Τι είναι μια κάρτα διαβατηρίου ΗΠΑ και πώς μπορείτε να πάρετε μία;

Βασικά στοιχεία κάρτας διαβατηρίου

Η κάρτα διαβατηρίου των ΗΠΑ είναι ένα έγγραφο αναγνώρισης μεγέθους πιστωτικής κάρτας. Σχεδιάστηκε για άτομα που ταξιδεύουν συχνά μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά, του Μεξικού, των Βερμούδων ή της Καραϊβικής από ξηρά ή θάλασσα. Η κάρτα διαβατηρίου περιέχει ένα τσιπ αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων καθώς και την παραδοσιακή φωτογραφία και προσωπικές πληροφορίες που περιέχονται σε ένα βιβλίο διαβατηρίου. Το τσιπ συνδέει την κάρτα διαβατηρίου με τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε κυβερνητικές βάσεις δεδομένων.

Δεν περιέχει καμία από τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Πού μπορώ να ταξιδέψω με την κάρτα Passport μου;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα διαβατηρίου σας για ταξίδια από ξηρά ή θάλασσα προς και από τον Καναδά, το Μεξικό, τις Βερμούδες και την Καραϊβική. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα διαβατηρίου για διεθνή αεροπορικά ταξίδια ούτε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ταξίδια σε άλλους διεθνείς προορισμούς. Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε αεροπορικώς ή επιθυμείτε να επισκεφτείτε μια χώρα διαφορετική από τον Καναδά, το Μεξικό, τις Βερμούδες ή κάποιο από τα άλλα νησιά της Καραϊβικής, πρέπει να κάνετε αίτηση για ένα βιβλίο διαβατηρίου .

Πόσο κοστίζει μια κάρτα διαβατηρίου;

Μια κάρτα διαβατηρίου είναι λιγότερο δαπανηρή από ένα παραδοσιακό βιβλίο διαβατηρίου. Η πρώτη σας κάρτα διαβατηρίου κοστίζει $ 55 ($ 40 για παιδιά κάτω των 16 ετών) και θα ισχύει για δέκα χρόνια (πέντε χρόνια για τα παιδιά). Οι ανανεώσεις κοστίζουν $ 30. Ένα παραδοσιακό βιβλίο διαβατηρίου κοστίζει 135 δολάρια. οι ανανεώσεις κοστίζουν $ 110.

Μπορώ να μεταφέρω και τα δύο είδη διαβατηρίων;

Ναί. Ακόμα καλύτερα, αν διαθέτετε ήδη ένα έγκυρο διαβατήριο των ΗΠΑ που εκδόθηκε μετά την ηλικία των 16 ετών, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για κάρτα διαβατηρίου ως ανανέωση αλληλογραφίας και να πληρώσετε μόνο το τέλος ανανέωσης των 30 €, εξοικονομώντας τον εαυτό σας 25 €.

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για την κάρτα Passport μου;

Οι πρώτοι αιτούντες κάρτας διαβατηρίου που δεν διαθέτουν βιβλιάριο διαβατηρίου (παραδοσιακό διαβατήριο) πρέπει να μεταβούν αυτοπροσώπως σε μια εγκατάσταση αίτησης διαβατηρίου , όπως ταχυδρομείο ή δικαστήριο, και να υποβάλουν συμπληρωμένο έντυπο αίτησης διαβατηρίου, απόδειξη αμερικανικής ιθαγένειας, ένα διαβατήριο φωτογραφία και την απαιτούμενη χρέωση.

Μπορεί να χρειαστεί να κλείσετε ραντεβού για να υποβάλετε αίτηση για την κάρτα διαβατηρίου σας. Επικοινωνήστε με την επιλεγμένη υπηρεσία αποδοχής διαβατηρίου για πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Όταν υποβάλετε αίτηση για τις κάρτες διαβατηρίου σας, θα πρέπει να δώσετε στον υπάλληλο του διαβατηρίου τα έγγραφα που υποβάλλετε ως απόδειξη της ιθαγένειας, αλλά θα σας επιστραφούν ξεχωριστά μέσω ταχυδρομείου όταν εκδοθεί το διαβατήριό σας.

Μπορείτε να έχετε φωτογραφίες διαβατηρίου σε πολλά καταστήματα "μεγάλου κουτιού", φαρμακεία, γραφεία ΑΑΑ και στούντιο φωτογραφιών. Ορισμένα ταχυδρομεία παρέχουν επίσης αυτή την υπηρεσία. Μη φοράτε τα γυαλιά σας όταν παρουσιάζετε τη φωτογραφία του διαβατηρίου σας. Εάν κανονικά φοράτε καπέλο ή κάλυμμα κεφαλής για ιατρικούς ή θρησκευτικούς σκοπούς, μπορείτε να το κάνετε για τη φωτογραφία διαβατηρίου σας, αλλά πρέπει να υποβάλετε μια δήλωση με την αίτηση της κάρτας σας διαβατηρίου αναφέροντας τους λόγους για τη χρήση του. Η δήλωση πρέπει να υπογραφεί από εσάς αν φοράτε καπέλο ή κάλυμμα κεφαλής για θρησκευτικούς λόγους. Ο γιατρός σας πρέπει να υπογράψει τη δήλωση εάν φοράτε καπέλο ή κάλυμμα κεφαλής για ιατρικούς λόγους.

Μπορείτε επίσης να πάρετε τη δική σας φωτογραφία διαβατηρίου. Οι απαιτήσεις για φωτογραφίες διαβατηρίου είναι αρκετά συγκεκριμένες. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τις απαιτήσεις φωτογραφιών διαβατηρίου, τις συμβουλές για τη λήψη της δικής σας φωτογραφίας διαβατηρίου και ενός εργαλείου μεγέθους φωτογραφιών στην ιστοσελίδα "Photo Requirements" του Κρατικού Τμήματος.

Εάν επιλέξετε να μην καταχωρίσετε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης στην αίτησή σας και ζείτε εκτός των ΗΠΑ, το IRS μπορεί να σας τιμωρήσει $ 500.

Πότε θα λάβω την κάρτα Passport μου;

Θα λάβετε την κάρτα διαβατηρίου σε έξι έως οκτώ εβδομάδες, χωρίς να υπολογίζετε τον χρόνο αποστολής. Δοκιμάστε να υποβάλετε αίτηση για την κάρτα σας τουλάχιστον δέκα εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησής σας, ώστε να επιτρέψετε απροσδόκητες καθυστερήσεις στην επεξεργασία.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ταχεία επεξεργασία εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε επιπλέον $ 60 για την υπηρεσία αυτή. Συνήθως, οι ταχείες αιτήσεις διαβατηρίου υποβάλλονται σε επεξεργασία σε δύο έως τρεις εβδομάδες. Η διανυκτέρευση δεν είναι διαθέσιμη για κάρτες διαβατηρίων. Θα λάβετε την κάρτα διαβατηρίου σας μέσω ταχυδρομείου πρώτης θέσης.

Οι ταξιδιώτες που χρειάζονται κάρτες διαβατηρίων σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πρέπει να κλείσουν ραντεβού σε ένα από τα 13 γραφεία της Υπηρεσίας Περιφερειακών Διαβατηρίων για να υποβάλουν τις αιτήσεις και την πληρωμή τους αυτοπροσώπως.

Καλέστε το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Διαβατηρίων (NPIC) στο 1-877-487-2778 ή χρησιμοποιήστε το σύστημα ραντεβού διαβατηρίου του NPIC για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας.