Ρόδος, Ελλάδα ταξιδιωτικός οδηγός

Βασικές πληροφορίες από τη Ρόδο

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων στο Αιγαίο, περίπου 11 μίλια από τη νοτιοδυτική ακτή της Τουρκίας. Η Ρόδος έχει πληθυσμό μόλις 100.000 κατοίκων, εκ των οποίων περίπου 80.000 ζουν στην πόλη της Ρόδου. Το νησί είναι ένας δημοφιλής προορισμός ανάμεσα στους νέους και τους μαθητές. Το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης της Ρόδου είναι ένας χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς.

Γιατί να πάτε στη Ρόδο;

Η Ρόδος είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τις αρχαιότητες και τη νυχτερινή ζωή της.

Το νησί κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή. Ο Ιωαννιστής των Ιπποτών κατέλαβε το νησί το 1309. τα τείχη της πόλης και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, και τα δύο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, χτίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο γιγάντιος χάλκινος Κολοσσός της Ρόδου κάποτε βρισκόταν στο λιμάνι, ένα από τα θαύματα του κόσμου, και πολλοί έρχονται σε επαφή με το άγαλμα που καταστράφηκε σε σεισμό το 224 π.Χ.

Ιστορικές τοποθεσίες στο νησί της Ρόδου:

Πόλη της Ρόδου

Ελέγξτε έναν Χάρτη Google της πόλης της Ρόδου.

Ρόδος

Πώς θα φτάσετε στη Ρόδο

Από τον αέρα

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου "Diagoras" βρίσκεται 16 χλμ. (10 μίλια) νοτιοδυτικά της πόλης της Ρόδου. Μπορείτε να φτάσετε σε πολλά ελληνικά νησιά και ευρωπαϊκές πόλεις από τη Ρόδο Διεθνές. Ο επίσημος χώρος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ρόδου είναι λίγος πληροφορίες, αλλά θα σας δώσει τα βασικά στοιχεία.

Δια θαλάσσης

Η πόλη της Ρόδου έχει δύο λιμάνια ενδιαφέροντος για τον ταξιδιώτη:

Κεντρικό Λιμάνι: βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου και εξυπηρετεί εσωτερική και διεθνή κυκλοφορία.

Το λιμάνι της Κολόνας: απέναντι από το κεντρικό λιμάνι, εξυπηρετεί την ενδο-Δωδεκανήσια κυκλοφορία και τα μεγάλα σκάφη.

Η Ρόδος φτάνεται με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά σε περίπου 16 ώρες. Τα οχηματαγωγά πλοία προς Μαρμαρίς, Τουρκία χρειάζονται περίπου μιάμιση ώρα.

Γκολφ στη Ρόδο

Υπάρχει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών στη Ρόδο, που ονομάζεται γήπεδο γκολφ Αφάντου. Είναι ένα από τα 5 διεθνή πρότυπα (18 τρύπες) γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα.

Το κρασί της Ρόδου

Η Ρόδος έχει ένα ευνοϊκό κλίμα για τα σταφύλια. Τα λευκά είναι από το σταφύλι Athiri, τα κόκκινα είναι από την Mandilariá (γνωστή τοπικά ως Amorgianó). Διατίθενται επίσης γλυκά κρασιά από σταφύλια Moschato Aspro και Trani Muscat.

Μάθετε περισσότερα για την περιοχή του κρασιού της Ρόδου.

Κουζίνα της Ρόδου

Ρόδος πιάτα για να δοκιμάσετε:

Κλίμα της Ρόδου

Η Ρόδος έχει ένα τυπικό μεσογειακό κλίμα, με ζεστά, ξηρά καλοκαίρια και πολλή βροχή το χειμώνα, ειδικά τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Ντους μπορεί να αναμένονται μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου. Δείτε τα κλιματικά διαγράμματα και τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες για τον προγραμματισμό ταξιδιών: Ο καιρός και το κλίμα της Ρόδου.

Άλλοι πόροι της Ρόδου (Χάρτες)

Χάρτης πορθμείων Ελλάδας-Τουρκίας - Πώς θα φτάσετε στην Τουρκία με πλοίο από τη Ρόδο ή άλλα Ελληνικά νησιά.

Greek Islands Group Map - Βρείτε την τοποθεσία των Δωδεκανήσων με αυτόν τον χάρτη.