Παραλία Marari στην Κεράλα: Βασικός οδηγός ταξιδιών

Πάρτε ένα παραλιακό διάλειμμα κοντά στο Kerala Backwaters

Η μη γνωστή παραλία Marari, κοντά στο Alleppey της Κεράλα, είναι ιδανική για όσους εξερευνήσουν τις βραχώδεις ακτές της Κεράλα και νιώθουν σαν κάποια στιγμή στην παραλία. Αυτή η παραλία είναι μια ανεπτυγμένη "αιώρα" που είναι ιδανική για να χαλαρώσετε. Το ενδιαφέρον για αυτό όμως αυξάνεται. Ενώ η παραλία είναι συνήθως ήσυχη, τείνει να γεμίσει με ντόπιους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τη διαμονή μακριά από το κύριο μέρος της παραλίας.

Το όνομα Marari συντομεύεται από το Mararikulam, ένα μικρό και νυσταγμένο ψαροχώρι.

Τοποθεσία

Κεράλα, βόρεια του Alleppey και περίπου 60 χιλιόμετρα νότια του Kochi.

Να πάρει εκεί

Ο πλησιέστερος σημαντικός σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στο Alleppey, περίπου 30 λεπτά νότια του Marari. Αναμείνετε να πληρώσετε 300 ρουπίες για έναν αυτοκινούμενο ριψά. Υπάρχει ένας τοπικός σιδηροδρομικός σταθμός στο Mararikulam, κοντά στην παραλία. Εναλλακτικά, το κοντινότερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο Kochi. Μπορείτε να πάρετε ένα προπληρωμένο ταξί από το αεροδρόμιο για περίπου 2.300 ρουπίες. Τα ταξί είναι διαθέσιμα όλο το 24ωρο, αν και ίσως χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον χρέωση τη νύχτα. Είναι αξιόπιστο και χωρίς προβλήματα. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 2 ώρες.

Καιρός και κλίμα

Ο καιρός στο Μαράρι είναι ζεστό και υγρό όλο το χρόνο. Τόσο τα νοτιοδυτικά όσο και τα βορειοανατολικά μουσόνια παράγουν έντονα βροντές βροχής. Η βροχή είναι χειρότερη από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο και από τα τέλη Οκτωβρίου έως το Δεκέμβριο.

Τέλη Δεκεμβρίου έως Μαρτίου είναι οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε, όταν ο καιρός είναι ξηρός και ηλιόλουστος καθημερινά. Τον Απρίλιο και τον Μάιο, η θερμότητα και η υγρασία γρήγορα χτίζουν, και οι θερινές θερμοκρασίες φθάνουν τους 36 βαθμούς Κελσίου (97 βαθμούς Κελσίου). Η υψηλή υγρασία το κάνει να αισθάνεται πολύ θερμότερο.

Τι να κάνω

Το Marari δεν είναι μια τουριστική παραλία με πολλές εγκαταστάσεις, αλλά ένα ήρεμο μέρος για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε.

Εκείνοι που επισκέπτονται το Μαράρι προσβλέπουν στον αργό ρυθμό της ζωής και απολαμβάνοντας την ηρεμία. Αν πάτε εκεί περιμένοντας θαλάσσια σπορ και άφθονα beach shacks όπως στη Goa, θα είστε απογοητευμένοι. Ωστόσο, είναι δυνατό να ενοικιάσετε καρέκλες και ομπρέλες. Οι γυναίκες μπορεί να αισθάνονται άβολα την ηλιοθεραπεία στο μπικίνι, αν υπάρχουν γύρω τους οι ντόπιοι. Είναι καλύτερο να βρείτε μια ερημική έκταση της παραλίας για να γίνει αυτό, ή κάπου σε ιδιωτικό κοντά στο ξενοδοχείο σας. Το Marari είναι το ιδανικό μέρος για μια μεγάλη παραλία με τα πόδια. Τα αλιευτικά σκάφη είναι πολύχρωμα και ηλιοβασιλέματα γραφικά.

Ορισμένες ενδιαφέρουσες ημερήσιες εκδρομές είναι δυνατές γύρω από την περιοχή. Αυτά περιλαμβάνουν το καταφύγιο πτηνών Kumarakom , τις παραδοσιακές μονάδες κατασκευής κοκοφοίνικων και τους ορμητικούς διαύλους της Κεράλα . Αίσθημα ενεργητικός; Μπορείτε επίσης να κάνετε το γύρο του χωριού. Εάν είστε εκεί κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, ίσως μπορέσετε να πιάσετε μια κούρσα με φίδι .

Μια προειδοποίηση σχετικά με την κολύμβηση στην παραλία

Δυστυχώς, οι ντόπιοι ψαράδες απογοητεύονται στην παραλία νωρίς το πρωί, γύρω από την ανατολή του ηλίου. Αν και τα περιττώματα ξεπλένονται από την παλίρροια αργότερα το πρωί, το βακτηριακό περιεχόμενο του νερού είναι πιθανό να είναι υψηλό. Έτσι, ενώ η παραλία μπορεί να φαίνεται καθαρή και παρθένα, είναι πραγματικά παραπλανητική. Η κολύμβηση αποθαρρύνεται επίσης καθώς η θάλασσα είναι αρκετά τραχεία, με μεγάλα κύματα.

