Νήσος Taboga - ημερήσιο ταξίδι από την πόλη του Παναμά

Το νησί των λουλουδιών ήταν μια φορά σπίτι για τον Paul Gauguin

Το Taboga είναι ένα μικρό νησί στον κόλπο του Παναμά κοντά στην είσοδο του Ειρηνικού στο κανάλι του Παναμά. Είναι ένα πολύ καθαρό νησί και ένα ήσυχο μέρος για να επισκεφτείτε μια μικρή κρουαζιέρα πλοίου μέσω του Κανάλι ή ένα ημερήσιο ταξίδι από την Πόλη του Παναμά.

Μπορεί να εκπλαγείτε να ξέρετε ότι πολλά κρουαζιερόπλοια διαμετακομίζουν το κανάλι του Παναμά, αλλά δεν περιλαμβάνουν λιμάνι του Παναμά. Ωστόσο, η Δημοκρατία του Παναμά καταβάλλει προσπάθειες να προσελκύσει τουρίστες σε αυτό το τροπικό έθνος και η χώρα μπορεί να είναι μια πραγματική συμφωνία για τους Αμερικανούς.

Όταν ταξίδευα στον Παναμά μερικές εβδομάδες κάθε χρόνο από το 1993-1998 για τις επιχειρήσεις, βρήκα τους πολίτες φιλικούς και τη χώρα και την ιστορία της να είναι εξαιρετικά συναρπαστική.

Έχω επιστρέψει στον Παναμά αρκετές φορές από τότε σε μια κρουαζιέρα, πιο πρόσφατα σε μια γη / κρουαζιέρα περιοδεία με Grand Crucle Cruise Line. Αυτή η περιοδεία Grand Circle περιελάμβανε τρεις νύχτες στο καταμαράν του Discovery στο κανάλι του Παναμά και περάσαμε λίγες ώρες στο νησί Taboga.

Ορισμένα κρουαζιερόπλοια πραγματοποιούν ενδιάμεσες στάσεις είτε στα νησιά San Blas στην Καραϊβική είτε κοντά στην πόλη του Παναμά στο τέλος του καναλιού του Ειρηνικού. Εάν έχετε μια μέρα στον Παναμά και θέλετε να έχετε μια απόδραση του προϋπολογισμού, ένα ταξίδι στο νησί Taboga περίπου 12 μίλια από την πρωτεύουσα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Τα πλοία φεύγουν από την προβλήτα στο Amador Causeway δύο ή τρεις φορές την ημέρα, ξεκινώντας από τις 8:30 π.μ. Το σκάφος κάνει το ταξίδι 45 λεπτών για Taboga για περίπου $ 11 μετ 'επιστροφής.

(Ο Παναμάς χρησιμοποιεί αμερικανικό νόμισμα χαρτιού - δεν χρειάζεται ανταλλαγή.) Αυτό είναι μια πραγματική συμφωνία! Με τον τρόπο που έχετε υπέροχη θέα στην πόλη του Παναμά στην άλλη πλευρά του δρόμου. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε μια προσεκτική ματιά στα πολλά πλοία που περιμένουν να περιμένουν τη σειρά τους να περάσουν το κανάλι.

Το Taboga είναι ένα δημοφιλές ημερήσιο ταξίδι από την πόλη του Παναμά, οπότε το σκάφος μπορεί να είναι γεμάτο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα ταξίδι που κάναμε σε ένα όμορφο Σάββατο. Το πλοίο ήταν γεμάτο, η μουσική ήταν δυνατή, και όλοι χορεύονταν και απολάμβαναν την ημέρα τους. Ήμουν με τους συναδέλφους μου και ήμασταν οι μόνοι Αμερικανοί στο πλοίο. Οι ντόπιοι μας ενθάρρυναν να συμμετάσχουμε στη διασκέδαση και περάσαμε πολύ καλά κατά τη διάρκεια της βόλτας με βάρκα.

