Κυκλάδες Χάρτης και ταξιδιωτικός οδηγός

Οι Κυκλάδες είναι η πιο διάσημη νησιωτική ομάδα. τα νησιά όλοι εννοούν όταν μιλάνε για την πτώση των ελληνικών νησιών. Η ομάδα του νησιού βρίσκεται μόνο στα νοτιοανατολικά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Αθήνας, όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη. Μερικοί από αυτούς έχετε ακούσει πολλά για: Η Σαντορίνη είναι γνωστή για την χαλαρή στάση της και το όμορφο περιβάλλον και η Μύκονος είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή και τους όμορφους ανθρώπους που μπορούν να την αντέξουν οικονομικά.

Υπάρχουν περίπου 220 νησιά, πολλά από τα οποία είναι πολύ μικρά για να τοποθετηθούν στο χάρτη. Είναι οι κορυφές βυθισμένων βουνών, εκτός από τη Μήλο και τη Σαντορίνη, που είναι ηφαιστειακά νησιά.

Η Τήνος, ένα μικρό γνωστό κυκλαδίτικο νησί, είναι το θρησκευτικό κέντρο της Ελλάδας. Οι προσκυνητές έρχονται να αναζητήσουν πνευματική άνεση στην εκκλησία της Παναγίας Μειαλογάρι.

Η μικρή Κέα έχει το μεγαλύτερο δρύινο δάσος στις Κυκλάδες. Η παρακολούθηση των πουλιών είναι δημοφιλής εκεί.

Η Ίος παίρνει το όνομά της από την ελληνική λέξη για το λουλούδι βιολετί. Η γενέτειρα της μητέρας του Όμηρου και η θέση του τάφου του λέγεται ότι βρίσκεται κάπου στην Ίο.

Να φτάσετε στις Κυκλάδες

Το καλοκαίρι, τα νησιά των Κυκλάδων εξυπηρετούνται από πολλές εταιρείες πορθμείων που θα σας μεταφέρουν από τον Πειραιά, το λιμάνι της Αθήνας ή της Ραφήνας στα νησιά και μεταξύ νησιών. Στην εκτός εποχής λιγότερα δρομολόγια τρέχουν. Κάθε χρόνο τα προγράμματα είναι "τροποποιημένα" για να ευθυγραμμιστούν με την αναμενόμενη κυκλοφορία, οπότε φροντίστε να ελέγξετε το έτος κάθε προγράμματος που βρίσκετε στο διαδίκτυο.

Τα ταχύτερα πλοία το κάνουν από τον Πειραιά στα μεγαλύτερα νησιά μέσα σε λίγες ώρες, συμβάλλοντας στο ελληνικό νησί να χτυπήσει τη δημοτικότητα των Κυκλάδων.

Στα μικρά νησιά των Κυκλάδων, όπως η Δονούσα, μπορείτε να φτάσετε στο Caiques , ένα είδος θαλάσσιου ταξί που μπορείτε να νοικιάσετε από τα μικρά λιμάνια των νησιών.

Ο καλύτερος και κατανοητός πόρος για δρομολόγια πορθμείων στην Ελλάδα είναι τα εισιτήρια πλοίων DANAE online.

Υπάρχουν αεροδρόμια στη Νάξο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη που φιλοξενούν πτήσεις charter από την Ευρώπη. Μικρότερα αεροδρόμια βρίσκονται στην Πάρο, τη Μήλο και τη Σύρο.

Δείτε ένα χάρτη της Μυκόνου που δείχνει τις παραλίες και το αεροδρόμιο.

Κυκλαδικό Πολιτισμό

Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν τις κυκλαδίτικες κυκλάδες, φαντάζοντάς τους ως κύκλο γύρω από το ιερό νησί της Δήλου, τον τόπο του ιερού ιερού του Απόλλωνα, σύμφωνα με την ιστορία της ιστορίας της τέχνης. Ο πρώιμος κυκλαδικός πολιτισμός ξεκίνησε τον τρίτο αιώνα π.Χ. και ανέπτυξε μεταλλουργία γρήγορα λόγω των πλούσιων κοιτασμάτων μεταλλευμάτων στα νησιά. Τα πέτρινα γλυπτά, κυρίως γυναικείων μορφών σε λευκό μάρμαρο, είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο της τέχνης.

Συνιστώμενα Κυκλαδικά Μουσεία

Το Μουσείο της Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα αποτελεί μια καλή πηγή πληροφοριών για τον πολιτισμό.

Το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου απευθύνεται στον ορυκτό πλούτο της Μήλου.

Η Αρχαία Θήρα (Θήρα) στη Σαντορίνη και το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στις Κυκλάδες.

Το νησί της Δήλου, κοντά στη Μύκονο, είναι το ίδιο μουσείο. Η Δήλος θεωρείται από τους ειδικούς ως η γενέτειρα του Απόλλωνα και φιλοξενεί μερικά από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ερείπια της Ελλάδας.

Στο νησί της Άνδρου θα βρείτε το Μουσείο Ελιάς των Κυκλάδων, ένα παλιό και καλοδιατηρημένο ελαιοτριβείο ζωοτροφών που έχει ανακαινιστεί και μετατραπεί σε μουσείο.

Θα το βρείτε στο χωριό Άνω Πίτροφος.

Κυκλάδες Οδηγοί

Η Ελλάδα Travel προσφέρει έναν γρήγορο οδηγό για τα Κυκλαδονήσια, ο οποίος θα σας δώσει μια ιδέα για κάθε γοητεία του νησιού. Το deTraci Regula συνιστά επίσης επίσκεψη στις Μικρές Κυκλάδες .

Ποια είναι η πιθανότητα να είναι ο καιρός; Το κλίμα είναι γενικά ξηρό και ήπιο. Για τα ιστορικά κλιματικά διαγράμματα καθώς και για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, δείτε τον καιρό ταξιδιού της Σαντορίνης.