Τρεις Χώρες Αμερικανοί δεν μπορούν να επισκεφτούν

Μην βάζετε αυτές τις χώρες στη λίστα Bucket σας

Με ένα αμερικανικό διαβατήριο και τις σωστές θεωρήσεις , οι ταξιδιώτες έχουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να δουν τον κόσμο. Ωστόσο, ακόμη και στη σύγχρονη κοινωνία μας, υπάρχουν ορισμένες χώρες όπου οι Αμερικανοί δεν είναι απλώς ανεπιθύμητοι - αποκλείονται από την πλήρη επίσκεψη.

Κάθε χρόνο, το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών εκδίδει πολλές προειδοποιήσεις ταξιδιού, που κυμαίνονται από τις συμβουλές συνειδητοποίησης έως τις παραγγελίες αποφυγής. Ενώ υπάρχουν αρκετά έθνη που οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν κάθε χρόνο, αυτές οι τρεις χώρες παρέμειναν στη λίστα "Μην ταξιδεύετε" του Υπουργείου Εξωτερικών εδώ και χρόνια.

Προτού σχεδιάσετε να επισκεφθείτε αυτές τις χώρες με αναψυχή ή εκδρομή "εθελοντισμού" , οι ταξιδιώτες θα πρέπει να σκέφτονται πολύ και προσεκτικά πριν εξασφαλίσουν τα σχέδιά τους. Οι ακόλουθες τρεις χώρες δεν πρέπει να επισκέπτονται οι Αμερικανοί.

Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να επισκεφθούν την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Το 2013, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ξεκίνησε ένα βίαιο στρατιωτικό πραξικόπημα το οποίο τελικά κατέστρεψε την κυβέρνηση. Σήμερα, το έθνος που βρίσκεται κλεισμένο στην ξηρά συνεχίζει να ανοικοδομείται με ειρηνικές εκλογές και μια μεταβατική κυβέρνηση ανέπαφη. Παρά την πρόοδο, το έθνος παραμένει μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο , με τη βία μεταξύ των μαχητικών ομάδων έτοιμη να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Bangui ανέστειλε τις επιχειρήσεις στα τέλη του 2012 και δεν έχει ξαναρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες σε Αμερικανούς στη χώρα. Αντ 'αυτού, η προστατευτική ισχύς για τους πολίτες των ΗΠΑ μεταφέρθηκε στη Γαλλική Πρεσβεία. Επιπλέον, οι διέλευση των συνόρων μεταξύ της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και του Τσαντ έχουν κλείσει, επιτρέποντας να περάσουν μόνο οι κάτοικοι του Τσαντ που επιστρέφουν στο σπίτι.

Χωρίς την προστασία των πρεσβειών στη θέση τους και τη δυνατότητα στόχευσης των δυτικών επισκεπτών, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία παραμένει ένας πολύ επικίνδυνος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες. Εκείνοι που σκέφτονται ένα ταξίδι σε αυτό το έθνος πρέπει να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους πριν από την αναχώρηση.

Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να επισκεφθούν την Ερυθραία

Παρόλο που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ αυτό το έθνος της Βορειοανατολικής Αφρικής, η Ερυθραία γνωρίζει πολύ καλά τη θέση τους στον κόσμο.

Το 2013, η τοπική κυβέρνηση έδωσε περιορισμούς σε όλους τους ξένους επισκέπτες που εισερχόταν στη μικρή χώρα. Όποιος σχεδιάζει να επισκεφθεί - συμπεριλαμβανομένων των διπλωματών - πρέπει να υποβάλει αίτηση για θεώρηση πολύ πριν από την άφιξή τους.

Κάθε θεώρηση συνοδεύεται από άδεια ταξιδίου, στην οποία αναγράφεται ο τόπος όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να πάει. Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται καμία εκτροπή από την εγκεκριμένη διαδρομή τους - ακόμη και να επισκέπτονται θρησκευτικούς χώρους κοντά σε μεγάλες πόλεις. Εκείνοι που ταξιδεύουν εκτός των εγκεκριμένων αδειών τους υπόκεινται σε ορισμένες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης και άρνησης των θεωρήσεων εξόδου.

Επιπλέον, οι νόμοι συχνά επιβάλλονται από ένοπλες «πολιτοφυλακές πολίτη». Λειτουργώντας τη νύχτα, οι πολιτοφυλακές ελέγχουν συχνά τους επισκέπτες και τους πολίτες για τεκμηρίωση. Εάν ένα άτομο δεν μπορεί να παράσχει τεκμηρίωση κατόπιν αιτήματος, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει άμεση σύλληψη.

Αν και η αμερικανική πρεσβεία παραμένει ανοιχτή, οι αξιωματούχοι δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι μπορούν να παράσχουν βοήθεια στους ταξιδιώτες . Ενώ τα μοναστήρια της Ερυθραίας είναι τόπος προσκυνήματος για τους ορθόδοξους πιστούς, οι Αμερικανοί που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι μπορεί να μην το επιστρέψουν.

Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να επισκεφθούν τη Λιβύη

Τα προβλήματα στη Λιβύη είναι καλά τεκμηριωμένα κατά την τελευταία δεκαετία. Από τον εμφύλιο πόλεμο του 2011 που διέθεσε τη δικτατορία στις επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας, οι ταξιδιώτες στο βορειοαφρικανικό έθνος έχουν συχνά προειδοποιήσει να παραμείνουν μακριά για τη δική τους ασφάλεια.

Το 2014, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέστειλε όλες τις υπηρεσίες πρεσβειών στη χώρα που διέλυσε τον πόλεμο, αναφέροντας τη συνεχιζόμενη πολιτική αναταραχή σε ολόκληρο το έθνος. Με τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας και την ευρέως διαδεδομένη υποψία ότι όλοι οι Αμερικανοί είναι κυβερνητικοί κατάσκοποι, τα ταξίδια στη Λιβύη δεν θα πρέπει να είναι ψηλά σε λίστα των Αμερικανών. Το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι σαφές: όποιος προέρχεται από τη δύση πρέπει να αποφύγει με κάθε κόστος τη Λιβύη.

Ενώ ο κόσμος μπορεί να είναι ένα όμορφο μέρος, μπορεί να μην είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη στους Αμερικανούς ταξιδιώτες. Μέσα από την αποφυγή αυτών των τριών χωρών, οι Αμερικανοί διασφαλίζουν ότι τα ταξίδια τους παραμένουν ασφαλείς, χωρίς ανησυχίες για σαφή και σημερινό κίνδυνο.