Πώς να κρατάτε τα χρήματά σας ασφαλή ενώ ταξιδεύετε

Από ψεύτικα πορτοφόλια σε ρούχα με κρυμμένες τσέπες

Πιστεύω ακράδαντα ότι το ταξίδι είναι συχνά τόσο ασφαλές όσο το να ζείτε στην πατρίδα σας, αλλά η ύπαρξη σε ξένη χώρα μπορεί να σας ανοίξει μερικές αποτυχίες. Η μη κατανόηση της γλώσσας, η συχνή απώλεια και η πλήξη του πολιτιστικού σοκ μπορούν όλα να προσθέσουν και να σας αποσπάσουν από την ύπουλη τοπική με το χέρι γύρω από το πορτοφόλι σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο να τραυματιστείτε ενώ ταξιδεύετε - εδώ προτείνουμε.

Μεταφέρουν Αμερικάνικα δολάρια ΗΠΑ

Ακόμα κι αν οι χώρες στις οποίες ταξιδεύετε δεν αποδέχονται δολάρια ΗΠΑ, θα πρέπει να συνεχίσετε να έχετε μαζί σας κάποιο αντίγραφο ασφαλείας. Τα δολάρια ΗΠΑ είναι ευρέως αποδεκτά και εύκολα μετατρέπονται σε τοπικά νομίσματα, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον κόσμο. Σας προτείνουμε να έχετε εφεδρικούς $ 200 και να το κρατάτε σε πολλαπλά σημεία στο σακίδιο σας.

Βάζω 50 δολάρια στο κάτω μέρος του κύριου σακιδίου μου, 50 δολάρια στη μέρα μου, 50 δολάρια στην τσάντα μου και κρατώ 50 δολάρια στο παπούτσι μου όταν εξερευνούμε. Με αυτόν τον τρόπο, αν κλέψω ή κλέψει το σακίδιο μου, θα έχω αρκετά χρήματα για να πάρω μια διανυκτέρευση σε ένα ξενώνα , κάποια τροφή και ένα ξέφρενο τηλεφώνημα στην τράπεζα και την οικογένειά μου.

Αγοράστε ένα πλαστό πορτοφόλι

Εάν πρόκειται να κατευθυνθείτε σε μια συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου, όπου ο ποδοπαγίδα μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για τους ταξιδιώτες, όπως η Νότια Αμερική, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα ψεύτικο πορτοφόλι προτού φύγετε.

Αν στη συνέχεια πλησιάσετε κάποιον και ζητήσετε να παραδώσει το πορτοφόλι σας, δώστε του το ψεύτικο γεμάτο με μερικά δολάρια και μερικές από αυτές τις δειγμένες πιστωτικές κάρτες, τις χρεωστικές κάρτες που έχουν λήξει και τις κάρτες δώρων που λαμβάνετε συχνά στο ταχυδρομείο.

Έχοντας ένα ψεύτικο πορτοφόλι μπορεί πραγματικά να σώσει τα οικονομικά σας, καθώς λίγοι κλέφτες έχουν χρόνο να περάσουν από το πορτοφόλι σας για να ελέγξουν ότι είναι πραγματικό.

Εξετάστε τα ρούχα με κρυμμένες τσέπες

Δεν συνιστώ να ταξιδεύετε με μια ζώνη χρήματος γιατί είναι άβολα, αρχίστε να μυρίζετε μετά από πάρα πολλές μέρες σε υγρά κλίματα απορροφώντας τον ιδρώτα σας και να φανείτε σαν να ψάχνετε γύρω από τα εσώρουχά σας κάθε φορά που πρέπει να πληρώσετε κάτι.

Επιπλέον, πολλοί από τους φίλους μου που έχουν πέσει θύματα ναυαγίων στη Νότια Αμερική είχαν τον επιτιθέμενο τους να αναζητήσουν ζώνη χρήματος ως το πρώτο τους λιμάνι. Theives γνωρίζουν όλα σχετικά με τις ζώνες χρήματα και είναι συχνά ο πρώτος προορισμός τους, όταν πρόκειται να πεθάνουν σε έναν άπειρο τουρίστα.

