδα. Μην φοβάστε να διαπραγματευτείτε λίγο με τον οδηγό σας.

Καλύτεροι χρόνοι για επίσκεψη

Εκτός από τις βουδιστικές διακοπές βάσει του ημερολογιακού ημερολογίου, οι καθημερινές είναι συχνά πιο ήσυχες στον Παγόδα Shwedagon. Ο ιστότοπος είναι πιο πολυάσχολος κατά τη διάρκεια της Βουδιστικής Σαρακοστής (συνήθως τον Ιούνιο).

Πολλές βουδιστικές διακοπές ξεκινούν την ημέρα πριν από την πανσέληνο.

Θα έχετε πολύ καλύτερο φως για εκπληκτικές φωτογραφίες ταξιδιού εάν επισκεφθείτε νωρίς το πρωί. Οι θερμοκρασίες μπορούν να αναρριχηθούν σε σχεδόν 100 βαθμούς Φαρενάιτ το μεσημέρι, κάνοντας το λευκό μαρμάρινο δάπεδο ζεστό σε γυμνά πόδια!

Η επίσκεψη στον Παγόδωρο Shwedagon μετά το σκοτάδι είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Ένα ιδανικό σενάριο θα ήταν να επισκεφτείτε το πρωί, όταν το φως είναι καλό για τις φωτογραφίες και πριν από τη ζέστη της ημέρας, να εξερευνήσετε μερικά άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα στην Yangon και στη συνέχεια να επιστρέψετε στη παγόδρα το βράδυ, όταν όλα φωτίζονται.

Η ξηρή περίοδος στη Yangon είναι από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Οι μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος είναι συνήθως οι πιο ζεστές.

Οδηγοί στον Παγόδα

Μόλις εισέλθετε, πιθανότατα θα προσεγγιστεί από φιλικούς, αγγλόφωνους οδηγούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Μπορεί να εμφανιστεί ένα βιβλίο σχολίων σε διάφορες γλώσσες από τους προηγούμενους πελάτες τους. Ορισμένοι οδηγοί είναι επίσημοι και έχουν άδεια, ενώ άλλοι είναι πολύ πιο ανεπίσημοι. Το μέσο ποσό είναι περίπου 5 δολάρια ΗΠΑ, συν μια μικρή άκρη $ 1 ή κάτι τέτοιο, εάν έχουν καλή απόδοση. Συμφωνείτε για μια σαφώς καθορισμένη τιμή πριν από την αποδοχή οποιωνδήποτε υπηρεσιών.

Είτε μισθώσετε έναν οδηγό είτε όχι, εξαρτάται πλήρως από εσάς. Όπως και με τις κρατήσεις περιηγήσεων στην Ασία , μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις και διορατικότητα με την πρόσληψη ενός οδηγού. Αλλά ταυτόχρονα, θα χάσετε τη συγκίνηση να ανακαλύψετε μερικά πράγματα μόνοι σας. Ένας καλός συμβιβασμός είναι να αφήσετε χρόνο στο τέλος της περιήγησής σας για να περιπλανηθείτε χωρίς να ξεσκεπάζετε κάποιον που μιλάει. Οι άνθρωποι που παρακολουθούν την παγόδρα του Shwedagon μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέροντες. Μπορεί να έχετε φιλικούς μοναχούς να σας προσεγγίσουν για να ασκήσετε αγγλικά.

Χρυσό και Κοσμήματα στον Παγόδα του Σβενταγκόν

Η πραγματική παγόδα είναι κατασκευασμένη από τούβλο που έχει βαφτεί και καλύπτεται με επιχρύσωση που δωρίζει μονάρχες και υποστηρικτές από όλο τον κόσμο.

Το κορώνα ομπρέλα που κοσμεί την κορυφή του Παγόδωρου Shwedagon είναι 43 πόδια ψηλό και καλύπτεται σε 500 κιλά χρυσού πλάκες που συνδέονται με πριτσίνια. Στο 2017 οι τιμές του χρυσού, που είναι περίπου 1,4 εκατομμύρια δολάρια στην επιχρύσωση μόνη της! Συνολικά 4016 επιχρυσωμένα κουδούνια κρέμονται από τη δομή και πάνω από 83.850 κοσμήματα λέγεται ότι αποτελούν μέρος της παγόδας, συμπεριλαμβανομένων 5.448 διαμαντιών και 2.317 ρουμπίνια, ζαφείρια και άλλα πολύτιμα λίθια. Το πολύ άκρο της στοάς λέγεται ότι περιέχει ένα διαμάντι 76 καρατίων!