Εγκλήματα και ασφάλεια στις Μπαχάμες

Πώς να μείνετε ασφαλείς και ασφαλείς σε διακοπές στη Μπαχάμες

Οι Μπαχάμες έχουν περισσότερα από 700 νησιά, με περίπου τις δώδεκα από αυτές να κατοικούνται, γι 'αυτό είναι δύσκολο να γενικευτεί η εγκληματικότητα και η ασφάλεια από το ένα μέρος στο άλλο. Αλλά θα προσπαθήσουμε: Στατιστικά, το Nassau είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στις Μπαχάμες, ακολουθούμενο από το Grand Bahama. Αυτά τα δύο νησιά είναι όπου ζουν οι περισσότεροι Μπαχάμες και είναι επίσης οι τόποι που η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών επισκέπτονται στις Μπαχάμες.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές για το Μπαχάμα

Εγκλημα

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά το κρίσιμο επίπεδο απειλής για το νησί New Providence Island (Nassau) ως κρίσιμο, με το επίπεδο απειλής εγκλημάτων για το νησί Grand Bahama, το οποίο περιλαμβάνει το Freeport, το οποίο έχει υψηλή βαθμολογία. Το έγκλημα γενικά αυξάνεται στις Μπαχάμες. Οι ένοπλες ληστείες, η κλοπή ιδιοκτησίας, τα κλοπή πορτοφολιών και άλλες κλοπές προσωπικής ιδιοκτησίας είναι τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα κατά των τουριστών. Οι Μπαχάμες έχουν βιώσει μια ακίδα σε ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα, convenience stores, εστιατόρια γρήγορου φαγητού, τράπεζες και κατοικίες. Ορισμένες ληστείες έχουν οδηγήσει σε πυροβολισμούς στους δρόμους του Νασάου στο κέντρο της πόλης.

"Τα προηγούμενα χρόνια, τα περισσότερα βίαια εγκλήματα αφορούσαν κυρίως τους Μπαχάμους πολίτες και σημειώθηκαν σε περιοχές" πάνω από το λόφο ", που δεν επισκέπτονται οι τουρίστες", σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. "Ωστόσο, το 2011 σημειώθηκαν πολυάριθμα περιστατικά που αφορούσαν τουρίστες ή έχουν συμβεί σε περιοχές σε τουριστικές τοποθεσίες.

Αυτά τα περιστατικά συνέβησαν συγκεκριμένα στις περιοχές της πόλης [Nassau], για να συμπεριλάβουν τις αποβάθρες των κρουαζιερόπλοιων (Prince George Wharf) και τις περιοχές του Cable Beach. "Οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων έχουν αναφέρει πολλά επεισόδια ένοπλης ληστείας χρημάτων και κοσμημάτων κατά τη διάρκεια των δύο το φως της ημέρας και τις νυχτερινές ώρες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, τα θύματα λήστεψαν σε μαχαίρι.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις έχουν αναφερθεί σε καζίνο, εκτός ξενοδοχείων και σε κρουαζιερόπλοια. Η ποινική δραστηριότητα είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένη στις Out Islands, αλλά συμπεριλαμβάνει διαρρήξεις και κλοπές, ιδίως σκαφών και / ή εξωλέμβιων κινητήρων.

Τα περισσότερα από τα 127 θύματα φόνων στις Μπαχάμες το 2011 ήταν ιθαγενείς Μπαχάμες και συνήθως αφορούσαν ναρκωτικά, ενδοοικογενειακή βία ή αντίποινα.

Η αστυνομία απαντά γενικά γρήγορα και αποτελεσματικά στις αναφορές των θυμάτων των εγκληματιών. Οι αστυνομικές περιπολίες των τουριστικών περιοχών είναι κοινές και ορατές.

Για να αποφύγετε να γίνετε θύμα εγκληματικών πράξεων, οι επισκέπτες στις Μπαχάμες συμβουλεύονται:

Οι επισκέπτες στο Νέο Νησί Providence θα πρέπει να αποφεύγουν τις γειτονιές "πάνω από το λόφο" νότια του κέντρου Nassau (νότια της Shirley Street), ιδιαίτερα τη νύχτα.

Οδική ασφάλεια

Η κυκλοφορία στις Μπαχάμες ταξιδεύει στην αριστερή πλευρά του δρόμου, απέναντι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλοί τουρίστες έχουν τραυματιστεί επειδή δεν ελέγχουν την σωστή κατεύθυνση για την κυκλοφορία που έρχεται σε επαφή. Οι δρόμοι στη Νασάου είναι απασχολημένοι, οι οδηγοί μπορούν να επιθεωρηθούν ή ακόμα και απερίσκεπτοι, και οι κύκλοι κυκλοφορίας μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση για άπειρους οδηγούς. Οι πεζοί συχνά περπατούν στο δρόμο, πολλοί δρόμοι στερούνται επαρκούς ώμους και οι νόμοι περί οδικής κυκλοφορίας μερικές φορές αγνοούνται από τους τοπικούς οδηγούς, ενώ η επιβολή της κυκλοφορίας είναι ελάχιστη. Εάν οδηγείτε, να είστε προσεκτικοί για πλημμύρες σε δρόμους μετά από καταιγίδες.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να ασκούν την κατάλληλη προσοχή κατά την ενοικίαση οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων μοτοσυκλετών, τζετ σκι και μοτοποδηλάτων.

Το ταξίδι με μοτοποδήλατο ή ποδήλατο μπορεί να είναι επικίνδυνο, ειδικά στο Nassau. Φορέστε κράνος και οδηγείτε αμυντικά.

Άλλοι κίνδυνοι

Οι τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες μπορούν να χτυπήσουν τις Μπαχάμες, μερικές φορές προκαλώντας σημαντική ζημιά.

Νοσοκομεία

Υπάρχει επαρκής ιατρική φροντίδα στα νησιά New Providence και Grand Bahama, αλλά πιο περιορισμένη σε άλλα μέρη, αλλά οι χειρουργικές δυνατότητες είναι περιορισμένες. Υπάρχει μια χρόνια έλλειψη αίματος στο νοσοκομείο Princess Margaret στο Nassau, όπου εκτελούνται οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις έκτακτης ανάγκης.

Γενικοί αριθμοί έκτακτης ανάγκης: 911 ή 919 για αστυνομία / πυρκαγιά / ασθενοφόρο

Τα συνιστώμενα νοσοκομεία στο νησί New Providence περιλαμβάνουν: Νοσοκομείο γιατρού: (242) 322-8411 ή 322-8418 ή 302-4600

Princess Margaret: (242) 322-2861 Ιατρική Κλινική Walk-In, Λεωφόρος Colin's, κοντά στο κέντρο της Nassau: (242) 328-0783 ή 328-2744

Ιατρική Περίπατος Κλινική, Sandyport Business Center, κοντά στο Cable Beach: (242) 327-5485

Τα συνιστώμενα νοσοκομεία στο νησί Grand Bahama περιλαμβάνουν:

Sunrise Medical Center: (242) 373-3333

Rand Memorial Hospital: (242) 352-6735

Το Ιατρικό Κέντρο Lucayan (Clinic West Freeport): (242) 352-7288

Το Ιατρικό Κέντρο Lucayan (Clinic East Freeport): (242) 373-7000