Χειμερινό ταξίδι στο Μεξικό

Εδώ πρέπει να ταξιδέψετε στο Μεξικό το χειμώνα

Το χειμώνα είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Μεξικό και υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να επισκεφθείτε αυτήν την εποχή του χρόνου σε αντίθεση με άλλες εποχές. Εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε την άνοιξη , το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο , μπορείτε να βρείτε καλύτερες προσφορές και λιγότερα πλήθη, αλλά υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους ο χειμώνας είναι γενικά η πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου. Εκτός του ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναζητήσετε το νότο του ηλιοφάνειας και της ζεστασιάς των συνόρων, μπορείτε επίσης να δείτε μερικούς μοναδικούς εορτασμούς διακοπών και να δείτε μερικά φυσικά φαινόμενα που ίσως να χάσετε άλλες εποχές του χρόνου.

Χειμερινός καιρός: Αποδράστε από το κρύο

Οι λαοί από τα βόρεια κλίματα συχνά επιθυμούν να αναζητήσουν τον ήλιο και τον ζεστό καιρό που έχει να προσφέρει το Μεξικό κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο καιρός του Μεξικού δεν είναι ομοιόμορφα καυτός, ωστόσο, και το χειμώνα μπορεί να δει μερικές ψυχρές θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές - το ίδιο κάνουν και η έρευνά σας! Οι προορισμοί για τις παραλίες θα είναι εν γένει ζεσμένοι, εκτός και αν πιάσετε το περιστασιακό ψυχρό μέτωπο Οι προορισμοί σε υψηλότερα υψόμετρα, όπως η Πόλη του Μεξικού και το San Cristobal de las Casas, μπορούν να πάρουν αρκετά κρύο το χειμώνα, ειδικά τη νύχτα και τα πρωινά. τα απογεύματα είναι ακόμα γενικά ηλιόλουστα και ζεστά. Ελέγξτε τον οδηγό και τις προβλέψεις για τον καιρό στο Μεξικό πριν την αναχώρησή σας και συσκευάστε ένα πουλόβερ για κάθε περίπτωση.

Διακοπές και φεστιβάλ

Αυτή είναι μια εξαιρετική εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε το Μεξικό, αν θέλετε να δοκιμάσετε μερικά παραδοσιακά μεξικανικά φεστιβάλ. Η περίοδος των διακοπών ξεκινάει με την εορταστική ημέρα της Παναγίας της Γουαδελούπης στις 12 Δεκεμβρίου και φαίνεται ότι υπάρχουν διαρκείς φεστιβάλ συνεχώς από τότε μέχρι το el dia de Reyes στις 6 Ιανουαρίου.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τις ποικίλες Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις του Μεξικού, να δοκιμάσετε μερικές ειδικές χριστουγεννιάτικες γεύσεις και διαφορετικά να συμμετάσχετε στη διασκέδαση Ακόμη και μετά το πέρασμα του μαραθωνίου των εορτασμών, εξακολουθούν να γίνονται εορτασμοί σε πολλά μέρη της χώρας, ένα παράδειγμα είναι το Fiesta Grande, επίσης γνωστό ως Fiesta de los Parachicos στην πολιτεία Chiapas.

Συναντήσεις με την άγρια ​​φύση

Οι λάτρεις των ζώων, σημειώνουν: δεν είναι μόνο άνθρωποι που κατευθύνονται νότια από τα σύνορα για ζεστασιά και ήλιο. Υπάρχουν πολλά μεταναστευτικά είδη ζώων που κάνουν το ταξίδι για παρόμοιους λόγους, καθιστώντας τον χειμώνα έναν σπουδαίο χρόνο για την παρατήρηση της άγριας φύσης . Εδώ είναι μερικά μόνο ζώα που θα είναι πιο πιθανό να εντοπίσετε τους χειμερινούς μήνες:

Μοναρχικές πεταλούδες βρίσκονται στους χειμερινούς τους χώρους στα αποθέματα πεταλούδας Michoacan και Estado de Mexico από το Νοέμβριο έως το Φεβρουάριο, οπότε αν ονειρευτήκατε ότι περιβάλλεται από εκατομμύρια φτερωτούς πορτοκαλί φτερωτούς μονάρχες, αυτή είναι η ώρα να πάτε.

Οι εκδρομές παρακολούθησης φαλαινών προσφέρονται στο Los Cabos από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Μαρτίου. Αυτά τα γιγαντιαία θαλάσσια θηλαστικά μπορούν να βάλουν ένα αρκετά θεαματικό θέαμα. Αξίζει να το δείτε, οπότε αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της εποχής παρακολούθησης φαλαινών , προγραμματίζετε μια εκδρομή.

Πουλιά : είναι άφθονα στο Μεξικό όλο το χρόνο, αλλά οι χειμωνιάτικοι μήνες προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία να δουν τόσο τα μεταναστευτικά όσο και τα ενδημικά είδη, γι 'αυτό είναι η αγαπημένη στιγμή για τα πουλιά να σχεδιάσουν τα ταξίδια τους.

Υψηλή περίοδος ταξιδιού

Δεδομένου ότι είναι η πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου, είναι καλύτερο να προγραμματίσετε την χειμερινή σας απόδραση εκ των προτέρων και να κάνετε κρατήσεις αέρα και ξενοδοχείων μερικούς μήνες πριν από το ταξίδι σας. Ωστόσο, είναι ακόμα δυνατό να προγραμματίσετε μια απόδραση τελευταίας στιγμής το χειμώνα, αλλά όχι τόσο εύκολη όσο οι εποχές των ώμων, και μάλλον θα πληρώσετε περισσότερα.

Ανάλογα με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, μπορείτε να βρείτε τα τουριστικά αξιοθέατα και τα αξιοθέατα κάπως γεμάτα. Δείτε τη λίστα με τις εθνικές αργίες του Μεξικού για να πάρετε μια ιδέα για το πότε θα είναι οι πιο διανυθείσες εποχές και σχεδιάστε το ταξίδι σας αναλόγως: τα μακρά Σαββατοκύριακα και οι σχολικές διακοπές είναι οι πιο δημοφιλείς χρόνοι ταξιδιού για μεξικάνικες οικογένειες στις διακοπές. Αν ψάχνετε για έμπνευση για το πού να πάτε και τι να κάνετε, είστε βέβαιοι να το βρείτε σε αυτή τη λίστα χειμερινών αποδράσεων .