Τι είναι το Mineral Springs Spa;

Οι ορυκτές πηγές έχουν εκτιμηθεί εδώ και αιώνες για τη δύναμή τους να διευκολύνουν τον πόνο στις αρθρώσεις, την αρθρίτιδα και να αντιμετωπίζουν άλλες σωματικές ασθένειες όπως η κατάθλιψη και ο ρευματισμός. Η πρακτική του μούσκεμα σε θερμές πηγές, που έχουν φυσικά μεταλλικά στοιχεία, σχεδόν σίγουρα ξεκίνησε με τους αυτόχθονες λαούς - ή ίσως και τους προκατόχους τους, αν οι πιθήκους του χιονιού της Ιαπωνίας είναι δείκτης.

Τι είναι στα Mineral Springs;

Οι ορυκτές πηγές έχουν φυσικά ορυκτά και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, μαγγάνιο, θείο, ιώδιο, βρώμιο, λίθιο, ακόμη και αρσενικό και ραδόνιο, τα οποία σε πολύ μικρές ποσότητες μπορούν να είναι ευεργετικά.

Το ακριβές μακιγιάζ του νερού ποικίλλει από την άνοιξη μέχρι την άνοιξη, και πολλά ιαματικά λουτρά τοποθετούν το ακριβές χημικό make-up. Τα διαφορετικά ύδατα θεωρούνται ωφέλιμα για διάφορες ασθένειες.

Οι ορυκτές πηγές μπορούν να βγουν από τη γη σε μια δροσερή ή χλιαρή θερμοκρασία και στη συνέχεια να θερμανθούν για κολύμβηση, όπως στην περίπτωση του Saratoga Springs, Νέα Υόρκη, ένας σημαντικός προορισμός σπα του 19ου αιώνα για τους πλούσιους Αμερικανούς. Εάν υπάρχει γεωθερμική δραστηριότητα στην περιοχή, το μεταλλικό νερό θερμαίνεται πριν εκδηλωθεί από τη γη, οπότε ονομάζεται ζεστό ελατήριο ή θερμικό ελατήριο. Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να είναι τόσο ζεστή, πρέπει να κρυώσει πριν μπορέσετε να το βάλετε.

Οι περισσότερες θερμές πηγές είναι στη δύση

Από περίπου 1.700 θερμές πηγές στην αμερικανική, η μεγάλη πλειοψηφία βρίσκεται στα 13 κράτη της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Αλάσκας και της Χαβάης. Στην Ανατολή υπάρχουν μόνο 34 ιαματικές πηγές, από τις οποίες μόνο τρεις χαρακτηρίζονται ως θερμές πηγές: Hot Springs, Αρκάνσας. Hot Springs, Βόρεια Καρολίνα; και Hot Springs, Βιρτζίνια), τα οποία αποτελούν μέρος της οροσειράς Blue Ridge.

Τα ιαματικά ιαματικά λουτρά ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από τον βαθμό πολυτέλειας και των ανέσεων που προσφέρουν. Μερικά είναι ιστορικά λουτρά όπου μπορείτε να απολαύσετε για 20 ή 30 λεπτά σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο που μπορεί να είναι πολύ απλό. Μπορεί να υπάρχουν κοινόχρηστες εξωτερικές πισίνες. Αλλά μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα του κόσμου χτίστηκαν στο χώρο των ιαματικών πηγών.

Ιστορία των ορυκτών πηγών

Ορισμένες από τις μεγάλες μεγαλουπόλεις του κόσμου αυξήθηκαν εξαιτίας των ιαματικών πηγών, περιλαμβάνουν το Baden-Baden στη Γερμανία, το Spa στο Βέλγιο και το Bath στην Αγγλία. Οι ΗΠΑ έχουν το μερίδιό τους στις ιστορικές πόλεις των σπα που ξεπήδησαν τον 18ο και 19ο αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των Berkeley Springs, Βιρτζίνια, Calistoga, Καλιφόρνια και Hot Springs, Αρκάνσας.

Τον 19ο αιώνα, όχι μόνο η κολύμβηση, αλλά η κατανάλωση μεταλλικών νερών ήταν ένα σημαντικό μέρος της θεραπείας. Ήταν μια εποχή κατά την οποία οι πλούσιοι μαθητές πήγαιναν σε ιαματικές πηγές για να ανακατευτούν, και ο πύργος που έφτασε ήταν η τέλεια ευκαιρία. Ήταν επίσης μια εποχή που υπήρχαν πολύ λίγα στον τρόπο αποτελεσματικών ιατρικών θεραπειών, και οι ιαματικές πηγές έκαναν πλούσιοι ισχυρισμοί σχετικά με τις θεραπευτικές δυνάμεις τους.

Οι θερμές πηγές και οι ιαματικές πηγές έπεσαν υπέρ της δεκαετίας του 1940, όταν η άνοδος των αποτελεσματικών φαρμάκων, όπως η πενικιλίνη και άλλα αντιβιοτικά, έκανε τις ιαματικές πηγές να φαίνονται σαν γραφικά και αναποτελεσματικά. Αλλά εξακολουθεί να αισθάνεται καλά να απολαύσετε μια θερμή ιαματικές πηγές. Και σε συνδυασμό με μασάζ και άλλες μορφές χαλάρωσης, εξακολουθεί να αποτελεί τονωτικό για το σύστημα.