Ελληνικό νησί που χτυπάει με υδροπτέρυγα

Ένας γρήγορος και διασκεδαστικός τρόπος για να πάτε στο Αιγαίο

Πριν από την άφιξη υδροπτέρυγας στα υφάλμυρα νερά του Αιγαίου, η διαδρομή ανάμεσα στα νησιά ήταν μια χρονοβόρα, γεμάτη από το στομάχι εμπειρία. Αλλά τώρα αυτά τα σύγχρονα σκάφη μειώνουν το χρόνο ταξιδιού και (συνήθως!) Παρέχουν ένα ομαλό ταξίδι.

Οι γραμμές του υδροπλάνου αναχωρούν από το λιμάνι της Ζέας, μέρος του Πειραιά κοντά στην Αθήνα, και η Ραφήνα, μια σύντομη διαδρομή από την Αθήνα. Θυμηθείτε ότι τα υδροπτέρυγα και τα καταμαράν δεν τρέχουν στα τέλη του φθινοπώρου ή του χειμώνα.

Γενικά, ο ρυθμός ζωής στην Ελλάδα είναι μαλακός, με λίγους ανθρώπους, εκτός από τον περιστασιακό οδηγό ταξί, ωθώντας το ρολόι. Ωστόσο, τα υδροπτέρυγα είναι εξαιρέσεις. Αυτά τα ταχεία πλοία αναχωρούν αμέσως και σε δύο περιπτώσεις που έζησα, λίγο πριν το χρονοδιάγραμμα. Να υπάρχει τουλάχιστον 30 λεπτά μπροστά από το χρόνο και να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, όταν είναι δυνατόν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα υδροπτέρυγα μπορεί να ακυρωθούν. Το τραχύ ταξίδι που αναφέρω εδώ ήταν το τελευταίο πλοίο που επέτρεψε να ταξιδέψει εκείνη την ημέρα - οι γραμμές υδροπτέρυγας προσπαθούν να διατηρήσουν τη φήμη τους για ομαλή μετακίνηση άθικτη, αλλά όταν ο Ποσειδώνας γκρινιάζει, τι κάνεις;

Αν ταξιδεύετε στην Ελλάδα με αποσκευές, τα υδροπτέρυγα είναι ελάχιστα καταλύματα. Αναμείνετε να χειριστείτε τις δικές σας τσάντες. Τα πολυσύχναστα ταξίδια σημαίνουν αποσκευές γεμισμένες σε κάθε γωνιά, άλλο κίνδυνο αν το ταξίδι είναι λίγο τραχύ.

Για όσους είναι επιρρεπείς σε θαλάσσια ζημιά, να γνωρίζετε ότι αυτά τα ταξίδια δεν είναι πάντα γυαλιστικά λεία, τουλάχιστον στα μικρότερα υδροπτέρυγα.

Το ακατέργαστο νερό θα γίνει αισθητό. Μπορεί να θέλετε να αποφύγετε να καθίσετε στην μπροστινή καμπίνα του σκάφους στα παλιά κίτρινα σκάφη Ceres, ειδικά κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης άνοιξης, στις αρχές του φθινοπώρου και όποτε υπάρχουν καταιγίδες στην περιοχή. Μείνετε μέσα στην ευρεία, επίπεδη πίσω καμπίνα.

Οι εξωτερικοί χώροι του υδροπτέρυγου είναι πολύ δελεαστικοί εάν έχετε μια κάμερα ή μια βιντεοκάμερα, αλλά μόλις το πλοίο φτάσει σε πλήρη ταχύτητα, μπορεί να είστε σε κίνδυνο αν βρίσκεστε έξω.

Ακόμη και όταν το νερό είναι σχετικά ήρεμο, ο άνεμος μπορεί να είναι εκπληκτικά ισχυρός. Πέρασα μια κρύα μισή ώρα έξω γιατί δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να τα ξανακάνσω στην καμπίνα με τα ίδια χέρια και αν αφήσω χαλαρή τη φωτογραφική μου μηχανή, είτε ο άνεμος είτε οι κλονισμοί που προκάλεσαν τα υψηλά κύματα εκείνη την ημέρα ήταν σίγουροι το χτύπησε στις χαλύβδινες πλευρές του πλοίου. Τελικά βγήκα μέσα από την ανοιχτή πόρτα όταν κάποιος βγήκε έξω και η κάμερά μου και εγώ επιβιώσαμε καθώς το πλοίο βυθίστηκε και σχεδόν έπεσα στην ανοικτή αποσκευή αποσκευών.

Η ανταμοιβή για αυτές τις προσπάθειες είναι η ομαλή, ισχυρή αίσθηση της πτήσης πάνω στο νερό, όπως κάποια ημι-θεία μυθική προσωπικότητα. Το ψευδώνυμο "Flying Dolphin" κερδίζει καλά.

Μεγαλύτερα υδροπτέρυλα προσφέρουν ανέσεις όπως πλήρη μπαρ και ταινίες "εν πτήσει". Σε μια διαδρομή από τη Ραφήνα προς τη Μύκονο, η ταινία ήταν μια ταινία που ονομάζεται "Το Μεγάλο Μπλε", που περιελάμβανε πολλές σκηνές ταξίδι με υδροπτέρυγα. Ήταν σουρεαλιστική η ματιά στο τηλεοπτικό μόνιτορ, η ταχύτητα του νερού, η ματιά στα παράθυρα δίπλα στην οθόνη και η ίδια η ταχύτητα του νερού. Φαντασία. Πραγματικότητα. Η Ελλάδα πάντα φαίνεται να συνδυάζει τόσο άψογα.

Τα υδροπτέρυλα είναι διασκεδαστικοί, αποτελεσματικοί τρόποι να μεγιστοποιηθεί ο χρόνος σας στην Ελλάδα και να περάσετε το χρόνο σας στα νησιά, όχι στη γέφυρα ενός αργού πορθμείου.

Με τον ανταγωνισμό από τα υδροπλάνα, τα πορθμεία έχουν αναβαθμιστεί και είναι ταχύτερα από ό, τι ήταν, αλλά τίποτα δεν μπορεί να ταιριάζει με τα υδροπτέρυγα αν δεν αφήσετε το νερό εντελώς και θα φτάσετε στον αέρα για το ταξίδι σας.