Οδηγός για τον Luebeck

Μια άλλη πόλη της Χανσεατικής (όπως η Βρέμη , το Rostock και η Stralsund ), το Lübeck είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Γερμανίας και όλα φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από τη σύνδεσή του με το νερό.

Σύντομη ιστορία του Lübeck

Η πόλη ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα ως εμπορική θέση στον ποταμό Trave που οδηγούσε στη Βαλτική Θάλασσα. Το παλαιότερο τμήμα του Lübeck βρίσκεται σε ένα νησί, πλήρως περιβαλλόμενο από τον ποταμό.

Η στρατηγική του θέση επέτρεψε την άνθιση της πόλης και από τον 14ο αιώνα ήταν το μεγαλύτερο και ισχυρότερο μέλος της Hanseatic League.

Ο αυτοκράτορας Κάρολος IV έβαλε τον Lübeck στο ίδιο επίπεδο με τη Βενετία, τη Ρώμη, την Πίζα και τη Φλωρεντία ως μια από τις πέντε «Δόξες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας».

Ο Β 'Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ένα νταματικό αποτέλεσμα στο Lübeck, όπως έκανε και η υπόλοιπη χώρα. Οι βόμβες της RAF κατέστρεψαν περίπου το 20% της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του καθεδρικού ναού, αλλά με θαυματουργό τρόπο διασώθηκαν πολλές από τις κατοικίες του 15ου και 16ου αιώνα και το εικονικό Holstentor (πύλη από τούβλα).

Μετά τον πόλεμο, καθώς η Γερμανία χωρίστηκε σε δύο, ο Lübeck έπεσε στη Δύση αλλά βρισκόταν κοντά στα γερμανικά σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Η πόλη μεγάλωσε γρήγορα με την εισροή εθνοτικών Γερμανών προσφύγων από τις πρώην ανατολικές επαρχίες. Για να φιλοξενήσει τον αυξανόμενο πληθυσμό της και να ανακτήσει τη σημασία της, ο Lübeck ξαναχτίστηκε το ιστορικό κέντρο και το 1987 επιβραβεύτηκε από την UNESCO και χαρακτήρισε την περιοχή ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς του Lübeck

Το σημερινό Lübeck εμφανίζεται πολύ όπως και στις μεσαιωνικές μέρες και έχει ξανακερδίσει το θρόνο του ως Königin der Hanse (βασίλισσα της Χανσεατικής Ένωσης).

Η τοποθεσία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση.

Το Burgkloster (μοναστήρι κάστρου) περιέχει τα αρχικά θεμέλια του μακρινά χαμένου κάστρου της πόλης. Στη συνέχεια, η περιοχή Koberg είναι ένα καλό παράδειγμα μιας γειτονιάς του 18ου αιώνα που περιλαμβάνει την εκκλησία Jakobi και το Heilig-Geist-Hospital. Περισσότερες εκκλησίες, το Petrichurch στα βόρεια και το Dom (καθεδρικός ναός) προς τα νότια, περιβάλλουν τις κατοικίες Patrician από τον 15ο και τον 16ο αιώνα.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα επτά εκκλησιαστικά βράχια που υποδηλώνουν τον ορίζοντα της πόλης, με το Marienkirche ένα από τα παλαιότερα του 13ου αιώνα. Οι Rathaus (δημαρχείο) και Markt (αγορά) είναι επίσης εδώ και αν και εμφανίζουν τα αποτελέσματα των βομβαρδισμών του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, εξακολουθούν να είναι αρκετά θεαματικές.

Στην αριστερή όχθη του ποταμού παραμένουν στοιχεία του παρελθόντος εργασίας του Lübeck με το Salzspeicher (αποθήκες αλατιού). Επίσης σε αυτή την πλευρά του ποταμού βρίσκεται το Holstentor , μία από τις πιο αναγνωρίσιμες δομές της πόλης. Χτισμένο το 1478, είναι μία από τις δύο μόνο πόρτες που παρέμειναν στην πόλη. Η άλλη πύλη, Burgtor , είναι από το 1444.

Μια επίσκεψη στο Lübeck δεν είναι πλήρης χωρίς να πάρει κάποιο χρόνο για να απολαύσετε την προκυμαία. Τα ιστορικά πλοία, το Fehmarnbelt και η Lisa von Lübeck, αγκυροβολούν στο λιμάνι και καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Για να φτάσετε στο νερό, επισκεφθείτε μία από τις καλύτερες παραλίες της Γερμανίας στο τρέιλερ Travemünde .

Εάν ο καιρός είναι περισσότερο από το πάρκο από το μαγιό, το Lübeck έχει μια μαγευτική Weihnachtsmarkt (Χριστουγεννιάτικη αγορά) από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι το Silvester (Πρωτοχρονιά) .

Lübeck Specailty

Μετά από ένα κλασικό γερμανικό γεύμα από λουκάνικο και ξυλάφι , ικανοποιήστε το γλυκό σας δόντι με μια αυθεντική θεραπεία Lübeck. Ο περήφανος Lübecker ισχυρίζεται ότι η μάρτζιπαν ως δική τους (αν και οι αντίθετες θεωρίες τοποθετούν τις απαρχές κάπου στην Περσία).

Ανεξάρτητα από την ιστορία της, το Lübeck είναι διάσημο για το μαρσιππάνι του με γνωστούς παραγωγούς όπως το Niederegger. Τρώτε μερικούς τώρα και αγοράστε μερικές για αργότερα.

Να φτάσετε στο Lübeck

Το κοντινότερο διεθνές αεροδρόμιο βρίσκεται στο Αμβούργο, περίπου μία ώρα και μισή. Η πόλη είναι καλά συνδεδεμένη με αυτοκινητόδρομο και τρένο. Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, πάρτε το Autobahn 1 που συνδέει το Lübeck με το Αμβούργο και όλη τη διαδρομή μέχρι τη Δανία. Αν ταξιδεύετε με τρένο, το Hauptbahnhof βρίσκεται μέσα στην πόλη στα δυτικά του νησιού και προσφέρει καθημερινά δρομολόγια καθημερινών δρομολογίων προς και από το Αμβούργο, καθώς και συνδέσεις σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό.