Σχετικά με τα εισιτήρια τρένων ενιαίας Ευρώπης

Τι εισιτήρια τρένων Point-to-Point Europe είναι και πού να αγοράσετε

Αν σχεδιάζετε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη, μια από τις πρώτες αποφάσεις που θα πρέπει να κάνετε είναι να φτάσετε. Και αν έχετε κάνει την εξαιρετική απόφαση να ταξιδέψετε στην ήπειρο με το τρένο, τότε θα πρέπει να υπολογίσετε αν θα αγοράζετε εισιτήρια για ένα τρένο καθώς πηγαίνετε ή αν θα επιλέξετε ένα δελτίο Eurail. Αυτό το άρθρο επικεντρώνεται στα προηγούμενα, γνωστά και ως εισιτήρια από σημείο σε σημείο.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι είναι, γιατί πρέπει να τις επιλέξετε και τι να περιμένετε από το ταξίδι σας.

Ποια είναι τα εισιτήρια τρένων Point to Point;

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια τρένων ενιαίας Ευρώπης, που ονομάζονται επίσης εισιτήρια με σημείο αναφοράς, για έναν συγκεκριμένο προορισμό, σε αντίθεση με την αγορά ενός δελτίου Eurail , και μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα εισιτήρια πριν φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πράγμα που κάνει τον προγραμματισμό του ταξιδιού πολύ βολικό. Ένα εισιτήριο από το Παρίσι στη Λυών ή το Μόναχο στην Πράγα είναι παραδείγματα εισιτηρίων από σημείο σε σημείο - είναι απλά εισιτήρια από έναν προορισμό σε άλλο προορισμό, μερικές φορές μέσω διαφορετικού προορισμού.

Ποια είναι η διαφορά: Εισιτήρια τρένων Point-Point Europe και Passes Eurail;

Τα περάσματα Eurail δημιουργούνται από μια κοινοπραξία ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών μεταφορέων που ονομάζεται "Eurail" ή "Interrail". Το πρώτο είναι για Αμερικανούς πολίτες.

Το δελτίο Eurail καλύπτει απεριόριστες διαδρομές τρένων κατά τη διάρκεια ενός επιλεγμένου αριθμού ημερών και καλύπτει γενικά δύο, τρεις ή περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Ένα Eurail Global Pass, για παράδειγμα, καλύπτει 20 χώρες και πολλές διαδρομές που διαφορετικά θα έπρεπε να αγοραστούν ως ενιαία εισιτήρια. Ένα δελτίο Eurail είναι λίγο περίπλοκο, ανάλογα με αυτό που ψάχνετε, γι 'αυτό διαβάστε περισσότερα για αυτά πριν αποφασίσετε αν είναι κάτι που θέλετε να επιλέξετε:

Τα εισιτήρια "από σημείο σε σημείο" πηγαίνουν από σημείο σε σημείο, όπως το Μιλάνο στη Ρώμη, αν και μπορείτε συχνά να ξεπεράσετε και να επιστρέψετε στη διάρκεια περισσότερων από μία ημερών (οι κανόνες ποικίλλουν). Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν συχνά κρατήσεις θέσεων, τα οποία κοστίζουν μερικά δολάρια. θα πρέπει να κάνετε κρατήσεις εάν χρησιμοποιείτε ένα δελτίο και θέλουμε ένα καθ 'ολοκληρίαν εγγυημένο κάθισμα. (Τα εισιτήρια για τρένα υψηλής ταχύτητας όπως τα Thalys περιλαμβάνουν πάντα κρατήσεις · τα ταχύτερα τρένα είναι ακριβότερα τρένα, παρεμπιπτόντως.) Συχνά δεν μπορείτε να αλλάξετε ένα προεξοφλημένο εισιτήριο από σημείο σε σημείο και ένα δελτίο Eurail σας επιτρέπει να μεταβείτε όποτε (εφόσον το κάθισμα είναι ανοιχτό) κατά τη διάρκεια της διόδου σας.

Θα μιλήσουμε για ολονύκτια τρένα στην Ευρώπη μέσα σε ένα λεπτό.

Μπορώ να λάβω εκπτώσεις φοιτητών σε ένα Point to Point Ticket;

Οι εκπτώσεις για τα ενιαία ευρωπαϊκά εισιτήρια τρένων γενικά υπάρχουν ανά κατηγορίες όπως η ημερομηνία αγοράς ή ο χρόνος ταξιδιού (εκτός των περιόδων αιχμής, όπως δεν είναι εννέα έως πέντε, είναι συνήθως φθηνότερα), αλλά υπάρχουν κάποιες εκπτώσεις για νέους - μερικές φορές, όμως, σιδηροδρομική κάρτα για τη συγκεκριμένη χώρα, η οποία μπορεί να κοστίσει επιπλέον.

Μπορείτε να πάρετε σημαντικές εκπτώσεις για τις κάρτες Eurail νεολαίας που αγοράζονται στις ΗΠΑ, και αυτές θα καλύψουν το τρένο σας - ίσως χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον για μια κράτηση, όμως.

