Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα ευρωπαϊκά τρένα νύχτας

Ποιες είναι οι ολονύκτιες αμαξοστοιχίες όπως και σας σώζουν χρήματα;

Ένα νυχτερινό τρένο στην Ευρώπη ταξιδεύει πολύ πριν από τα μεσάνυχτα (συνήθως μετά τις 7 μ.μ.) μέχρι το πρωί, το οποίο εννοείται ότι σημαίνει μετά τις 6:00 π.μ. Οι επιβάτες κοιμούνται σε νυχτερινά τρένα, είτε σε αμαξίδια είτε σε καθίσματα.

Τα νυχτερινά τρένα διαθέτουν συνήθως διαμερίσματα κρεβατιού, τα οποία πρέπει να δεσμευτούν εκ των προτέρων και τα οποία προσθέτουν κόστος σε ένα δελτίο Eurail ή σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο τρένων, ακόμη και ένα για νυχτερινό τρένο.

Μπορείτε επίσης να κοιμηθείτε σε κανονική θέση σε νυχτερινό τρένο χωρίς επιπλέον κόστος. Ένα παράδειγμα νυχτερινής τραίνο είναι η δημοφιλής διαδρομή από τη Ρώμη στο Μόναχο, η οποία φεύγει από τη Ρώμη στις 9:30 μ.μ. και φτάνει στο Μόναχο στις 8:30 π.μ. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαδρομές νυχτερινών τρένων και αγοράστε τα εισιτήρια τρένου νύχτας παρακάτω

Τι είναι η μεταφορά με καρότσι;

Μια κρεβατοκάμαρα με σκοινιά μετατρέπει το τρένο σας σε ξενώνα ή ξενοδοχείο, ανάλογα με το πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να εκτοξεύσετε. Εάν κάνετε κράτηση για μια νυχτερινή αμαξοστοιχία, ενώ θα ταξιδέψετε στην Ευρώπη, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αναβάθμιση σε κουκέτα ή κρεμαστά, όπου θα περάσετε επίπεδη και θα κοιμηθείτε σε ένα κρεβάτι μια μέρα στην άλλη, αντί να προσπαθήσετε κοιμηθείτε σε ένα κάθισμα.

Λάβετε υπόψη ότι οι στρωτήρες δεν διαχωρίζονται ανάλογα με το φύλο, οπότε πιθανότατα θα μοιράζεστε το διαμέρισμά σας τόσο με παιδιά όσο και με κορίτσια, γι 'αυτό είναι μια έξυπνη ιδέα να φέρετε πιτζάμες και να τις αλλάξετε μέσα στο μπάνιο του τρένου. Ή απλώς να κοιμηθείτε στα κανονικά σας ρούχα αν δεν σας ενδιαφέρει.

Το απόρρητο είναι σημαντικό, οπότε μην ανησυχείτε για τους συνοδούς σας που κοιτάζουν μαζί σας καθώς κοιμάστε - το κρεβάτι σας θα έχει μια κουρτίνα που μπορείτε να τραβήξετε μέσα από αυτό, ώστε να έχετε πλήρη ιδιωτικότητα. Η κύρια πόρτα στο διαμέρισμά σας είναι επίσης κλειδωμένη, έτσι οι τυχαίοι ξένοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δωμάτιό σας ενώ κοιμάστε.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα διαμέρισμα κρεβατιού που κοιμάται δύο - ένα διπλό ή μια κρεβατοκάμαρα για ένα - ένα μόνο.

Τα SIngles είναι πολύ ακριβά, και όχι όλα τα νυχτερινά τρένα προσφέρουν ακόμα και singles. Εάν θέλετε πραγματικά το δικό σας δωμάτιο σε νυχτερινό τρένο, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε ένα ολόκληρο διπλό κρεβάτι.

Μήπως ένα Night Sleeper Train Κόστος περισσότερο;

Μια διανυκτέρευση τρένου συνήθως κοστίζει περισσότερο από ένα τρέξιμο κατά τη διάρκεια της ημέρας, και ειδικά αν θα επιλέγετε ένα κρεβάτι μεταφοράς. Εάν είστε ευτυχείς να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε όρθιοι σε ένα κάθισμα, όμως, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε ένα ανάλογο ποσό σε ένα τρένο ημέρας.

