Σπάσιμο: Γκαλερί Ουφίτσι

Ειδικές συμβουλές για την επίσκεψη στο καλύτερο μουσείο της Φλωρεντίας

Αν και η Γκαλερί Uffizi στη Φλωρεντία είναι μικροσκοπική σε σύγκριση με το Λούβρο ή το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, είναι τόσο μαρμελάδες γεμάτοι θησαυρούς που είναι ένας κορυφαίος προορισμός για τους τουρίστες στη Φλωρεντία. Τα έργα στη συλλογή περιλαμβάνουν κομμάτια των Botticelli, Giotto, Leonardo, Michelangelo και Raphael για να αναφέρουμε μερικά .

Μια τεράστια ακίδα σε μεγάλες ομάδες περιοδεία από τη Ρωσία και την Κίνα έχουν κάνει τη μικροσκοπική, μεσαιωνική πόλη αισθάνεται σαν να busting στις ραφές.

Αλλά η μαγεία της Φλωρεντίας επιμένει και κανένας εραστής της τέχνης δεν μπορεί να παραλείψει μια επίσκεψη στο Uffizi με καλή συνείδηση.

Μίλησα με την Αλεξάνδρα Λόρενς, έναν Αμερικανό ιστορικό τέχνης και εξειδικευμένο ξεναγό που ζει στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Επειδή έζησα στη Φλωρεντία για ένα χρόνο, δεν παίρνω πολύ συχνά συμβουλές για αυτή την πόλη που αγαπώ τόσο ακριβά. Ωστόσο, αφού έμεινα στο Palazzo Belfiore με τη σύστασή της, ήξερα ότι η γεύση της ήταν άψογη.

Εδώ είναι η σέσουλα για το πώς να επισκεφθείτε καλύτερα την Uffizi Gallery :

Αν θέλετε να είστε βέβαιοι να δείτε όλες τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Uffizi, συμπεριλαμβανομένων των έργων του Caravaggio, του Michelangelo, του Piero della Francesca και του Titian, να είστε προετοιμασμένοι. Με καλά συντονισμένο δρομολόγιο, μπορείτε να δείτε το Uffizi σε δύο ώρες. Αν προτιμάτε να περιπλανηθείτε, αφήστε 3 ώρες μακριά καθώς υπάρχουν πολλά που μπορείτε να ανακαλύψετε.

Πότε να πάτε:

Κτυπήστε πίσω ένα cappuccino και να είναι εκεί όταν ανοίγει στις 8:15 π.μ. ή πηγαίνετε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού. Εάν σχεδιάζετε μια συντομότερη επίσκεψη, πηγαίνετε στις 16:00 καθώς το μουσείο κλείνει στις 6:50 μ.μ.

Κάνετε κράτηση . Θα περιμένετε στη σειρά, αλλά πολύ μικρότερη από ό, τι αν εμφανιστείτε.

Που να φάω:

Αν και η τοποθεσία είναι βολική, μην πάτε στο Terrace Café. Μια καλύτερη επιλογή είναι το Ino on via dei Georgofili που έχει απλά, αλλά πολύ καλά σάντουιτς. Δεν υπάρχουν πολλά καθίσματα, ώστε είτε να πάτε πριν ξεκινήσει η γεύση του γεύματος (να φτάσετε εκεί μέχρι τις 12μμ) είτε μετά τις 2μμ.

Το καλύτερο μέρος για μεσημεριανό γεύμα είναι το Del Fagioli στο Corso Tintori, περίπου πέντε λεπτά με τα πόδια από το Uffizi.

Εναλλακτικές λύσεις για το Uffizi

Αν η γραμμή είναι πολύ μεγάλη, είναι πολύ ζεστή έξω ή απλά έχετε χάσει την υπομονή σας, μην ανησυχείτε. Η Φλωρεντία είναι γεμάτη θησαυρούς σε απολύτως κάθε εκκλησία και παλάτσο. Μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από το Uffizi μπορείτε να επισκεφθείτε το Santa Croce , το είδος του Westminster Abbey της Φλωρεντίας, το οποίο κρατά τους τάφους του Michelangelo, του Galileo και του Machiavelli. Θα βρείτε επίσης τοιχογραφίες του 14ου αιώνα από τον Giotto και τους σταυροειδούς Cimabue που είχαν καταστραφεί κατά τη φλόγα της Φλωρεντίας το 1966.

Η Φλωρεντία είναι χτισμένη σε ένα μεσαιωνικό πλέγμα που επιδιώκει να κυριαρχήσει πλήρως στη φύση. Δεδομένης της έλλειψης δέντρων στο ιστορικό κέντρο και του γεγονότος ότι η πόλη βρίσκεται σε μια κοιλάδα, βασικά ένα κύπελλο θερμότητας, μπορείτε να περάσετε ένα καλό απόγευμα καλού κλιματισμού. Για να ξεφύγετε από τα πλήθη και να δροσιστείτε, σκεφτείτε μια επίσκεψη στο Μουσείο Μπάρντι, όπου θα βρείτε έργα του Donatello, μεσαιωνική και αναγεννησιακή γλυπτική, ζωγραφική, όπλα και ταπετσαρίες. Είναι ανοιχτό μόνο την Παρασκευή-Δευτέρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ώρες λίγο πριν πάτε καθώς τα πράγματα αλλάζουν συχνά.

Ακριβώς απέναντι από το Ponte Vecchio βρίσκεται το παλάτι Pitti όπου θα πρέπει να επισκεφθείτε την Παλαιστινιακή Πινακοθήκη.

Οι πίνακες κρέμονται σαν να ήταν ακόμα ένα βασιλικό παλάτι και όχι ένα μουσείο που το καθιστά λιγότερο δημοφιλή στους τουρίστες. (Επίσης, οι περισσότεροι τουρίστες αναζητούν τους κήπους Boboli, οι οποίοι είναι επίσης προσβάσιμοι μέσω του Pitti.) Μέσα στις γκαλερί θα συναντήσετε εξαιρετικά έργα των Raphael, Titian, Caravaggio, Artemisia Gentileschi, Rubens, Veronese και Murillo χωρίς μεγάλα πλήθη.

Το μυστικό ενός εμπιστευμένου

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Uffizi συνήθως παραμένει ανοικτό μερικές νύχτες την εβδομάδα έως τις 11:00. Αυτό δεν είναι καλά δημοσιευμένο και δεν θα ανακοινωθεί μέχρι την τελευταία στιγμή που σημαίνει ότι οι εταιρείες περιοδείας δεν θα έχουν αρκετό χρόνο για να κλείσουν μεγάλες ομάδες. Για όσους ταξιδεύουν ανεξάρτητα και μπορούν να είναι ευέλικτοι, αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία.

Για να διαβάσετε περισσότερες συμβουλές της Alexandra για την επίσκεψη σε μουσεία στη Φλωρεντία, βρείτε την στο Twitter @ItalyAlexandra.