Μπορείτε να συνδέσετε ένα RV μέχρι το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού σας;

Έχετε παρατηρήσει ποτέ μια RV συνεδρίαση στο δρόμο κάποιου και αναρωτήθηκε αν θα μπορούσατε να ζήσετε σε αυτό με αυτόν τον τρόπο; Λοιπόν, η απάντηση είναι ναι - είδος! Ένας RV μπορεί να συνδεθεί με το ηλεκτρικό σύστημα ενός σπιτιού, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Παρόλο που δεν προτείνεται να ζείτε σε ένα RV έξω από ένα σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα (αν και μπορούν να μονωθούν για πιο μακροπρόθεσμη απόδοση), σύντομα ταξίδια θα είναι ωραία για τη διατήρηση των φώτων κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

Ας δούμε πώς να συνδέσετε ένα RV μέχρι το σπίτι σας και ποιοι παράγοντες πρέπει να εξετάσετε όταν το κάνετε.

Συνδέοντας ένα RV μέχρι το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού σας

Ενώ μπορείτε να συνδέσετε το RV σας με το ηλεκτρικό σύστημα ενός σπιτιού, δεν θα μπορείτε να εκτελέσετε κάθε συσκευή ή να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρισμό 24/7. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το RV σας ώστε να είναι σε θέση να συνδεθεί με το τυπικό βύσμα οικιακής χρήσης με 3 ράβδους που χρησιμοποιείτε στο σπίτι. Δεδομένου ότι ο RV σας θα χρειαστεί τουλάχιστον 30/50 Amp για την τροφοδοσία του εξοπλισμού, θα περιοριστείτε σε αυτό που μπορείτε να εκτελέσετε συνδεδεμένο με την ηλεκτρική πρίζα 15/20 Amp.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη σύνδεση ενός RV μέχρι το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού σας με έναν από τους εξής δύο τρόπους: Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι αυτό που χρειάζεστε είναι εγκατεστημένο όταν αγοράζετε τον RV ή μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σύνδεση 30/50 Amp στο σπίτι. Αν επισκέπτεστε συχνά ένα μέρος, ίσως αξίζει να εγκαταστήσετε μια σύνδεση για τον RV στον προορισμό σας.

Αν συνδέετε την τυπική έξοδο ενός σπιτιού, μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω ενός εξωτερικού καλωδίου επέκτασης παντός καιρού και προσαρμογέα 15/20 Amp για τις ηλεκτρικές συνδέσεις του RV σας.

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε αυτό το καλώδιο προέκτασης να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομο από το σπίτι σας στο RV σας για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να συνδέσετε ένα RV μέχρι το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού σας:

Αν είναι επιτυχής, η ρύθμισή σας σωστά. Αν δεν είναι, ο διακόπτης θα σας ταξιδέψει προτού να επιστρέψετε ακόμη και στον RV σας. Αν ο διακόπτης σβήσει, αποσυνδέστε τα πάντα και εμπιστευθείτε μέσα στο RV σας για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι συσκευές είναι στην πραγματικότητα σβηστές και τίποτα δεν είναι συνδεδεμένο χρησιμοποιώντας τη δύναμη οπουδήποτε στην εξέδρα σας. Δοκιμάστε ξανά τα παραπάνω βήματα.

Αν αυτά τα βήματα εξακολουθούν να μην λειτουργούν, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του RV σας, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή ή δώστε στο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο μια κλήση για να μιλήσετε μέσω αυτού του ζητήματος.

Περιορισμοί στη σύνδεση ενός RV μέχρι το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού σας

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ένα πλήρως λειτουργικό πληκτρολόγιο RV στο σπίτι, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση 30/50 Amp και δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πάντα που τροφοδοτούνται στην εξέδρα. Για να λειτουργείτε σε ασφαλείς παραμέτρους, στις περισσότερες περιπτώσεις θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο μία συσκευή τη φορά. Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα κάθε φορά, θα σκοντάψετε τους διακόπτες του σπιτιού σας.

Οι παρακάτω συσκευές RV είναι ηλεκτρικοί χοίροι, γι 'αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τις εκτελείτε για μεγάλες χρονικές περιόδους ή προσπαθείτε να τις εκτελέσετε με άλλες συσκευές την ίδια στιγμή:

Οι συσκευές όπως η τηλεόραση, οι συσκευές αναπαραγωγής DVD, οι φορητοί υπολογιστές και το ψυγείο σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν την ίδια στιγμή χωρίς υπερφορτώσεις ακόμη και με σύνδεση 15/20 Amp στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν παρατηρήσετε τρεμοπαίζει τα φώτα ή κάτι απενεργοποιείται από μόνη της, πιθανότατα έχετε υπερφορτωθεί η ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ του RV και του σπιτιού σας.

Pro Tip: Εάν είστε σταθμευμένοι μπροστά από το σπίτι σας ή κάποιον που γνωρίζετε, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές τους αντί να τρέχετε όποτε είναι δυνατόν για να εξοικονομήσετε ενέργεια και να αποφύγετε την υπερφόρτωση του ηλεκτρικού συστήματος για το οποίο είστε συνδεδεμένοι.

Όταν πρόκειται να συνδέσετε ένα RV μέχρι το ηλεκτρικό σας σύστημα, προχωρήστε με προσοχή. Μπορείτε να καταστρέψετε το ηλεκτρικό σας σύστημα RV και του σπιτιού σας εάν συνδέσετε και περιμένετε να λειτουργούν κανονικά. Εάν δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να συνδέσετε ακόμη και τα μικρότερα RVs στο δρόμο σας, συμβουλευτείτε φόρουμ , αντιπροσώπους και άλλους στην κοινότητα RVing για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλοί.

Διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσετε ζημιά που θα σας κοστίσει χρόνο και χρήμα για να επιδιορθώσετε σωστά.