Οι ζώνες χρημάτων δεν είναι η μόνη σας επιλογή όταν πρόκειται να διατηρήσετε τα χρήματά σας ασφαλή. Τώρα μπορείτε να αγοράσετε εσώρουχα με τσέπες μέσα, να αποθηκεύσετε χρήματα σε μια τσέπη στο πλάι ενός σουτιέν και να αγοράσετε μπλουζάκια και πουκάμισα με κρυμμένες τσέπες. Αυτές οι επιλογές είναι όλες εξαιρετικές για μεγάλες μέρες μεταφοράς, ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψετε τη νύχτα. Θα έχετε τα χρήματά σας κρυφά κρυμμένα στο άτομό σας και είναι απίθανο να κοιμηθείτε μέσα από μια ληστεία αν ο κλέφτης τραβήξει χρήματα από σουτιέν σου! Αυτό δεν είναι ακόμα κάτι που γνωρίζουν οι κηλιδωτοί, οπότε πιθανότατα θα είστε εντάξει εάν τραβήξετε έναν δρόμο στη Βραζιλία και ρωτήσετε για όλα όσα έχετε.

Αν είστε ακόμα αποφασισμένοι να ταξιδέψετε με μια ζώνη χρήματος ή να επιλέξετε να ταξιδέψετε με κρυμμένα ρούχα τσέπης, θυμηθείτε ότι όταν πληρώνετε για ένα στοιχείο και φτάσετε σε μια κρυφή τσέπη διαφημίζετε ακριβώς πού κρατάτε τα χρήματά σας σε οποιαδήποτε πιθανό κλέφτες που θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν.

Ως εκ τούτου, συνιστούμε να ελέγξετε το περιβάλλον σας πριν από τη διαφήμιση έχετε κάτι πολύτιμο που θέλετε να κρύψετε και, αν είναι δυνατόν, να το κάνετε ενώ αντιμετωπίζετε έναν τοίχο και μακριά από ένα πλήθος.

Μην μεταφέρετε τα πάντα με τη μία

Σας προτείνω να αποσύρετε τόσα χρήματα από ένα ΑΤΜ, καθώς η τράπεζά σας θα επιτρέψει την ελαχιστοποίηση των τελών κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, αλλά δεν θέλετε να μεταφέρετε όλα αυτά τα μετρητά μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Όταν ξεκινάτε να εξερευνάτε την ημέρα, πάρτε μόνο αυτό που περιμένετε να περάσετε, καθώς και λίγο επιπλέον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Με αυτόν τον τρόπο, εάν επρόκειτο να κτυπήσετε, θα χάσετε μόνο 20 δολάρια αντί για τα 250 δολάρια που βγήκατε από το ATM πριν από λίγες ημέρες.

Επιπλέον, συνιστούμε να ταξιδεύετε με περισσότερες από μία χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες και να τις κρατάτε σε ξεχωριστά μέρη. Εάν χρεωστική κάρτα κλέβεται από κάποιον ενώ ταξιδεύετε, θα έχετε ακόμα έναν άλλον για να αποσύρετε χρήματα μέχρι να αντικαταστήσετε το άλλο σας.

Πάρτε φωτογραφίες των χρεωστικών καρτών σας πριν φύγετε

Σας συνιστώ να τραβήξετε φωτογραφίες από όλα τα σημαντικά σας έγγραφα πριν φύγετε για να ταξιδέψετε και στη συνέχεια να τα στείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε εσάς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τραβήξει φωτογραφίες από όλες τις χρεωστικές / πιστωτικές σας κάρτες, τις θεωρήσεις στο διαβατήριό σας και το ίδιο το διαβατήριό σας. Με αυτόν τον τρόπο, αν τυχαίνει να έχετε κλέψει τα πάντα, όσο μπορείτε να βρείτε πρόσβαση στο Internet, μπορείτε να μάθετε ποιος είναι ο αριθμός της κάρτας σας και να πληρώσετε για διαμονή και μεταφορά στο διαδίκτυο ως έκτακτη ανάγκη.

