Το Φαράγγι του Χαλκού (Barrancas del Cobre)

Το Φαράγγι του Χαλκού στο μεξικάνικο κράτος Τσιουάουα είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο έξι φαραγγιών στην οροσειρά Sierra Madre Occidental, οι οποίες μαζί είναι αρκετές φορές μεγαλύτερες από το Grand Canyon της Αριζόνα. Σε αυτόν τον τομέα, μπορείτε να απολαύσετε μερικά από τα πιο τραχιά και εκπληκτικό φυσικό τοπίο του Μεξικού. Η μεγάλη ποικιλία του φαραγγιού σε υψόμετρο έχει ως αποτέλεσμα δύο ξεχωριστές κλιμακωτές ζώνες με υποτροπικά δάση στις κοιλάδες και ένα δροσερό κλίμα αλπικό στο πευκοδάσος και το δάσος βελανιδιάς των ορεινών περιοχών.

Το φαράγγι παίρνει το όνομά του από το χάλκινο-πράσινο χρώμα των τοίχων φαράγγι.

Βιοποικιλότητα του Canyon του χαλκού:

Οι ποικίλες κλιματολογικές συνθήκες καθιστούν την μεγάλη βιοποικιλότητα στο Χάλκινο Φαράγγι. Στην περιοχή βρίσκονται περίπου είκοσι τρία είδη πεύκων και διακόσια είδη δρυών. Ανάμεσα στα άγρια ​​ζώα της περιοχής είναι οι μαύρες αρκούδες, οι βούμες, οι βίδρες και τα ελάφια λευκά. Τα φαράγγια φιλοξενούν επίσης πάνω από 300 είδη πουλιών και πολλά άλλα μεταναστευτικά πτηνά μπορούν να δουν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το Tarahumara:

Η περιοχή είναι η πατρίδα τεσσάρων διαφορετικών ιθαγενών ομάδων. Η μακρύτερη ομάδα, που εκτιμάται σε περίπου 50 000, είναι η Tarahumara, ή το Rarámuri, όπως προτιμούν να αποκαλούν τους εαυτούς τους. Ζουν στα φαράγγια διατηρώντας έναν τρόπο ζωής που έχει αλλάξει ελάχιστα με την πάροδο του χρόνου. Πολλά Rarámuri διαμένουν στις ψυχρότερες, ορεινές περιοχές κατά τους θερινούς μήνες και μεταναστεύουν βαθύτερα στα φαράγγια στους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες, όπου το κλίμα είναι πιο εύκρατο.

Είναι γνωστοί για τις ικανότητές τους σε μεγάλες αποστάσεις.

Σιδηρόδρομος χαλκού Canyon:

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να εξερευνήσετε το Canyon του Χαλκού είναι ο σιδηρόδρομος Chihuahua al Pacifico , γνωστός ως "El Chepe". Τα τρένα τρέχουν καθημερινά κατά μήκος της πιο γραφικής σιδηροδρομικής διαδρομής του Μεξικού ανάμεσα στο Λος Μόχς, τη Σιναλόα και την πόλη Τσιουάουα.

Το ταξίδι διαρκεί μεταξύ 14 και 16 ωρών, καλύπτει πάνω από 400 μίλια, ανεβαίνει 8000 πόδια στην Sierra Tarahumara, πηγαίνει πάνω από 36 γέφυρες και μέσα από 87 σήραγγες. Η κατασκευή στη σιδηροδρομική γραμμή ξεκίνησε το 1898 και δεν ολοκληρώθηκε παρά το 1961.

Διαβάστε τον οδηγό μας για την οδήγηση του σιδηρόδρομου Copper Canyon .

Καλύτερες στιγμές:

Ο καταρράκτης Basaseachi, με ύψος 246 μ., Είναι ο δεύτερος υψηλότερος καταρράκτης στο Μεξικό, που περιβάλλεται από πευκοδάσος με μονοπάτια πεζοπορίας και πανέμορφη θέα στις πτώσεις και το Barranca de Candameña .

Διαμονή:

Δραστηριότητες περιπέτειας στο Canyon του Χαλκού:

Οι περιηγητές περιπέτειας μπορούν να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά των φαραγγιών με τα πόδια, ποδήλατο βουνού ή άλογο. Οι συμμετέχοντες σε αυτές τις δραστηριότητες θα πρέπει να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση, έχοντας κατά νου το υψόμετρο και τις αποστάσεις που πρέπει να καλυφθούν. Συνεννοήστε με μια αξιόπιστη εταιρία περιοδεία πριν από το ταξίδι σας και ετοιμαστείτε για έναν έντονο, καταπληκτικό χρόνο.

Εταιρείες του χαλκού Canyon:

Συμβουλές: