Φωτογράφηση χρωμάτων πτώσης

Φυλλώματα Συμβουλές Φωτογραφίας από τον Φωτογράφος Pro Dale Stevens

Τα παραθυρόφυλλα θα εκτοξεύονται σαν πολυβόλα κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, καθώς οι επισκέπτες της πτώσης στη Νέα Αγγλία προσπαθούν να τραβήξουν τις πολύτιμες φωτογραφίες που καταγράφουν τα χρώματα του φυλλώματος. Ζήτησα από τον επαγγελματία φωτογράφο και το Mainer Dale Stevens να παράσχουν χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση των καλύτερων χρωμάτων της φθινοπώρου στις φωτογραφίες. Ακολουθούν οι απαντήσεις του σε μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη φωτογράφηση φύλλων πτώσης.

Ε : Υπάρχει ένα ειδικό φίλτρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντείνει ή να επισημάνει τα χρώματα πτώσης κατά τη φωτογράφηση φυλλώματος;

Δεν υπάρχει φίλτρο που γνωρίζω ότι θα βοηθήσει σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο, ένα πολωτικό φίλτρο θα σας βοηθήσει όταν είστε 90 μοίρες στον ήλιο. Το άλλο πράγμα που θα βοηθήσει να δώσει πιο λαμπρά χρώματα θα ήταν να πυροβολούν τις φωτογραφίες μετά από μια βροχή. Ο αέρας είναι καθαρός, τα φύλλα είναι καθαρά και τα χρώματα θα είναι πιο ζωντανά.

Ε: Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να πυροβολήσεις φωτογραφίες φυλλώματος φύλλων;

Το πρωί είναι καλύτερο γιατί ο αέρας είναι πάντα καθαρότερος και υπάρχει λιγότερη σκόνη, νέφος κ.λπ. Ή, μετά από μια βροχή όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Ερ .: Έχετε κάποιες ιδιαίτερες θέσεις στο Maine για να σας προτείνουμε να είναι εξαιρετικό να φωτογραφίζετε το φθινόπωρο;

Δεν έχω ένα συγκεκριμένο μέρος που να είναι το καλύτερο, αλλά, θα έλεγα να πάτε στην πιο λοφώδη χώρα όπως το βόρειο Maine, το δυτικό Maine (γύρω στο Sunday River), το Aroostook County ή το Vermont. Αυτοί οι μεγάλοι λόφοι σας επιτρέπουν να δείτε για τα μίλια. Σκηνές όπως αυτό θα σας δώσουν χρώματα που απλά δεν μπορούν να φανταστούν - πρέπει να τα παρακολουθήσετε από πρώτο χέρι.

Επισκεφθείτε τις μικρές πόλεις και τις ρίζες . Αυτά είναι πάντα καλύτερα από τις εθνικές οδούς και τις διασταυρώσεις.

Ε: Εάν θέλω να φωτογραφήσω τις σταγόνες σταγόνες σε ένα φύλλο ποιες ρυθμίσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Οι ρυθμίσεις του φακού δεν είναι ίσως τόσο σημαντικές όσο ο φακός που χρησιμοποιείτε. Θα τραβήγατε τη φωτογραφία με τον ίδιο τρόπο που θα τραβούσατε οποιαδήποτε άλλη φωτογραφία αν μετράτε στη χειροκίνητη λειτουργία ή χρησιμοποιείτε μια λειτουργία προγράμματος ή κάποια παραλλαγή και των δύο.

Το μέρος της έκθεσης είναι τόσο εύκολο όσο οι αυτόματες ρυθμίσεις της φωτογραφικής σας μηχανής. Πρέπει, ωστόσο, να είστε προσεκτικοί ώστε να μην αντανακλάται πολύ νερό από το νερό. Αυτό μπορεί να ξεγελάσει το σύστημα μέτρησης. Για το λόγο αυτό και για άλλους, θα πρέπει να προσπαθήσετε να τραβήξετε αυτή την εικόνα με το φως που διαχέεται είτε μέσα από τα δέντρα είτε με λίγο ελαφρύ κέλυφος.

Το πιο σημαντικό μέρος της λήψης αυτής της φωτογραφίας, ωστόσο, είναι η χρήση του σωστού φακού. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν καλό φακό τύπου macro ή φίλτρα από κοντά. Ο πρώτος μπορεί να πάρει ακριβά αν είστε σε έναν προϋπολογισμό, και τα τελευταία θα δουλέψουν για πολύ λιγότερα χρήματα. Προτιμώ να χρησιμοποιώ προσωπικά τον μακροσκόπιο λόγω της ωραίας ποιότητας εικόνας.

Ε: Έχετε γενικές συμβουλές για τη φωτογράφηση τοπίων;

Όταν φωτογραφίζετε τοπία, είτε το φθινόπωρο είτε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή του έτους, είναι πάντα καλό να χρησιμοποιήσετε ορισμένους από τους κανόνες σύνθεσης. Για παράδειγμα, τοποθετήστε ένα επικαθήμενο κλάδο ή κλαδί από ένα κοντινό δέντρο στον ουρανό για να κρύψετε απλό ουρανό. Αυτό δίνει επίσης τη φωτογραφία σε κάποιο βάθος, ώστε ο θεατής να έχει περισσότερο συναίσθημα ότι είναι εκεί.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν δρόμο, έναν φράχτη ή έναν ποταμό στο προσκήνιο για να οδηγήσετε το μάτι του θεατή στην εικόνα.

Αυτό είναι γνωστό ως lead-in γραμμή.

Εάν μπορείτε να φανταστείτε, προσπαθήστε να έχετε ένα από αυτά πιο κοντά σε σας και να ακολουθήσετε την "πραγματική" σκηνή, είτε πρόκειται για βουνό είτε για αγρόκτημα ή οτιδήποτε άλλο.

Ε: Δεν έχω μια "καλή" κάμερα. Μπορώ να πάρω αξιοπρεπείς φωτογραφίες φύλλωμα πτώσης με μια φωτογραφική μηχανή μίας χρήσης ή το smartphone μου;

Δεν θα έχετε την ευελιξία που θα σας δώσει ένα καλό DSLR, ούτε θα έχετε το πλεονέκτημα των εναλλάξιμων φακών, αλλά, ναι, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε αξιοπρεπείς φωτογραφίες με μια φωτογραφική μηχανή μίας χρήσης ή ένα smartphone. Μπορεί να χρειαστεί να κινηθείτε πιο κοντά και η φαντασία σας μπορεί να φαίνεται πιο μακριά από ό, τι φαινόταν όταν στεκόταν εκεί, αλλά μπορείτε να πάρετε αξιοπρεπείς φωτογραφίες.

Ε: Χρειάζομαι ένα τρίποδο για να τραβήξω καλές φωτογραφίες;

Ένα καλό τρίποδο είναι ένα πολύτιμο κομμάτι εξοπλισμού που πρέπει να έχει κανείς για όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά για τη φωτογραφία.

Θα έρθει πολύ χρήσιμο αν ήσασταν κάτω από πολύ χαμηλές συνθήκες φωτισμού ή για γυρίσματα σε χαμηλές ταχύτητες κλείστρου.

Ωστόσο, ενδέχεται να μην κάνετε λήψη με χαμηλό φωτισμό ή με φακό πολύ μεγάλου εστιακού μήκους ή με πολύ αργή ταχύτητα κλείστρου. Το χαμηλό φως συνήθως σημαίνει ταχύτητες κλείστρου. Και πολλές φορές θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα πολύ μικρό άνοιγμα φακού για να αποκτήσετε το μεγαλύτερο βάθος πεδίου που χρειάζεστε.

Με όλα αυτά κατά νου, η απάντησή μου είναι όχι, δεν χρειάζεστε ένα τρίποδο, αλλά αν το δικό σας δεν πρέπει να το αφήσετε στο σπίτι γιατί μπορεί να έρθει σε πρακτικό.

Ε: Πόσο αργή μπορεί να χρησιμοποιήσω μια ταχύτητα κλείστρου πριν χρειαστώ ένα τρίποδο;

Ένας καλός κανόνας είναι να μην πάτε πιο αργά από το εστιακό μήκος του φακού. Αυτό σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείτε φακό 50 mm δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ταχύτητα κλείστρου βραδύτερη από 1/60 του δευτερολέπτου ενώ το χέρι κρατάτε τη φωτογραφική μηχανή. Εάν χρησιμοποιείτε φακό 300mm, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ταχύτητα κλείστρου μικρότερη από 1/250 δευτερολέπτου.

Ε: Υπάρχουν άλλες συμβουλές που μπορείτε να μου δώσετε σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών φύλλωμα φύλλωμα;

Ναι, όσο δεν το μισώ να το πω, τα τοπία του φθινοπώρου μπορούν να βαρεθούν όπως και οτιδήποτε άλλο, αν χρησιμοποιηθούν πάρα πολύ. Αναφέρομαι στο σημείο αυτό γιατί πολλές φορές οι ερασιτέχνες βγαίνουν ψάχνοντας για εκείνες τις μεγάλες αναζητήσεις, τα μίλια και τα μίλια που δεν είναι παρά τα χρωματιστά φύλλα. Αυτά τα είδη των φωτογραφιών είναι ωραία στη μετριοπάθεια. Φαίνονται σαν πολύ ωραίες σκηνές, και είναι, αλλά κάνουν για βαρετές φωτογραφίες, αν υπερνικηθούν.

Όταν παίρνετε φωτογραφίες φύλλωμα φύλλωμα, μην παραβλέπετε το προφανές, όπως ένα ρυάκι με τα πεσμένα φύλλα που επιπλέουν σε αυτό. Τι λέει η Νέα Αγγλία καλύτερα από μια μικρή εκκλησία χώρα με πτώση φύλλωμα στο παρασκήνιο ή ένα ώριμο σφενδάμι στη σκηνή; Τι λέτε για ένα κολοκύθα κολοκύθας ή κολοκύθες συσσωρεύονται προς πώληση με φύλλα διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο; Προσπαθήστε να πιάσετε μερικά παιδιά που γεμίζουν τα φύλλα ή παίζουν σε τεράστιους σωρούς που έχει ξυλοκοπήσει κάποιος άλλος. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, και μην περιορίζετε μόνο σε αυτές τις φωτογραφίες μεγάλων θεαμάτων. Βρείτε ένα δέντρο λεύκας με τα χρυσά φύλλα του συνδεδεμένα. πηγαίνετε στη βάση του δέντρου και πυροβολείτε επάνω - ένας όμορφος μπλε ουρανός ως φόντο θα καταλήξετε με κάτι πολύ ωραίο.

Να είστε φανταστικοί και δημιουργικοί και να προσπαθήσετε να δείτε όλα τα υποψήφια θέματα από κάθε δυνατή γωνία. Προσπαθήστε να φωτογραφίσετε τα πράγματα από μια γωνία ή απόψεων διαφορετικά από τον τρόπο που τα βλέπουμε κανονικά. Για παράδειγμα, πότε ήταν η τελευταία φορά που βάζατε στην κοιλιά σας και κοιτάξατε πάνω σε ένα ρυάκι; Πιθανώς όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν ποτέ! Δοκίμασέ το; τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Αυτό κάνει για ενδιαφέρουσες και βραβευμένες φωτογραφίες. Κάθε φορά που μπορούμε να φωτογραφήσουμε ένα κοινό θέμα από ένα πλεονεκτικό σημείο από το οποίο συνήθως δεν βλέπουμε αυτό το θέμα, έχουμε την ευκαιρία να έχουμε μια φωτογραφία κερδισμένη.