Οι 5 καλύτερες πόλεις και πόλεις στη Φινλανδία

Η Φινλανδία είναι ο τόπος όπου μπορείτε να βρείτε το σπίτι του Σάντα, τα βόρεια φώτα, κάστρα πάγου με όμορφα δωμάτια από πάγο και χιόνι, ευρύχωρα ποτάμια και φυσική ομορφιά από καταπράσινα νησιά και πολλά άλλα! Αλλά αν ψάχνετε να αποφασίσετε ποια πόλη θα πρέπει να επισκεφθείτε, εδώ είναι οι καλύτερες πόλεις που θα επισκεφτείτε στη Φινλανδία.

Ροβανιέμι, Φινλανδία

Πάντα αναρωτιέστε πού ο Άγιος Βασίλης κάνει αυτά τα δώρα για να κάνει όλους ευτυχισμένους για τα Χριστούγεννα;

Ροβανιέμι, Φινλανδία είναι η επίσημη διεύθυνση του Σάντα. Ζει στο Village Santa Claus και το χωριό είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Γνωρίζουμε ότι έχετε ζητήσει τη διεύθυνσή του από τη στιγμή που το μάθατε για πρώτη φορά στην παιδική σας ηλικία. Τώρα ξέρεις! Και μπορείτε να τον έρθετε σε επαφή μαζί του ακόμα. Ο Σάντα λαμβάνει και παραδίδει επιστολές από το ταχυδρομικό γραφείο του Αρκτικού Κύκλου σε αυτή τη φινλανδική πόλη. Αλλά αν νιώθετε εντελώς έξω και είστε κουρασμένοι να περιμένετε να τον πιάσετε τελικά στην καπνοδόχο σας, μπορείτε να τον επισκεφθείτε μαζί με το πλήρωμά του στο Rovamieni. Δεν έχει τη διάθεση για τα Χριστούγεννα; Εκτός από το χωριό Άγιος Βασίλης, οι άνθρωποι μπορούν επίσης να απολαύσουν το σκι, το καγιάκ, την ποδηλατική διαδρομή και πολύ πιο συναρπαστικές δραστηριότητες εδώ .

Rauma, Φινλανδία

Φανταστείτε παλιά, παραδοσιακά χτισμένα ξύλινα σπίτια που πλαισιώνουν έναν ιστορικό δρόμο, το καθένα ζωγραφισμένο με πλούσιο χρώμα και με ένα παρελθόν που είναι συχνά μεγαλύτερο από τη ζωή που ζήσατε.

Αυτή είναι σχεδόν η ρομαντική και ιστορική πόλη του Rauma με λόγια. Αυτή η παλιά πόλη στο δυτικό τμήμα της Φινλανδίας επιτρέπει στους επισκέπτες της να πάρουν μια αναπνοή από την πολυάσχολη και γρήγορη ζωή που έχουμε μάθει να προσαρμοστεί.

Εάν είστε όλοι για να επισκεφθείτε και να απολαύσετε πλούσια ιστορία σε παλιές αλλά όμορφα διατηρημένες υποδομές, τότε η παλιά πόλη που ονομάζεται Old Rauma είναι για σας.

Εδώ, μπορείτε να πάτε πίσω μέχρι τον 17ο αιώνα καθώς κάνετε τα πρώτα σας βήματα σε αυτή την πόλη. Αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO για τα πολύχρωμα και παλιά ξύλινα σπίτια της. Περίπου 600 από αυτά τα σπίτια είναι καλά διατηρημένα και βρίσκονται εδώ, καθιστώντας τη μεγαλύτερη ομάδα ξύλινων υποδομών σε όλη τη Σκανδιναβία.

Saariselka, Φινλανδία

Αυτή είναι μια βόρεια πόλη όπου το σκι, το ιγκλού και το Northern Lights είναι τα πιο διάσημα τοπικά αξιοθέατα. Το Saariselka είναι ένα χωριό που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή της βόρειας Φινλανδίας. Αυτή η περιοχή καλύπτεται από καταπράσινα δάση, κοιλάδες και καταρράκτες στο κοντινό Εθνικό Πάρκο Urho Kekkonen. Η Saariselka μπορεί να είναι κρύα, αλλά η ομορφιά της και οι άνθρωποι είναι ζεστοί και φιλόξενοι. Το χωριό Saariselka προσφέρει χαλάρωση στους επισκέπτες μέσω των ιαματικών λουτρών και των θέρετρων, αλλά μπορείτε να κάνετε σπορ και άλλες συναρπαστικές δραστηριότητες όπως το σκι και η πεζοπορία. Είναι ενδιαφέρον ότι με το όμορφο χειμωνιάτικο τοπίο, πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να κρατήσουν "λευκούς γάμους" εδώ.

Αυτή η πόλη είναι επίσης όπου βρίσκεται το Kakslauttanen Igloo Village. Είναι ένα μοναδικό ξενοδοχειακό θέρετρο αποτελούμενο από ιγκλού που διαθέτουν παράθυρα για στέγες, επιτρέποντας στους επισκέπτες της ιγκλού να ανεβεί ανεμπόδιστη θέα στα όμορφα βόρεια φώτα πριν πάτε για ύπνο.

