Η διαμετακόμιση TTC και GO

Επιλογές ναύλου για τους αναβάτες χρησιμοποιώντας δύο συστήματα διαμετακόμισης

Η Επιτροπή Διαμετακόμισης Τορόντο (TTC) είναι το κύριο σύστημα δημόσιας διαμετακόμισης στην πόλη του Τορόντο, ενώ το GO Transit είναι ένα σύστημα που συνδέει πολλούς δήμους σε όλη την περιοχή του Τορόντο και σε άλλα μέρη του νότιου Οντάριο. Υπάρχουν πολλά μέρη στο Τορόντο, όπου συνδέονται τα TTC και GO Transit και πολλοί μετακινούμενοι που ζουν και εργάζονται σε διαφορετικούς δήμους χρησιμοποιούν και τα δύο συστήματα σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαζί αυτά τα δύο συστήματα διαμετακόμισης.

Εάν η σύνδεση μεταξύ των δύο συστημάτων πρόκειται να γίνει μέρος της τακτικής ρουτίνας σας, ή απλά σκέφτεστε ένα ξεχωριστό ταξίδι, υπάρχουν λίγες ρυθμίσεις για τους αναβάτες που πρέπει να μεταφερθούν από το ένα σύστημα στο άλλο.

TTC Trips πριν και μετά τη χρήση του GO Transit

Εάν χρησιμοποιείτε το TTC για να μεταβείτε από και προς τους σταθμούς GO Transit ως μέρος ενός συνεχόμενου ταξιδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεταφορά από το πρώτο όχημα TTC για να φτάσετε στο δεύτερο. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε το 510 Spadina τραμ προς Union Station, να πληρώσετε το εισιτήριο GO Transit και να μεταβείτε στο σταθμό Long Branch GO, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη μεταφορά σας από το 510 για να πάρετε οποιοδήποτε όχημα TTC στο Long Branch Loop. Φυσικά, όπως σχεδόν όλες οι μεταφορές στο TTC, αυτή η ρύθμιση βασίζεται σε ένα άμεσο, μονόδρομο ταξίδι χωρίς να σταματήσει να ψωνίζει ή να εξερευνά.

Το σύστημα PRESTO Fare

Το σύστημα ναύλων PRESTO είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ναύλων το οποίο έχει υιοθετηθεί από πολυάριθμα συστήματα δημόσιας διαμετακόμισης σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο , συν Hamilton και Ottawa. Η PRESTO χρησιμοποιεί μια πλαστική κάρτα, η οποία αγοράζει επιβάτες για ένα εφάπαξ τέλος $ 6, συμπληρώνει με ελάχιστο ποσό $ 10 και στη συνέχεια χτυπά στους αναγνώστες καρτών καθώς ταξιδεύουν για να αφαιρέσουν το ισχύον ναύλο.

Το σύστημα είναι μια επιλογή για τους ταξιδιώτες που προορίζεται να εξορθολογίσει την πληρωμή των ναύλων, αλλά δεν αντικαθιστά ακόμη την επιλογή πληρωμής με άλλα μέσα.

Ακριβώς σημειώστε ότι όταν οδηγείτε το TTC αμέσως πριν και μετά από ένα τρένο / λεωφορείο GO ή ένα ταξίδι, οι χρήστες της κάρτας PRESTO θα χρειαστούν ακόμα μια μεταφορά χαρτιού για να αποφευχθεί η αφαίρεση του δεύτερου ναύλου από την κάρτα τους.

Το σύστημα PRESTO είναι διαθέσιμο σε όλα τα λεωφορεία και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς GO Transit και ενώ δεν είναι ακόμη TTC, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το TTC. Θα βρείτε το PRESTO σε όλα τα καινούρια και παλιά αυτοκίνητα, στους περισσότερους σταθμούς του μετρό TTC και σε πολλά λεωφορεία TTC. Η εξέλιξη PRESTO βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την εγκατάσταση του PRESTO σε τουλάχιστον μία είσοδο σε όλους τους σταθμούς του μετρό και την εγκατάσταση σε όλα τα λεωφορεία. Εν τω μεταξύ, είναι καλή ιδέα να μεταφέρετε εισιτήρια, μάρκες ή μετρητά σε περίπτωση που το τραμ, ο σταθμός μετρό ή το λεωφορείο που επιλέγετε δεν έχει ακόμα PRESTO.

Το Εβδομαδιαίο Πέρασμα του GTA δεν περιλαμβάνει GO

Το GTA Weekly Pass είναι ένα δελτίο διέλευσης που επιτρέπει απεριόριστη διαδρομή σε τέσσερα συστήματα διαμετακόμισης: το TTC, το MiWay (Mississauga), το Brampton Transit και το York Transit.

Το GTA Weekly Pass ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει ταξίδια στο σύστημα GO Transit, ωστόσο το δελτίο μπορεί να είναι χρήσιμο για τους μετακινούμενους που χρησιμοποιούν GO για να μετακινηθούν μεταξύ αυτών των δήμων και να χρησιμοποιήσουν διαδρομές σύνδεσης και στα δύο άκρα του ταξιδιού.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση του GO

Νέα για όλη την ιδέα του GO Transit; Επισκεφθείτε το GOTransit.com για να μάθετε για το σύστημα, να ελέγχετε τον αριθμομηχανή, να βρείτε σταθμούς και στάσεις και πολλά άλλα.