Βενετία στην Αθήνα με πλοίο

Ρομαντική και γαλήνη στην ανοιχτή θάλασσα μεταξύ Βενετίας και Πάτρας

Μιλάμε πολύ για το δίλημμα μεταφορών του ευρωπαϊκού ταξιδιώτη: Τρένο ή Αυτοκίνητο; Είναι δύσκολο. Λοιπόν, γιατί να μην τσακίσει όλη την ιδέα; Τι γίνεται με ένα δρομολόγιο που γίνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε βάρκες: Βενετία στην Πάτρα, στην Ελλάδα, σε όποια νησιά χτυπήσουν τη φαντασία σας.

Αχ, το ρομαντισμό όλων!

Η Βενετία ξεχωρίζει στην Ευρώπη ως το Serenissima , το "Most Serene Republic". Αν και το Serenissima ανέβηκε σε φλόγες πριν από λίγο καιρό, η ρομαντική ιδέα να ταξιδέψει κανείς στη Βενετία με την ελπίδα να βιώσει μια γαλήνη που ξεπερνάει τον εξαντλητικό ρυθμό και το πολιτικό θραύσμα της σύγχρονης ζωής είναι ακόμα ζωντανός και καλά στην πόλη που χύνεται αργά στη λιμνοθάλασσα.

Κατά κάποιο τρόπο, τα ελληνικά νησιά παρέχουν επίσης το Serenissima. Η απομόνωση, ο ήλιος και η θάλασσα, και ένας απροσδόκητος τρόπος ζωής συμβάλλουν στην αίσθηση της ηρεμίας του παραθεριστή.

Έτσι, μπορείτε να χαλαρώσετε και να τα κάνετε όλα με βάρκα; Λοιπόν. Είναι δυνατόν να μεταφερθούν από τις αποβάθρες της Βενετίας στην Πάτρα, την τελευταία στάση της Αδριατικής στην Ελλάδα, χωρίς να φτάσουμε σε ένα αυτοκίνητο. Από εκεί θα πρέπει να πάρετε το λεωφορείο ή το τρένο στον Πειραιά , στο λιμάνι της Αθήνας ή στην ίδια την Αθήνα. Στον Πειραιά, μπορείτε να βρείτε πλοία για τα περισσότερα νησιά. Δεν γνωρίζετε τα νησιά ή τις νησιωτικές ομάδες; Δείτε έναν Χάρτη της Ελλάδας.

Η Μάρθα και εγώ κάναμε αυτό το ταξίδι πριν από αρκετά χρόνια. Τότε χρειάστηκε περισσότερο. περάσαμε δύο ξεκούραστες νύχτες στη βάρκα. Και αυτό το πλοίο ήταν διαφορετικό από άλλα, κοντύτερα πορθμεία. Δεν υπήρχαν πολλοί επιβάτες που να κρέμονται γύρω από τους διαδρόμους, να καρφιάσουν ένα μέρος για να κοιμηθούν χωρίς να πληρώσουν για μια καμπίνα. Υπήρχαν καλά εστιατόρια στο πλοίο. Ολόκληρη η συμφωνία φάνηκε περισσότερο σαν μια κρουαζιέρα από ένα φορτηγό μεταφέροντας ιδρωμένο ανθρώπινο φορτίο μακριά για να βουτυρωθεί και να κατέβει σε ένα νησί για να ψήσει.

Τι είναι διαφορετικό τώρα; Λοιπόν, τα νεώτερα σκάφη είναι σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα. Χρειάζεται μόνο να περάσετε μια νύχτα και το καλύτερο μέρος της επόμενης ημέρας στο πλοίο προτού προσγειωθείτε στην Ελλάδα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Πόροι πλοίων

Λιγότερο Ρομαντικό: Βενετία στην Αθήνα με Αεροπλάνο

Φυσικά, αν βιάζεστε, μην χρειάζεται να μεταφέρετε αυτοκίνητο και να αρρωστήσετε τη θάλασσα, θα θέλετε να πετάξετε. Η πτήση διαρκεί λίγο περισσότερο από 5 ώρες.

Η δύσκολη ζωή: Οδήγηση από τη Βενετία στην Αθήνα

Μπορείτε να οδηγήσετε μεταξύ των δύο πόλεων; Λοιπον ναι. Είναι 1,169 μίλια σε 7 χώρες. 20 ώρες χρόνου οδήγησης, εάν οδηγείτε σαν μανιακός. Και τότε θα πρέπει να βρείτε ένα σημείο στάθμευσης.