Προτού εγκατασταθείτε στην παραλία, θα πρέπει να εξερευνήσετε το νησί. Δεν θα σας κρατήσει πολύ για να δείτε την "πόλη"! Το νησί είναι περίπου 2,3 τετραγωνικά μίλια (5,9 τετραγωνικά χιλιόμετρα). Υπάρχει ένας μικρός δρόμος και μερικά μονοπάτια. Ο "κεντρικός δρόμος" σας μεταφέρει από ένα ζευγάρι υπαίθριων μπαρ και σας δίνει την ευκαιρία να δείτε πώς το Taboga έχει κερδίσει το όνομά του, το νησί των λουλουδιών.

Ίσως να έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε μερικούς ενδιαφέροντες ανθρώπους σε αυτά τα υπαίθρια μπαρ. Το Taboga είναι ένα δημοφιλές λιμάνι για τα ιστιοφόρα που περιμένουν να περάσουν από το κανάλι. Ένας Αμερικανός έκαμε μια συνομιλία μαζί μας στο μπαρ σε ένα από τα ξενοδοχεία, όταν άκουσε τις προθέσεις μας. Είχε εγκαταλείψει την Καλιφόρνια πριν από λίγους μήνες και είχε πλεύσει κάτω από τις ακτές του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, σταματώντας την πορεία. Ήταν ανυπόμονος να ακούσει "νέα από το σπίτι", και περάσαμε αρκετό καιρό να μιλάμε μαζί του. Μας είπε κάποιες σπουδαίες ιστορίες από τις καταιγίδες που είχε πετάξει και τη ζωή στη θάλασσα.

Υπάρχουν μερικά συναρπαστικά σπίτια, ένα ενδιαφέρον παλιό νεκροταφείο, και η παραλία είναι σχετικά καθαρή και ξεκούραστη. Μπορείτε να περπατήσετε τον κεντρικό δρόμο σε περίπου 10 λεπτά αν δεν σταματήσετε. Αν νιώθετε ενεργητικός, μπορείτε να περιπλανηθείτε στο δίκτυο καλά διατηρημένων μονοπατιών γύρω από το νησί, πολλά από τα οποία είναι επενδεδυμένα με μια ποικιλία από ορχιδέες και άλλα λουλούδια. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, μπορεί να δείτε χιλιάδες πελεκάνους που φωλιάζουν στην πίσω πλευρά του νησιού από την αποβάθρα του σκάφους. Θα σας πάρει περίπου τρεις με τέσσερις ώρες για να εξερευνήσετε το νησί.

Κατά την περιήγηση στο νησί, μπορείτε να σκεφτείτε τον ιστορικό ρόλο που έχει διαδραματίσει αυτό το μικρό νησί. Ο διάσημος Ισπανός εξερευνητής Vasco de Balboa ανακάλυψε το νησί τον 16ο αιώνα. Ένας από τους πρώτους αποίκους ήταν ο Padre Hernando de Luque, κοσμήτορας του καθεδρικού ναού του Παναμά. Δημιούργησε ένα άνετο σπίτι στο νησί και έμεινε εκεί αρκετό καιρό.

Ο Padre Luque είναι διάσημος επειδή ήταν ο χρηματοδότης και ο μέντορας του Francisco Pizarro, κατακτητής των Incas. Ο Pizarro είχε επίσης ένα σπίτι στο Taboga, τα απομεινάρια του οποίου βρίσκονται ακόμα στο νησί.

Ένας άλλος διάσημος κάτοικος της Taboga ήταν ο διάσημος Γάλλος καλλιτέχνης Paul Gauguin. Ζούσε στο νησί το 1887 για λίγους μήνες αφού εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στην κατασκευή του Καναλιού του Παναμά από τους Γάλλους.

Το Taboga αποτέλεσε σημαντικό λιμάνι για τους στόλους της Βόρειας Αμερικής και της Αγγλίας στις αρχές του εικοστού αιώνα. Έχει επίσης αποτελέσει πηγή ανάπαυλας από τη ζέστη της πόλης και από τις επιδημίες. Για ένα τόσο μικρό νησί, το παρελθόν του είναι αρκετά γευστικό. Τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν λίγο κολύμπι, καθισμένοι στη σκιά (ή τον ήλιο), και απολαμβάνοντας την ήσυχη παραλία του Παναμά και τον κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό Ωκεανό.