Εισαγωγή στις πρωτεύουσες της Βαλτικής

Ταλίν, Ρίγα και Βίλνιους

Συχνά, οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να δουν μια πρωτεύουσα της Βαλτικής επεκτείνουν την επίσκεψή τους για να συμπεριλάβουν τα άλλα δύο λόγω της εγγύτητας των πόλεων και της ευκολίας πρόσβασης. Η Λιθουανία , η Λετονία και η Εσθονία συναντώνται μαζί στη Βαλτική Θάλασσα και οι πρωτεύουσες τους είναι εύκολα προσβάσιμες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ένα τέτοιο τρένο ή λεωφορείο (για παράδειγμα, η γραμμή Simple και Lux Express που συνδέουν πόλεις στη Βαλτική).

Ταλίν, Εσθονία

Το Ταλίν αστειεύεται στις αντιφάσεις του.

Οι καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές οχυρώσεις περιβάλλουν μια παλιά πόλη που φοράει την πρώην εμπορική της δύναμη ως μανδύα αρχιτεκτονικής και ιστοριών. Η παλιά πόλη του Ταλίν είναι κάτι περισσότερο από μεσαιωνική ομορφιά. Το Wi-fi είναι εύκολα διαθέσιμο σε όλο το Ταλίν και η νυχτερινή του ζωή είναι απόλυτα σύγχρονη.

Αν ψάχνετε για τοπικά αναμνηστικά από την Εσθονία, το Ταλίν δεν απογοητεύει. Τα καταστήματα Artisan που πωλούν χειροτεχνήματα και κοσμήματα βρίσκονται κατά μήκος των κύριων παρασυρόμενων ή κρυμμένα μέσα σε αυλές. Προϊόντα από μαλλί, ξύλινα σκεύη κουζίνας, δερμάτινα είδη, ακόμη και σοκολάτα παράγονται με το χέρι από τοπικούς τεχνίτες. Η Εσθονία παράγει επίσης οινοπνευματώδη ποτά, όπως το παχύ γλυκό Vana Tallinn, ένα λικέρ που μπορεί να πιει ευθεία, ως προσθήκη στον καφέ ή σε ένα κοκτέιλ.

Τα εστιατόρια του Tallinn κυμαίνονται από ζεστές εκκλησιαστικές υποθέσεις που σερβίρουν καρυκεύματα και λουκάνικα σε πολυτελή εστιατόρια όπου προσφέρεται ένα ασφάλιστρο, μενού κρασιών εντυπωσιάζουν και τα τρόφιμα παρουσιάζονται με εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Ρίγα, Λετονία

Η Ρίγα ξετυλίγεται από την παλιά πόλη της σε μια αρτ νουβό περιοχή και πέρα. Εκείνοι που περνούν το χρόνο στη Ρίγα θα διαπιστώσουν ότι, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά σχεδιάζουν, μπορεί να μην είναι δυνατόν να τα δούμε όλα. Η παλιά πόλη της Ρίγας είναι ένα μικρό τμήμα της πόλης, αλλά διαθέτει πολλά αξιοθέατα, καθώς και εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ.

Πέρα από την παλιά πόλη είναι η αρτ νουβό περιοχή με τα αρχοντικά της κτίρια σε παστέλ αποχρώσεις φυλασσόμενο από φανταχτερά αγγέλους, μερικώς ντυμένες καρυάτιδες, ή στυλιζαρισμένα αμπέλια. Ένα αρ νουβό μουσείο δείχνει πως έχουν παρασχεθεί κατοικίες εκείνης της εποχής.

Η Ρίγα είναι γνωστή ως πόλη που καλωσορίζει ερασιτεχνικά πάρτυ και φοιτητές, ώστε οι επισκέπτες να μην θέλουν για νυχτερινή ζωή εδώ. Οι μπύρες, τα κρασιά και τα κοκτέιλ μπαρ είναι διαδεδομένα, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό σας. Οι επισκέπτες πρέπει επίσης να δοκιμάσουν το Riga Black Balsam , ένα μαύρο λικέρ που μερικοί αγαπούν και άλλοι το μίσος.

Βίλνιους, Λιθουανία

Το Βίλνιους είναι ο λιγότερο τουριστικός προορισμός των πρωτευουσών της Βαλτικής. Σε αντίθεση με το Ταλίν και τη Ρίγα, το Βίλνιους δεν ήταν μέρος της Χανσεατικής Ένωσης. Ωστόσο, το Old Town Vilnius, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα στην Ευρώπη, είναι ένα μείγμα αρχιτεκτονικών διαστάσεων, από τον ανακατασκευασμένο Πύργο του Κάστρου Gediminas μέχρι τον νεοκλασικό καθεδρικό ναό του Βίλνιους και το Δημαρχείο. Είναι δυνατόν να περάσετε όλο το χρόνο ταξιδιού σας στην Παλιά Πόλη και να μην δείτε τα πάντα.

Το Βίλνιους είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αγοράσετε κεχριμπάρι, το οποίο πλένει στην ακτή της Βαλτικής και γυαλίζει και τοποθετείται σε σχεδόν φανταστικές δημιουργίες κοσμημάτων. Τα λινά και τα κεραμικά είναι επίσης δημοφιλή σουβενίρ, με τους τεχνίτες της Λιθουανίας να χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές για να δημιουργήσουν λειτουργικά και όμορφα αντικείμενα που ταιριάζουν σε έναν σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η Λιθουανία είναι περήφανη για τη μπύρα της, τόσο δημοφιλή παμπ που σερβίρουν εθνικές μπύρες ή μικροσπέρες είναι δημοφιλείς. Το Βίλνιους φιλοξενεί επίσης αρκετά μπαρ που ειδικεύονται στο κρασί. Τα εστιατόρια που σερβίρουν λιθουανικά φαγητά, με έμφαση στις πατάτες, το χοιρινό και τα τεύτλα, είναι εύκολο να βρεθούν στην παλιά πόλη, αλλά και διεθνείς κουζίνες, όπως οι κουζίνες της Κεντρικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης .

Είτε επιλέγετε να επισκεφθείτε μία από τις πρωτεύουσες της Βαλτικής, είτε και τις τρεις, θα τις βρείτε μοναδικές όσον αφορά το ένα το άλλο καθώς και άλλες πρωτεύουσες της περιοχής.