Το κράτος Durango του Μεξικού

Πληροφορίες ταξιδιού για το Durango, Μεξικό

Το Durango είναι ένα κράτος στο βορειοδυτικό Μεξικό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πληροφορίες σχετικά με τον πληθυσμό, την περιοχή, την ιστορία και τα σημαντικά αξιοθέατα.

Γρήγορα γεγονότα για το Durango

Ιστορία του Durango και τι να δείτε

Το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας είναι ένα από τα ωραιότερα του Μεξικού και προσελκύει επισκέπτες με πάρκα, πλατείες και γοητευτικά αποικιακά κτίρια. Ένα από αυτά τα αποικιακά κτίρια είναι το πρώην διάσημο Seminario de Durango όπου η Guadalupe Victoria, ένας από τους βασικούς μαχητές για την ανεξαρτησία του Μεξικού και ο πρώτος πρόεδρος του Μεξικού, σπούδασε φιλοσοφία και ρητορική. Σήμερα, μέρος του πρώην σεμιναρίου στεγάζει το παλάτι του Πανεπιστημίου Juárez. Από την κορυφή του Cerro de los Remedios έχετε υπέροχη θέα ολόκληρης της πόλης.

Το Durango State είναι το πιο διάσημο για το σπίτι του στην Villa Francisco "Pancho". Γεννημένος ως Doroteo Arango στο μικρό χωριό Coyotada, ο φτωχός αγρότης που εργαζόταν για έναν πλούσιο γαιοκτήμονα έφυγε για να κρυφτεί στα βουνά αφού πυροβόλησε το αφεντικό του για να υπερασπιστεί τη μητέρα και την αδελφή του. Κατά τη διάρκεια των ταραγμένων χρόνων της Μεξικανικής Επανάστασης , έγινε ένας από τους βασικούς μαχητές και ήρωές του, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι οδήγησε το División del Norte (Βόρεια διαίρεση) σε μερικές νίκες που ιδρύθηκαν στην Hacienda de la Loma κοντά στο Torreón με αρχικά 4.000 άνδρες.

Ακολουθώντας τον δρόμο βόρεια προς το Hidalgo del Parral στα σύνορα στην πολιτεία Τσιουάουα , θα περάσετε την Hacienda de Canutillo που δόθηκε στη Βίλα το 1920 από τον Πρόεδρο Adolfo de la Huerta για να αναγνωρίσει τις υπηρεσίες του και να συμφωνήσει να βάλει όπλα. Δύο δωμάτια της πρώην hacienda παρουσιάζουν τώρα μια εξαιρετική συλλογή όπλων, εγγράφων, προσωπικών αντικειμένων και φωτογραφιών.

Στα σύνορα με την πολιτεία Coahuila, η Reserva de la Biósfera Mapimí είναι μια καταπληκτική περιοχή της ερήμου αφιερωμένη στην έρευνα της πανίδας και της χλωρίδας. Στα δυτικά της πόλης Durango, ο δρόμος προς Mazatlán στην ακτή οδηγεί μέσα από το υπέροχο ορεινό τοπίο. Και βετεράνοι ταινιών θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν κάποια από την ύπαιθρο του Durango που χρησίμευσε ως σύνολο για πολλές ταινίες του Χόλιγουντ, κυρίως δυτικά, με τους John Wayne και τους σκηνοθέτες John Huston και Sam Peckinpah.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Durango είναι ένα El Dorado για τους λάτρεις της φύσης και των ακραίων σπορ: η Sierra Madre προσφέρει μεγάλες πεζοπορίες για να παρατηρήσει την πανίδα και τη χλωρίδα και την αδρεναλίνη, όπως canyoning, ορεινή ποδηλασία, αναρρίχηση, rapping και καγιάκ.

Να πάρει εκεί

Το Durango διαθέτει αεροδρόμιο και καλές συνδέσεις λεωφορείων προς άλλους προορισμούς σε όλο το Μεξικό.