Γυμνή κολύμβηση στο Holkham Bay στο Norfolk

Το Holkham Sands στο Holkham Bay στο Norfolk είναι μια από τις ωραιότερες και πιο παρθένες παραλίες της Βρετανίας. Υποστηριζόμενη από πευκοδάσος, αμμόλοφους και ένα φυσικό καταφύγιο, το Holkham αναφέρεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα τμήματα των παρθένων ακτών στην Αγγλία. Ακόμα κι αν δεν είχατε πάει ποτέ στη Βρετανία, είναι πιθανό ότι έχετε δει αυτή την παραλία. Παρουσιάστηκε στην ταινία Shakespeare in Love 1998, όταν μια μοναχική Gwyneth Paltrow διέσχισε την τεράστια άμμο της, στέκεται στην αποικία της Βιρτζίνια, καθώς οι τελικές πιστώσεις έλαμπαν.

Η παραλία είναι μέρος ιδιωτική ιδιοκτησία του Holkham Estate, το σπίτι των Earls του Leicester, και μέρος ανήκει στο Crown Estate. Ιστορικά, οι ιδιοκτήτες, εκτός από έναν σύντομο διάβολο του χρόνου, ήταν συμπαθητικοί με γυμνιστές (ή γυμνιστές όπως ονομάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο). Η γυμνή παραλία, στη δυτική πλευρά του κόλπου Holkham, είναι επίσημη και καλά επισημασμένη.

Αποκατάσταση μιας παράδοσης Naturist

Μετά από χρόνια γαλήνιου γυμνού λουτρών και ηλιοθεραπείας στον κόλπο Holkham, αυτό που ο Βρετανός αποκαλεί ευγενικά "αντικοινωνική συμπεριφορά" (με άλλα λόγια ανοιχτό φύλο στους αμμόλοφους) δημιούργησε τόσες πολλές καταγγελίες ότι οι ιδιοκτήτες απαγόρευσαν εν συντομία το γυμνό σε αυτό το δημοφιλές σημείο. Χρειάστηκε μια συντονισμένη εκστρατεία από τον βρετανικό οργανισμό Naturists για να πείσει τις δυνάμεις που είναι να άρει την απαγόρευση. Τώρα επιτρέπεται στο δυτικό άκρο της παραλίας. Αλλά αν σχεδιάζετε κάποιο γυμνό κολύμπι, βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε τους νόμους περί γυμνότητας της Βρετανίας και την εθιμοτυπία γυμνών παραλιών.

Holkham Bay Nude Beach Essentials

Περιγραφή: Τρία με τέσσερα μίλια μακριά και πλάτος μισό μίλι, αυτή η μαλακή αμμουδιά στην ακτή του βόρειου Norfolk είναι αρκετά μεγάλη για όλους. Υπάρχει ένα τέντωμα πευκοδάσους για να περπατήσετε και κοχύλια για να συλλέξετε κατά μήκος της άμμου. Αλλά οι γαιοκτήμονες προτιμούν οι επισκέπτες να μένουν μακριά από τους αμμόλοφους που είναι φυσικό απόθεμα.

Εγκαταστάσεις: Απλά άμμο και νερό. Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις που να φέρνουν αναψυκτικά. Ο χώρος στάθμευσης της ντυμένης παραλίας διαθέτει τουαλέτες, ντους, καφετέρια και παγωτό.

Προειδοποιήσεις: Ο περίπατος από το χώρο στάθμευσης διαρκεί 20 με 30 λεπτά. Το νερό μπορεί να είναι κρύο και η παραλία πολύ δροσερή - έτσι φέρνουν ένα ανεμόμυλο.

Να φτάσετε εκεί: Πάρτε το A149 στο χωριό Wells-next-the-Sea. Το Lady Ann's Drive, το οποίο οδηγεί στο πάρκινγκ της παραλίας, βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Holkham Hall.

Κάτι λίγο επιπλέον

Βάλτε κάποια ρούχα για να δείτε την Αίθουσα. Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή, θα ήταν κρίμα να μην σταματήσετε να βλέπετε το Holkham Hall, στη μέση του κτήματος Holkham των 25.000 στρεμμάτων. Είναι ανοιχτό από το μεσημέρι έως τις 16:00, τις Κυριακές, τις Δευτέρες και τις Πέμπτες μεταξύ 20 Μαρτίου και 31 Οκτωβρίου.

Είναι ένα πολύ ασυνήθιστο σπίτι που επισκέπτεται, γιατί τις περισσότερες φορές είναι ένα οικογενειακό σπίτι - για τον σημερινό κόμη και δύο άλλες οικογένειες. Η οικογένεια τονίζει ότι δεν είναι μουσείο και να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να περπατούν στα χαλιά και να απολαμβάνουν από κοντά την θέα των αγαλμάτων και των θησαυρών.

Η ίδια οικογένεια έχει καταλάβει την αίθουσα από τη δημιουργία της το 1750, έτσι όπως μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχουν γενεές έργων τέχνης, έπιπλα και συλλογές για να δείτε. Ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία περιλαμβάνουν:

Υπάρχει επίσης μια έκθεση καλλιέργειας, ένας περιφραγμένος κήπος και μια παιδική χαρά παιδική χαρά που είναι ανοιχτά καθημερινά, καθώς και ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής και καγιάκ στη λίμνη του κτήματος και ενοικίαση ποδηλάτων.

Η Αίθουσα και οι εγκαταστάσεις του κτήματος είναι περίπου ένα μίλι από την παραλία και περίπου δύο μίλια από την γυμνή παραλία. Έτσι, εάν ο άνεμος παίρνει ή κουράζεται από τον ήλιο, σκαρφαλώνετε σε μια αξιοσέβαστη κάλυψη και επισκεφθείτε αυτό το πανέμορφο παλαδικό σπίτι.