Επισκεφτείτε τους Αλγκοντόνες: Η Μεξικάνικη Ιατρική Πόλη

Το Algodones, το Μεξικό, είναι ένας δημοφιλής προορισμός προορισμού για ιατρικό τουρισμό για κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, προσφέροντας περισσότερα φαρμακεία, γιατρούς, οδοντιάτρους και οπτικούς σε μια συγκεντρωμένη περιοχή από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Εδώ, οι Αμερικανοί και οι Καναδοί μπορούν να βρουν συνταγές με μεγάλη απόλαυση, γυαλιά μάτια και ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη, τα οποία είναι εξίσου υψηλής ποιότητας με την ίδια διαδικασία ή την ίδια υπηρεσία πίσω στο σπίτι.

Το Algodones βρίσκεται 7 μίλια νότια από το Yuma , Αριζόνα από το Διεθνές Αεροδρόμιο 8, αλλά θα διασχίσετε τα σύνορα στο Andrade της Καλιφόρνια για να έχετε πρόσβαση σε αυτή τη μικρή πόλη του Μεξικού που βρίσκεται στην πολιτεία Baja California . Ανοιχτά καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ., οι ταξιδιώτες μπορούν να διασχίσουν το σταθμό των συνόρων Andrade είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητό τους, ενώ οι χώροι στάθμευσης είναι διαθέσιμοι με χαμηλή χρέωση από τα εγγενή αμερικανικά μέλη φυλών που κατέχουν πολλά στην περιοχή.

Σας συνιστούμε να παρκάρετε στην παρτίδα στην αμερικανική πλευρά και να περπατήσετε καθώς εξαλείφει τις πιθανές επιπλοκές του να πάρει το αυτοκίνητό σας πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά, η είσοδος στο Μεξικό είναι σχεδόν αβίαστη για τους Αμερικανούς και τους Καναδούς πολίτες - κανείς δεν ελέγχει την ταυτότητά σας ή διερωτάται για το τι εισάγετε. Απλά βγείτε απέναντι και φωνάξτε «βρίσκεστε σε άλλη χώρα!

Τι να περιμένετε στο Los Algodones

Αμέσως μόλις φτάσετε στους Algodones, θα παρατηρήσετε την υπερβολική αφθονία των φαρμακείων και των ιατρικών γραφείων - κάποιες απλές και πολύ "νότια από τα σύνορα που αναζητούν" και μερικές νέες και όχι αντίθετες με αυτό που θα δείτε σε οποιαδήποτε αμερικανική πόλη.

Τα φαρμακεία έχουν χειρόγραφες ενδείξεις για τις τιμές συνταγών τους και τα μέλη του προσωπικού σας προσκαλούν να εισέλθουν στα καταστήματά τους. Ο καθένας μιλάει αγγλικά και κατά τη διάρκεια της ημέρας η πόλη γεμίζει με ηλικιωμένους Καναδούς και Αμερικανούς. Είναι καλύτερο να κοιτάξετε γύρω σας προτού να επιχειρήσετε να αγοράσετε τίποτα. Αυτό ισχύει για τα φαρμακευτικά προϊόντα, τη βανίλια, τα αναμνηστικά ή το αλκοόλ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να φάνε το φαγητό που σερβίρεται στα τοπικά εστιατόρια και να έχουν μαργαρίτα χωρίς να ανησυχούν για θέματα που σχετίζονται με το νερό, αλλά θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι μαργαρίτες μπορεί να είναι αρκετά ισχυρές για να προσαρμόσετε ανάλογα την κατανάλωσή σας. Εάν είστε σε θέση να το βρείτε, απολαύστε ένα γεύμα al fresco ενώ ακούτε ζωντανή μουσική στο El Paraiso (The Garden Place), αλλά προειδοποιήστε, αυτή η αίθουσα δεν είναι εύκολο να βρεθεί μόνος σας, ώστε να ζητήσετε από έναν πωλητή να δείξει εσείς στο σωστό μέρος εάν χάσετε.

Υπάρχουν τουαλέτες ακριβώς πέρα ​​από τα σύνορα. Άλλοι βρίσκονται στα εστιατόρια και, γενικά, προορίζονται για εστιατόρια. Η τουαλέτα στο εστιατόριο El Paraiso στην αυλή ήταν εξαιρετικά καθαρή.

Ψώνια, αλκοόλ και καπνός

Οι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν στο Algodones για τα αναμνηστικά, κεραμικά, ρούχα ή γυαλικά, που έρχονται για τα ιατρικά προϊόντα και υπηρεσίες. Παρόλα αυτά, ίσως μπορείτε να βρείτε ένα διασκεδαστικό φόρεμα στην παραλία, καπέλο από άχυρο, πορτοφόλι ή ασημένιο βραχιόλι για να πάρετε πίσω μαζί σας. Σας προτείνουμε να φέρετε μετρητά για όλες τις αγορές σας καθώς οι περισσότεροι πωλητές αποδέχονται την ανταλλαγή και διαπραγμάτευση για καλύτερες τιμές. Όλες οι τιμές είναι σε δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών, οπότε προσφέρετε το ήμισυ της ζητούμενης τιμής και πηγαίνετε από εκεί.