Αφήστε την Τράπεζα σας να γνωρίζει πού θα ταξιδέψετε

Πριν φύγετε, φροντίστε να δώσετε στην τράπεζά σας μια κλήση με πληροφορίες σχετικά με το πού πρόκειται να ταξιδέψετε και τις ημερομηνίες ταξιδιού σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πολύ πιο πιθανό να μπλοκάρουν την κάρτα σας για γνήσιες προσπάθειες κλοπής ταυτότητας και όχι για να πετάξετε στην Καμπότζη και να προσπαθήσετε να κάνετε ανάληψη μετρητών.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ΑΤΜ εντός τραπεζών

Για να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μόνο ΑΤΜ που βρίσκονται μέσα σε μια τράπεζα. Είναι αρκετά συνηθισμένο να συναντήσετε ένα ΑΤΜ στη μέση ενός τουριστικού θέματος που έχουν προστεθεί skimmers για να σας καταλάβουν. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ATM μέσα σε μια τράπεζα, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έχει παραβιαστεί. Στη Μοζαμβίκη, οι τράπεζες έχουν φρουρούς με τεράστια όπλα που στέκονται έξω από κάθε ΑΤΜ για να εξασφαλιστεί ότι θα είσαι ασφαλής, ενώ θα αποσύρετε χρήματα.

Πληρώστε για μεγαλύτερες αγορές με τις κάρτες σας

Εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα ακριβό σουβενίρ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα για να το κάνετε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, εάν το σουβενίρ σας κλαπεί, μπορείτε να καλέσετε την εταιρεία πιστωτικών καρτών σας και πιθανόν να επιστρέψουν τα χρήματα στην κάρτα σας.

Χρησιμοποιήστε το Safe in your Guesthouse

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι πολύ προσεκτικός! Ενώ είστε έξω εξερεύνηση, φροντίστε να βάλει όλα τα χρήματά σας και τα τιμαλφή στο ξενοδοχείο σας ασφαλή για να τους κρατήσει μακριά από οποιαδήποτε πειρασμένα δάχτυλα. Αν ο ξενώνας ή το ξενοδοχείο σας δεν διαθέτει χρηματοκιβώτιο, κοιτάξτε να αποκρύψετε τα τιμαλφή σας σε ένα μέρος όπου το προσωπικό δεν θα κοιτάξει, όπως ένα ντουλάπι μπάνιου ή κάτω από το στρώμα του κρεβατιού σας.

Τιμές ανταλλαγής για την έρευνα πριν φτάσετε

Εάν τυχαίνει να ξεκινάτε σε ένα ταξίδι πολλών χωρών, μπορεί να είναι απογοητευτικό να πρέπει να ψάχνετε συνεχώς τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, αλλά αξίζει να το κάνετε ακριβώς πριν φτάσετε σε ένα νέο μέρος. Υπάρχουν πολλοί σκιεροί παίκτες χρημάτων, οι οποίοι θύμιζαν τους τουρίστες που δεν έχουν μάθει ακόμη τι είναι η συναλλαγματική ισοτιμία, δίνοντάς σας ένα τρομερό επιτόκιο.

Αυτό είναι επίσης έξυπνο για να διασφαλίσετε ότι δεν θα σας εξαπατηθεί. Τα ταξί είναι πασίγνωστα για την επιβολή τελών αποζημίωσης στα αεροδρόμια, επειδή οι τουρίστες συχνά δεν γνωρίζουν τι θα πρέπει να είναι οι τιμές. Συνεχίστε να ενημερώνεστε με μια γρήγορη αναζήτηση όταν φτάσετε σε ένα αεροδρόμιο, χρησιμοποιώντας το δωρεάν Wi-Fi. Χρειάζονται δύο λεπτά, αλλά μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα και heartache αργότερα.

Εξετάστε την επιλογή μιας προπληρωμένης πιστωτικής κάρτας

Αν ταξιδεύετε με μια προπληρωμένη πιστωτική κάρτα, είναι λιγότερο ανησυχητικό αν κλαπεί. Αν ποτέ δεν μεταφέρετε πάνω από 200 δολάρια στην κάρτα, δεν θα είναι μεγάλη απώλεια χρημάτων αν κλαπεί.

Να είστε προσεκτικοί στην ασφάλεια του αεροδρομίου

Είναι σπάνιο, αλλά μπορεί να συμβεί. Όταν περνάτε από την ασφάλεια του αεροδρομίου, σιγουρευτείτε ότι βάζετε τις τσάντες σας στη μεταφορική ταινία μόλις περνάτε μέσα από τον σαρωτή ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι θα περιμένετε την τσάντα σας όταν φτάσει στο άλλο άκρο, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα κάποιος άλλος να την αρπάξει.