Εκδρομές Slave-Trade στη Δυτική Αφρική

Πληροφορίες σχετικά με τις περιηγήσεις σκλάβων και τις μεγάλες περιοχές εμπορίας σκλάβων στη Δυτική Αφρική μπορείτε να βρείτε παρακάτω. Οι πολιτιστικές εκδρομές και οι εκδρομές κληρονομιάς γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς στη Δυτική Αφρική. Οι Αφρο-Αμερικανοί, ειδικότερα, κάνουν το προσκύνημα να πληρώνουν τις απόψεις τους στους προγόνους τους.

Υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με κάποιες από τις περιοχές που αναφέρονται παρακάτω. Το νησί Goree στη Σενεγάλη, για παράδειγμα, έχει διατεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ως σημαντικό λιμάνι εμπορίου σκλάβων, αλλά οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι δεν διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο στην εξαγωγή σκλάβων στην Αμερική.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι ο συμβολισμός που έχει σημασία. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να επισκεφτεί αυτές τις ιστοσελίδες χωρίς να εκφράζει βαθιά το ανθρώπινο και κοινωνικό κόστος της δουλείας.

Γκάνα

Η Γκάνα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους Αφρο-Αμερικανούς να επισκέπτονται ειδικά τους χώρους των σκλάβων. Ο Πρόεδρος Ομπάμα επισκέφθηκε την Γκάνα και τις ακτές του ακρωτηρίου Cape Coast με την οικογένειά του, ήταν η πρώτη επίσημη αφρικανική χώρα στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος. Σημαντικές περιοχές σκλαβιάς στη Γκάνα περιλαμβάνουν:

Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, γνωστό και ως Κάστρο Elmina στην Elmina, ένα από τα πολλά πρώην σκλαβωτά οχυρά κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού της Γκάνας, είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός και τόπος προσκυνήματος για αφροαμερικάνους τουρίστες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Μια περιήγηση με ξεναγό θα σας οδηγήσει μέσα από τα σκλαβωμένα μπουντρούμια και τα κυττάρια τιμωρίας. Μια αίθουσα δημοπρασιών σκλάβων στεγάζει τώρα ένα μικρό μουσείο.

Cape Castle και Μουσείο. Το κάστρο Cape Coast έπαιξε εξέχοντα ρόλο στο εμπόριο των σκλάβων και οι ημερήσιες περιηγήσεις περιλαμβάνουν τα σκλαβωτά μπουντρούμια, την αίθουσα Palaver, τον τάφο ενός αγγλικού κυβερνήτη και πολλά άλλα.

Το κάστρο ήταν έδρα της βρετανικής αποικιακής διοίκησης για σχεδόν 200 χρόνια. Το Μουσείο στεγάζει αντικείμενα από όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των τεχνουργημάτων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του εμπορίου σκλάβων. Ένα ενημερωτικό βίντεο σάς δίνει μια καλή εισαγωγή στην δουλεία και τον τρόπο διεξαγωγής της.

Η χρυσή ακτή στην Γκάνα είναι στην πραγματικότητα ευθυγραμμισμένη με παλιά οχυρά που χρησιμοποιούνται από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του εμπορίου των δουλεμπόρων.

Ορισμένα από τα οχυρά έχουν μετατραπεί σε ξενώνες που προσφέρουν βασικά καταλύματα. Άλλα οχυρά όπως το Φορτ Άμστερνταμ στο Abanze έχουν πολλά πρωτότυπα χαρακτηριστικά, τα οποία σας δίνουν μια καλή ιδέα για το πώς ήταν κατά τη διάρκεια του εμπορίου των δουλεμπόρων.

Ο Donko Nsuo στην Assin Manso είναι ένας "τόπος ποταμού σκλάβου", όπου οι δούλοι θα λούσουν μετά από τα μακρινά τους ταξίδια και θα καθαριστούν (και μάλιστα να λιποποιηθούν) για πώληση. Θα ήταν το τελευταίο τους λουτρό πριν προχωρήσουν στα σκλαβιακά πλοία, ποτέ να επιστρέψουν στην Αφρική. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες τοποθεσίες στη Γκάνα, αλλά ο Donko Nsuo στην Assin Manso απέχει μόνο μία ώρα με το αυτοκίνητο από τα παράκτια οχυρά και κάνει εύκολη ημερήσια εκδρομή ή στάση καθ 'οδόν προς το Κουμάσι. Μια περιοδεία με τον οδηγό του ξενοδοχείου περιλαμβάνει την επίσκεψη σε μερικούς τάφους και το περπάτημα στο ποτάμι για να δείτε πού θα κολυμπήσουν οι άνδρες και οι γυναίκες ξεχωριστά. Υπάρχει ένα τείχος όπου μπορείτε να βάλετε μια πλάκα στη μνήμη των φτωχών ψυχών που περνούσαν με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει επίσης χώρος προσευχής.