Εάν ενδιαφέρεστε για τις συνταγές, είναι καλύτερο να μιλήσετε με άλλους που ψωνίζουν εκεί τακτικά και γνωρίζουν τη ρουτίνα και ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουν τους σχεδιαστές και τα γενικά ονόματα για τα φάρμακά σας.

Ενώ οι τιμές μπορεί να είναι καλές, τα ονόματα ορισμένων σημαντικών συνταγών, καθώς και τα ενεργά συστατικά τους, είναι ελαφρώς διαφορετικά. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ελέγχουν την ημερομηνία λήξης σε κάθε εμπορευματοκιβώτιο. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι επιτρέπεται μόνο μέχρι 90 ημερών για την παράδοση συνταγών για να μεταφερθείτε πίσω στα σύνορα, οπότε μην αγοράζετε υπερβολική ποσότητα φαρμάκων - οι συνοριακοί πράκτορες θα κατασχέσουν τα υπερβολικά φάρμακα.

Σας συνιστούμε να μιλάτε με άλλους πριν αποφασίσετε να πάρετε μια βουτιά και να κάνετε ένα οδοντιατρικό ραντεβού, να αγοράσετε γυαλιά ή να επισκεφθείτε έναν γιατρό, καθώς πρόκειται για ένα σύστημα λέξεων-ο-στόμα, ενώ θα υπάρχει καθαρό προσωπικό έξω από τα οδοντιατρικά γραφεία για να σας προσκαλέσουν για μια εξέταση, είναι καλύτερο να ελέγξετε με φίλους ή εκείνους που χρησιμοποιούν συχνά τις υπηρεσίες για συστάσεις πριν εξετάσετε μια διαδικασία στο Algodones.

Ενδιαφέρεστε για vices; Υπάρχουν μερικές μεγάλες αποθήκες υγρών αποβλήτων (είναι μοβ) με μεγάλη προσφορά εμπορικών υγρών, μασημάτων καπνίσματος και τσιγάρων, αλλά βεβαιωθείτε και ελέγξτε τα όρια της διέλευσης των συνόρων πριν φορτώσετε.

Έγγραφα για τουριστικά ταξίδια στα σύνορα του Μεξικού

Από την 1η Ιουνίου 2009, τα διαβατήρια και οι κάρτες διαβατηρίων είναι η μόνη μορφή αναγνώρισης που γίνεται αποδεκτή από τη διέλευση των συνόρων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, αλλά οι κάρτες διαβατηρίων επιτρέπουν μόνο ταξίδια με χερσαίες μεταφορές, οπότε αν σκοπεύετε να πετάξετε στο Μεξικό και Ταξιδέψτε μέχρι τους Algodones, θα πρέπει να έχετε ένα πλήρες διαβατήριο.

Όταν πλησιάζετε τους υπαλλήλους στα σύνορα, θα σας πάρουν συνεντεύξεις ένα προς ένα, θα εξετάσουν την ταυτότητά σας και θα σας ρωτήσουν τι έχετε αγοράσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον ιστότοπο της Υπηρεσίας Συνόρων για μια πλήρη λίστα των επιτρεπόμενων και απαγορευμένων αντικειμένων, αλλά πρέπει να είστε εντάξει με μικρές αγορές όπως μπουκάλια τεκίλα ή αναμνηστικά όπως καπέλα. Αν αγοράσετε φάρμακο, θα πρέπει να δείξετε την αρχική συσκευασία, ώστε οι παραμεθόριοι πράκτορες να μπορούν να ελέγξουν τη νομιμότητα του φαρμάκου.

Αν και η αναμονή στα σύνορα μπορεί να είναι μεγάλη κατά περιόδους, Algodones έχει παράσχει μερικές πάγκους και ελαφριά σκιά. Είναι μια καλή ιδέα να μεταφέρετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό για τη σωστή στιγμή.

Εάν είστε σε ένα πρόγραμμα να είστε σίγουροι και να παρακολουθήσετε τη γραμμή στο πέρασμα των συνόρων. Αν ξεκινήσει να περιστρέφεται γύρω από τη γωνία και να επιστρέψει στο δρόμο, μπορεί να σας πάρει μια ώρα ή περισσότερο για να περάσετε από τη διασταύρωση προς την πλευρά των ΗΠΑ. Αυτό είναι χαρακτηριστικό στη μέση της ημέρας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά αν περιμένετε μέχρι αργότερα την ημέρα ή την επίσκεψη εκτός εποχής, μπορεί να μην βρείτε καθόλου γραμμή.