Μιλήστε για μια ιδανική χειμερινή διακοπή, όπου θα μπορούσατε να είστε ένας με τη φύση! Δεν είμαι βέβαιος ότι αφήνοντας αυτή την πόλη είναι ένα εύκολο έργο για το συνηθισμένο άτομο.

Kemi, Φινλανδία

Αυτή η πόλη είναι όλα σχετικά με τον πάγο και αν σας αρέσουν φανταχτερά κάστρα χιονιού είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε. Βρίσκεται δίπλα στον όρμο της Βοθνικής και είναι γνωστό για το τεράστιο κάστρο που χτίστηκε κάθε χρόνο. Το κάστρο χιονιού Lumilinna χτίστηκε εδώ κάθε χρόνο από το 1996. Κάθε χρόνο, καθώς ανοικοδομείται, δημιουργούνται εσωτερικά ένα παρεκκλήσι, ένα εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο, με τραπέζια πάγου, δωμάτια, μπαρ, κρεβάτια και γούνες ταράνδων για καλύμματα καθισμάτων . Η διαμονή σας σε αυτό το κάστρο είναι σαν να περάσετε μια φανταχτερή διακοπές στο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κτίριο στον κόσμο, και υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό που έχει φήμη παγκόσμιας κλάσης. Εδώ μπορείτε να κλείσετε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο, όπου το καθένα είναι διακοσμημένο από τοπικούς σχεδιαστές με τη χρήση τοπικών υλικών.

Δειπνήστε στο εστιατόριο επίσης και απολαύστε την πολυτέλεια του φαγητού στα τραπέζια με τα καθίσματα που καλύπτονται, όπως είπε, γουνών ταράνδων. Το δείπνο που σερβίρεται εδώ είναι νόστιμο και αποτελείται από τοπικό, αυθεντικό φινλανδικό φαγητό. Η θέα είναι απλώς μαγευτική. Το μειονέκτημα? Μπορείτε να έρθετε μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες .

Αυτή η πόλη έχει επίσης μια στολίδι πολύτιμων λίθων που φιλοξενεί ένα μοντέλο της κορώνας της Φινλανδίας, της οποίας ποτέ δεν έγινε μια πρωτότυπη έκδοση. Αυτό το σπίτι πολύτιμων λίθων φιλοξενεί επίσης άλλα κομμάτια όπως το αυτοκρατορικό κορώνα της Βρετανίας και το Σκήπτρο του Τσάρ στη Ρωσία,

Savonlinna, Φινλανδία

Προετοιμάστε την καρδιά σας καθώς γνωρίζετε τη Savonlinna, μια όμορφη φινλανδική πόλη που αποδεικνύει την ύπαρξη της αγάπης από την πρώτη ματιά. Οποιοσδήποτε θα ερωτευτεί σίγουρα το καλό μείγμα από όμορφες ιστορικές δομές, μια λίμνη και πλούσια βλάστηση σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Αυτή είναι μια πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Φινλανδίας, στη μέση της λίμνης Saimaa. Περιφραγμένος από μια λίμνη και με όλη την ομορφιά που την περιβάλλει, η επίσκεψη σε αυτήν την πόλη είναι σαν να πηγαίνετε σε διαφορετικό χρόνο και διάσταση. Το Savonlinna είναι το σκηνικό για τα ονειρεμένα παραμύθια όταν ήσουν παιδί.

Ένα από τα πιο σημαντικά και γνωστά μέρη εδώ - που είναι σίγουρα ένα must-see- είναι το Olavinlinna Castle, ένα μικρό αλλά κομψό κάστρο που κάθεται πάνω σε ένα βραχώδες νησί. Είναι κατασκευασμένο από συμπαγή πέτρα που είναι γκρίζα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, αλλά θερμαίνεται κάτω από τις ακτίνες του ήλιου αργά το απόγευμα. Αυτό το κτίριο χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και είναι καλύτερο να το επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του ετήσιου διεθνούς Φεστιβάλ Όπερας που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι, εκτός από άλλες ετήσιες εκδηλώσεις .

Υπάρχουν πολλές πιο όμορφες πόλεις στη Φινλανδία, φυσικά, ανάλογα με το είδος της εμπειρίας και του τοπίου που ακολουθείτε. Αυτά είναι μόνο ένα από τα λίγα. Η γεωγραφική θέση και η ιστορία της Φινλανδίας την καθιστούν ένα ενδιαφέρον και μοναδικό μέρος για να επισκεφτείτε, για να μην αναφέρουμε τους υπέροχους ανθρώπους. Ως χώρα προέλευσης της Σάντα, αυτή η χώρα προωθεί και υποστηρίζει μια κουλτούρα δίνοντας. Έχω διαπιστώσει ότι η επίσκεψη στη Φινλανδία είναι μια απόλαυση για κάθε τύπο ταξιδιώτη.