Η Salaga στη βόρεια Γκάνα ήταν η περιοχή μιας μεγάλης αγοράς σκλάβων. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να δουν τις βάσεις της αγοράς σκλάβων. τα φρέατα σκλάβων που χρησιμοποιήθηκαν για να πλύνουν τους σκλάβους και να τα ξεράσουν για ένα καλό τίμημα. και ένα τεράστιο νεκροταφείο όπου οι σκλάβοι που είχαν πεθάνει είχαν τεθεί για να ξεκουραστούν.

Σενεγάλη

Το νησί Goree (Ile de Goree) , είναι ο πρεμιέρα προορισμού της Σενεγάλης για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία του διατλαντικού σκλάβου.

Το κύριο αξιοθέατο είναι το Maison des Esclaves (Σπίτι Σκλάβων) που χτίστηκε από τους Ολλανδούς το 1776 ως σημείο συγκράτησης για τους σκλάβους. Το σπίτι έχει μετατραπεί σε μουσείο και είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός από τη Δευτέρα. Οι εκδρομές θα σας οδηγήσουν μέσα από τα μπουντρούμια όπου διεξήχθησαν οι δούλοι και θα εξηγήσουν ακριβώς πώς πωλήθηκαν και αποστάλησαν.

Μπενίν

Το Πόρτο-Νοβο είναι η πρωτεύουσα του Μπενίν και ιδρύθηκε από τον πορτογάλο τον 17ο αιώνα ως κύρια σκλάβος εμπορική θέση. Τα κατεστραμμένα κάστρα μπορούν ακόμα να εξερευνηθούν.

Το Ouidah (δυτικά της Coutonou) είναι όπου οι σκλάβοι που έχουν συλληφθεί στο Τόγκο και στο Μπενίν θα περάσουν την τελευταία τους νύχτα πριν ξεκινήσουν το διατλαντικό ταξίδι τους. Υπάρχει ένα Μουσείο Ιστορίας (Musee d'Histoire d'Ouidah) το οποίο αναφέρει την ιστορία του εμπορίου σκλάβων.

Είναι ανοιχτό καθημερινά (αλλά κλειστό για μεσημεριανό γεύμα).

Η Route des Esclaves είναι ένας δρόμος μήκους 2,5 χιλιομέτρων (4 χλμ.) Γεμάτος φετίχ και αγάλματα, όπου οι δούλοι θα πάρουν τον τελικό τους περίπατο μέχρι την παραλία και τα σκλαβωτά πλοία. Σημαντικά μνημεία έχουν δημιουργηθεί στο τελευταίο χωριό σε αυτόν τον δρόμο, το οποίο ήταν το «σημείο μη επιστροφής».

Η Γκάμπια

Η Γκάμπια είναι όπου προέρχεται το Kunta Kinte, βασίστηκε το μυθιστόρημα Roots της δουλείας του Alex Haley. Υπάρχουν αρκετές σημαντικές τοποθεσίες σκλαβιάς που επισκέπτονται στη Γκάμπια:

Albreda είναι ένα νησί που ήταν μια σημαντική θέση σκλάβων για τους Γάλλους. Υπάρχει τώρα ένα μουσείο σκλάβων.

Το Jufureh είναι το αρχικό χωριό Kunta Kinte και οι επισκέπτες σε μια περιοδεία μπορούν μερικές φορές να συναντήσουν τα μέλη της οικογένειας Kinte.

Το νησί του Τζέιμς χρησιμοποιήθηκε για να κρατήσει τους δούλους για αρκετές εβδομάδες προτού αποσταλούν προς άλλους λιμένες της Δυτικής Αφρικής προς πώληση. Ένα μπουντρούμι παραμένει άθικτο, όπου οι δούλοι κρατήθηκαν για τιμωρία.

Οι εκδρομές που επικεντρώνονται στο μυθιστόρημα "Roots" είναι δημοφιλείς για τους επισκέπτες της Γκάμπια και θα καλύπτουν όλες τις περιοχές σκλάβων που αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε επίσης να συναντήσετε τους απογόνους της φυλής Kunta Kinte.

Περισσότερες περιοχές Slave

Λιγότερο γνωστός χώροι εμπορίου σκλάβων, αλλά αξίζει να επισκεφτείτε στη Δυτική Αφρική περιλαμβάνουν το νησί Gberefu και το Badagry στη Νιγηρία. Arochukwu, Νιγηρία. και της ακτής του Ατλαντικού της Γουινέας.

Προτεινόμενες εκδρομές Slave στη Δυτική Αφρική