Που να μείνω

Τα καταλύματα στην παραλία Μαράρι αποτελούνται κυρίως από ακριβά θέρετρα και βίλες, καθώς και φιλικές προς τον προϋπολογισμό οικογένειες. Είναι απλωμένα δεξιά κατά μήκος της παραλίας. Μερικοί μπαίνουν στην παραλία, ενώ άλλοι είναι λίγο πίσω από αυτό. Μερικοί βρίσκονται σε πιο ήσυχες θέσεις από τους άλλους. Το κύριο μέρος της παραλίας, όπου συγκεντρώνονται οι ντόπιοι, βρίσκεται στο τέλος της παραλιακής οδού. Εάν είστε ένας αναζητητής μοναξιάς που δεν θέλει κανέναν γύρω σας, κατευθυνθείτε βόρεια ή νότια από εκεί.

Το Carnoustie Ayurveda & Wellness Resort, στο έρημο βόρειο άκρο της παραλίας, είναι ιδανικό για αναζωογόνηση. Είναι ένα από τα κορυφαία θέρετρα της Αγιουρβέδα στην Κεράλα και είναι εξαιρετικά πολυτελές.

Το CGH Earth's Marari Beach Resort είναι μια μεγάλη κλήρωση. Αυτό το πολυτελές θέρετρο, εμπνευσμένο από τα τοπικά ψαροχώρια, έχει ως στόχο να συλλάβει την καρδιά και την ψυχή του Μαράρι. Είναι περίπου ένα χιλιόμετρο νότια του Beach Road, και βρίσκεται σε μια ευρύχωρη ιδιοκτησία γεμάτη με ελαιόδεντρα καρύδας και λίμνες λωτού.

Μεταξύ άλλων, προσφέρει θεραπείες Ayurveda και μαθήματα γιόγκα στην παραλία. Δεν είναι όμως φθηνό. Αναμείνετε να πληρώσετε περίπου 15.000 ρουπίες ανά νύχτα, προς τα πάνω, για ένα διπλό.

Το Maya's Beach House, στην ίδια περιοχή, είναι λιγότερο ακριβό αλλά πολύ δημοφιλές. Μπορεί να μπορείτε να πάρετε μια συμφωνία για περίπου 6.000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση.

Εναλλακτικά, το Abad Turtle Beach κοστίζει πολύ λιγότερο από τα πολυτελή θέρετρα κοντά, αλλά είναι εξαιρετικό. Διαθέτει πισίνα, καθώς και 29 εξοχικές κατοικίες και βίλες σε όλη την έκταση των 13 στρεμμάτων τροπικής γης. Επιπλέον, αγελάδες για να κρατήσει το χορτάρι κάτω! Αναμείνετε να πληρώσετε 5.000 ρουπίες ανά νύχτα προς τα πάνω.

Λίγο πιο νότια από την παραλία Road, το Marari Villas προσφέρει πέντε ξεχωριστές εκπληκτικές μπουτίκ βίλες, με ένα έως τρία υπνοδωμάτια. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 10.000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση.

Πηγαίνετε πολύ νότια και θα βρείτε La Plage, ένα μυστικό που κρατάτε καλύτερα με κομψές παραθαλάσσιες βίλες. Δημιουργήθηκε από μια γαλλική γυναίκα που ερωτεύτηκε την περιοχή. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 5.000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση.

Μια Παραλία Συμφωνία είναι ένα κρυφό καταφύγιο στον Παραλιακό Δρόμο. Διαθέτει τέσσερα σπίτια σε έναν μεγάλο κήπο γεμάτο φοίνικες με πισίνα. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 14.000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση.

Περίπου ένα χιλιόμετρο βόρεια του Beach Road, το αποκλειστικό Xandari Pearl βρίσκεται 100μ. Μακριά από την παραλία.

Οι περισσότερες από τις κατοικίες βρίσκονται μακριά από την παραλία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Το Marari Sea Scape Villa είναι καθαρό, φτηνό, κεντρικό και κοντά στο Marari Beach Resort.

Το Marari Sea Lap Villa είναι μια από τις κορυφαίες απομονωμένες παραλίες στην Ινδία και βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία λίγο πιο νότια. Το Marari Praise είναι ελαφρώς φθηνότερο στην ίδια περιοχή.

Το καλωσόρισμα του Marari Edens, που διευθύνεται από μια οικογένεια ψαράδων, απέχει λίγα βήματα από την παραλία κοντά στο Carnoustie στα βόρεια. Τα δωμάτια κοστίζουν από περίπου 1.000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση. Η φιλοξενία είναι εξαιρετική και το φαγητό νόστιμο.

Το Marari Secret Beach Yoga Homestay είναι απλό αλλά γλυκό. Είναι μια συμφωνία και οι επισκέπτες την αγαπούν. Βρίσκεται αρκετά μακριά νότια, σε προστατευμένη περιοχή.