Σε ορισμένα ευρωπαϊκά τρένα, θα έχετε την επιλογή να κάνετε κράτηση για κουκέτα αντί για αυτοκίνητο με κρεβάτι. Ένα διαμέρισμα κουτιού είναι βασικά σαν ένα δωμάτιο dorm σε ένα τρένο - θα υπάρχουν έξι ή περισσότερα κουκέτες σε ένα διαμέρισμα, και είναι πολύ πιο προσιτά από ένα κρεβάτι μεταφοράς, η οποία είναι η priciest επιλογή. Ο ύπνος σε ένα κουκέτα θα είναι πιθανώς ένα ελάχιστο ποσό $ 32 πάνω από το δελτίο Eurail ή το ενιαίο εισιτήριο τρένου.

Κάνουν τα τρένα νύχτας να σας εξοικονομήσουν χρήματα;

Εξαρτάται από το πόσο πολύ εκτιμάτε το χρόνο σας, επειδή η λήψη μιας ολονύκτιας αμαξοστοιχίας σίγουρα σας εξοικονομεί χρόνο. Το εάν σας εξοικονομεί χρήματα εξαρτάται από το πού θα ταξιδέψετε.

Το νυχτερινό τρένο από τη Ρώμη στο Μόναχο φεύγει από το σταθμό Termini της Ρώμης στις 9:37 μ.μ. και φτάνει στο Hauptbahnhof του Μονάχου στις 8:31 π.μ. Έχετε μια ολόκληρη μέρα μπροστά σας, είστε ξεκούραστοι και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να εξερευνούντε.

Ωστόσο, ένας ευρωπαϊκός ξενώνας μπορεί να είναι τόσο χαμηλός όσο $ 10 ανά διανυκτέρευση και μέχρι και $ 30. Εάν ο χρόνος είναι πιο σημαντικός από τα χρήματα, πάρτε το νυχτερινό τρένο και χρησιμοποιήστε ένα μεσημέρι κρεβάτι - αν παραμείνει ένας προϋπολογισμός είναι υψίστης σημασίας, μένετε σε ένα ξενώνα και ταξιδεύετε καθημερινά για να δείτε το σκηνικό tick από.

Θα χρησιμοποιήσει μια διανυκτέρευση αμαξοστοιχία για δύο ημέρες στο τρένο μου;

Σύμφωνα με τον Eurail, "Μια ημέρα ταξιδιού είναι μια περίοδος 24 ωρών εντός της οποίας μπορείτε να ταξιδέψετε σε τρένα με το δελτίο Eurail Pass σας και να διαρκεί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 11:59 μ.μ. την ίδια ημερολογιακή ημέρα. , έχετε πρόσβαση στα δίκτυα τρένων στα οποία ισχύει το δελτίο Eurail Pass ".

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε δύο ημέρες ταξιδιού για το ταξίδι μιας ημέρας. Η μόνη εξαίρεση, ωστόσο, είναι ο κανόνας των 7 μ.μ.

Ο κανόνας των 7 μ.μ. σημαίνει ότι εάν επιβιβαστείτε σε αμαξοστοιχία μετά τις 7 μ.μ. και φτάσετε στον προορισμό σας πριν από τις 4 το πρωί, θα χρησιμοποιήσετε μόνο μία ημέρα ταξιδιού από το δελτίο σας.

Εάν το τρένο σας φτάσει μετά τις 4 το πρωί, το ταξίδι σας θα μετρηθεί ως δύο ημέρες ταξιδιού.

Χρειάζεται να κάνω κρατήσεις σε μια διανυκτέρευση;

Η απλή απάντηση είναι ναι.

Ενώ μπορεί να μπορείτε να βρείτε χώρο σε μια ολονύκτια αμαξοστοιχία, οι πιθανότητες να είναι ένα κρεβάτι μεταφοράς είναι αρκετά χαμηλές. Αυτό που σας προτείνω είναι να κατευθυνθείτε στον σιδηροδρομικό σταθμό μόλις φτάσετε σε μια πόλη και να αγοράσετε το επόμενο εισιτήριο τρένου σας - έτσι γνωρίζετε ότι θα σας εγγυηθεί ένα κρεβάτι στο διώροφο τρένο όταν έρθει η ώρα να φύγετε.

Οι ολονύκτιες αμαξοστοιχίες είναι εκπληκτικά δημοφιλείς, επειδή σας φέρνουν εκεί που πρέπει να είστε χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για διανυκτέρευση. Εξαιτίας αυτού, ακόμα κι αν είστε ευτυχής να έχετε μια θέση αντί για ένα κρεβάτι στο ταξίδι σας, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.