Τι σημαίνει το τρένο Eurostar;

Το Eurostar είναι το τρένο που τρέχει από το Λονδίνο στο Παρίσι και πίσω στο αγγλικό κανάλι. Μπορείτε να είστε στις Βρυξέλλες το πρωί και στο Λονδίνο το απόγευμα χρησιμοποιώντας το Eurostar. Το ταξίδι στο Eurostar απαιτεί ξεχωριστό εισιτήριο από οποιοδήποτε δελτίο Eurail που μπορεί να έχετε, αλλά μερικά περάσματα από το Eurail θα σας δώσουν εκπτώσεις για τα εισιτήρια Eurostar. Ως φοιτητής κάτω των 26 ετών, μπορείτε να πάρετε ένα προεξοφλημένο δελτίο Eurail * και * να αποκτήσετε ένα ευέλικτο κουπόνι για νέους Eurostar που μπορείτε να ανταλλάξετε οποτεδήποτε για ένα εισιτήριο Eurostar.

Πρέπει να αγοράσω εισιτήρια Point to Point σε προπώληση;

Μπορείτε βεβαίως, αλλά η απάντηση είναι όχι. Αυτή είναι η ομορφιά των εισιτηρίων τρένων της ενιαίας Ευρώπης, αν δεν θέλετε να ξοδέψετε τα πιθανότερα μεγαλύτερα δολάρια σε ένα δελτίο Eurail, ή δεν είστε σίγουροι πόσο καιρό θα μείνετε σε μια μόνο χώρα.

Μία από τις χαρές του ταξιδιού έχει την ελευθερία να αλλάξει γνώμη, επειδή συναντήσατε ένα φοβερό άτομο και θέλετε να ανακατευτείτε τα σχέδιά σας για να περάσετε μαζί τους. ή αντιστρόφως, φθάνουν σε ένα μέρος και το μισούν και αμέσως θέλουν να φύγουν. Ταξιδεύοντας με εισιτήρια μεμονωμένων τρένων, αφήνετε πολύ περισσότερο την τύχη και θα έχετε κάποιες εμπειρίες που θα αλλάξουν τη ζωή σας εξαιτίας αυτού.

Εάν αποφασίσετε να κατεβείτε αυτή τη διαδρομή, αγοράζοντας ένα εισιτήριο είναι τόσο εύκολο όσο εισέρχεστε σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό, ζητώντας ένα και αγοράζοντάς το. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι αρκετές ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησής σας, καθώς τα τρένα παίρνουν κρατημένα - ειδικά εάν ταξιδεύετε στο ύψος του καλοκαιριού.

Εάν εμφανιστείτε και διαπιστώσετε ότι κάθε τραίνο έχει δεσμευτεί, μπορείτε είτε να αλλάξετε τα σχέδιά σας για να ταξιδέψετε σε διαφορετική πόλη είτε να περιμένετε έως ότου υπάρχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία. Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι σχεδόν πάντα στην καρδιά των ευρωπαϊκών πόλεων, οπότε αν βρεθείτε ξαφνικά να αλλάζετε τα σχέδιά σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι υπάρχει ένας ξενώνας κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό που μπορείτε να μείνετε στην τελευταία στιγμή.

Τι είναι τα νυχτερινά τρένα;

Μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα εισιτήρια για ολονύκτια τρένα (συνήθως τρέχετε όλη τη νύχτα μετά τις 7:00 μ.μ., όπως το τρένο από το Μόναχο στη Ρώμη), ή μπορείτε να κάνετε κρατήσεις σε ένα τρένο διάρκειας μιας νύχτας που θα οδηγείτε χρησιμοποιώντας το δελτίο Eurail.

Διανυκτερεύοντα τρένα στην Ευρώπη μπορεί να είναι ένας τρόπος να πάτε αν απολύτως θετικά πρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο, αλλά δεν σας εξοικονομούν χρήματα εάν διαμένετε σε ξενώνες και δεν ξοδεύετε τεράστια ποσά για διαμονή ήδη.

Τα ευρωπαϊκά ολονύκτια τρένα είναι ένας τόπος όπου μπορεί να πληρώσει για λίγο να προγραμματίσει εκ των προτέρων και να αγοράσει εισιτήριο και κράτηση από τις ΗΠΑ - καθισμένος όλη τη νύχτα σε ένα κάθισμα είναι χάλια, και ίσως θελήσετε να κρατήσετε μια κουκέτα σε ένα κρεβάτι κουκέτα (ή καλύτερα εάν το πορτοφόλι σας είναι διογκωμένο).

Ηλεκτρονικοί ιστότοποι χωρικών χωρών

Τα ευρωπαϊκά έξοδα εισιτηρίων τρένων και οι κανόνες διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα. Πιθανότατα θα είστε εντάξει με τα ενιαία ευρωπαϊκά εισιτήρια τρένων που μπορείτε να αγοράσετε στην ιστοσελίδα της Rail Europe ή στην ιστοσελίδα του Die Bahn (καλύπτει εισιτήρια σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και αποτελεί εξαιρετικό πόρο) και εάν αγοράσετε περισσότερα από δύο, ίσως να θέλετε να εξετάσει ένα δελτίο Eurail, ακόμη και για μια χώρα. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις ιστοσελίδες των επιμέρους σιδηροδρομικών γραμμών για όλες τις λεπτομέρειες:

Καλό ταξίδι!

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.