Είναι οι καταδύσεις ιδρώτα ασφαλείς;

Τα καταδύματα ιδρώτα αποτελούν μέρος της παραδοσιακής ιθαγενής αμερικανικής κουλτούρας και ιατρικής, μια ιερή τελετή που στοχεύει τόσο στον πνευματικό όσο και στον φυσικό καθαρισμό. Τα κατάλοιπα ιδρώτα υπήρξαν εδώ και πολύ καιρό, τόσο σε ευρωπαϊκούς όσο και σε ιθαγενείς Αμερικάνους πολιτισμούς. Η πλειοψηφία των ανθρώπων τους τρέχει με ασφάλεια και συμμετέχει σε αυτά με ασφάλεια.

Όμως, οι θάνατοι τριών ανθρώπων σε καταδύσεις ιδρώτα που πραγματοποίησε ο συγγραφέας "αυτοβοήθειας" James Arthur Ray κοντά στο Sedona, Arizona, το 2009 έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το πόσο ασφαλή τα ιδρωτά καταφύγια είναι.

Το πρόβλημα δεν ήταν το ιδρώτα του ιδρώτα. Το πρόβλημα ήταν ο Τζέιμς Άρθουρ Ρέι, ο οποίος είχε επιδοθεί στην πολιτισμική ιδιοποίηση μιας ιεράς εγγενής παράδοσης. Κατέστησε το ιδρώτα του ιδρώτα για λάθος λόγους-ως μέρος ενός ακριβού καταλύματος. Δεν είχε κατασκευαστεί σωστά (πλαστικά πλακίδια ήταν στην κορυφή). Οι άνθρωποι που τρέχουν το ιδρώτα του ιδρώτα δεν ξέρουν πώς να το κάνουν σωστά και πίεζαν τους συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τα όριά τους.

Παρόλο που μια τέτοια κατάσταση είναι εξαιρετικά απίθανη, υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν να συμμετάσχετε σε μια κατάληψη ιδρώτα.