Κάρτες διαβατηρίων για ταξίδια στο Μεξικό

Εάν είστε πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών και σκέφτεστε να ταξιδέψετε στο Μεξικό, αλλά δεν έχετε ακόμα διαβατήριο, ίσως να θελήσετε να λάβετε μια κάρτα διαβατηρίου αντί για ένα κανονικό βιβλίο διαβατηρίου. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η κάρτα διαβατηρίου ισχύει μόνο για ταξίδια ξηράς και θαλάσσης στο Μεξικό, τον Καναδά, τις Βερμούδες και την Καραϊβική και δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αεροπορικά ταξίδια ή για ταξίδια σε άλλα μέρη του κόσμου.

Αν μπορεί να αποφασίσετε να ταξιδέψετε αεροπορικώς ή σε άλλες περιοχές τα επόμενα χρόνια, ίσως να είναι πιο πρακτικό να κάνετε αίτηση για συμβατικό διαβατήριο παρά για κάρτα διαβατηρίου.

Τι είναι μια κάρτα διαβατηρίου;

Όταν η πρωτοβουλία για το ταξίδι στο δυτικό ημισφαίριο τέθηκε σε εφαρμογή τα έτη μετά την 9η Σεπτεμβρίου, άρχισαν να απαιτούνται ταξιδιωτικά έγγραφα για να διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των γειτόνων τους. Ως μέτρο ευκολίας για τους ταξιδιώτες, ιδίως εκείνους που διασχίζουν συχνά τα σύνορα, η κάρτα διαβατηρίου εισήχθη ως εναλλακτική μορφή αναγνώρισης. Η κάρτα διαβατηρίου είναι μια κάρτα αναγνώρισης μεγέθους πορτοφολιού που αποδεικνύει την ιθαγένεια των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση για τη μεταφορά ενός συμβατικού βιβλίου διαβατηρίου και ισχύει για χερσαία και θαλάσσια ταξίδια προς και από το Μεξικό, τον Καναδά, τις Βερμούδες και την Καραϊβική. Η κάρτα διαβατηρίου δεν ισχύει για αεροπορικά ταξίδια.

Η κάρτα διαβατηρίου περιέχει ένα ηλεκτρονικό τσιπ που επιτρέπει στους υπαλλήλους μετανάστευσης να έχουν πρόσβαση στις βιογραφικές πληροφορίες του κατόχου της κάρτας.

Το ίδιο το τσιπ δεν περιέχει προσωπικές πληροφορίες, επιτρέπει απλά στους συνοριακούς αξιωματούχους να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε μια ασφαλή βάση δεδομένων της κυβέρνησης.

Γιατί πρέπει να πάρετε μια κάρτα διαβατηρίου;

Τα βασικά πλεονεκτήματα της κάρτας διαβατηρίου είναι το κόστος και η πρακτικότητα. Η κάρτα διαβατηρίου κοστίζει πολύ λιγότερο από ένα συμβατικό διαβατήριο, 55 δολάρια για την πρώτη κάρτα, η οποία ισχύει για δέκα χρόνια, σε αντίθεση με 135 δολάρια για ένα διαβατήριο.

Για τα παιδιά το κόστος είναι $ 40 για μια κάρτα που ισχύει για πέντε χρόνια. Λόγω του μικρού μεγέθους του, η κάρτα διαβατηρίου θα ταιριάζει στο πορτοφόλι σας, σε αντίθεση με ένα βιβλίο διαβατηρίου το οποίο μπορεί να είναι ανέφικτο να μεταφερθεί μαζί σας. Οι κάρτες διαβατηρίων είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για ανθρώπους που ζουν κοντά στα σύνορα και διασχίζουν συχνά ή για άτομα που ταξιδεύουν σπάνια αλλά έχουν αποφασίσει να ταξιδέψουν στο Μεξικό ή την Καραϊβική.

Το μειονέκτημα μιας κάρτας διαβατηρίου είναι ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αεροπορικά ταξίδια, οπότε αν για οποιονδήποτε λόγο πρέπει να μειώσετε το ταξίδι σας ή να αντιμετωπίσετε κάποιο είδος έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και να επιστρέψετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δεν θα είναι σε θέση να πάρει μόνο ένα αεροπλάνο, αλλά θα πρέπει να επιστρέψει από τη ξηρά ή τη θάλασσα, ή να πάρετε ένα διαβατήριο έκτακτης ανάγκης. Επίσης, αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε σε άλλες περιοχές του κόσμου ή να αποφασίσετε να ταξιδέψετε αεροπορικώς σε κάποια στιγμή στο μέλλον, η κάρτα διαβατηρίου σας δεν θα είναι έγκυρη και τελικά θα πρέπει να πάρετε ένα κανονικό βιβλίο διαβατηρίου ούτως ή άλλως.

Πώς υποβάλλετε αίτηση για κάρτα διαβατηρίου;

Η διαδικασία αίτησης για μια κάρτα διαβατηρίου είναι πολύ παρόμοια με την αίτηση για διαβατήριο. Θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα επίσημο έντυπο και να παρουσιάσετε την ταυτότητα και την απόδειξη της ιθαγένειας. Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης για κάρτα διαβατηρίου: λάβετε ένα δελτίο διαβατηρίου ή διαβατηρίου .