Αγορές στην παλιά πόλη του Βίλνιους

Το Βίλνιους δεν είναι ακριβώς ένα μαγαζί με τα ψώνια, αλλά πολλοί τουρίστες βρίσκουν ότι τα ψώνια στην παλιά πόλη είναι ευχάριστο και ενδιαφέρον. Ενώ πολλά από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα έξω από την πόλη είναι τα πιο δημοφιλή σημεία για ψώνια, το Old Town Vilnius είναι γεμάτο με μπουτίκ, καταστήματα με σουβενίρ, πωλητές ειδών ένδυσης, βιβλιοπωλεία και πολλά άλλα.

Gediminas Prospect

Το Gediminas Prospect είναι μία από τις καλύτερες περιοχές της Παλιάς Πόλης για βαριά καταστήματα.

Τα καταστήματα υψηλής ποιότητας, τα πολυκαταστήματα και οι μπουτίκ μπορούν να βρεθούν σε αυτό το κύριο κίνημα, ενώ τα καταστήματα με σουβενίρ, τα καταστήματα κρασιών, τα βιβλιοπωλεία και τα εστιατόρια συμπληρώνουν τις δυνατότητες κατανάλωσης. Κατάστημα ειδών ένδυσης όπως το Zara, το Mango και το United Colors της Benetton κάνουν το σπίτι τους εδώ. Οι Marks & Spencer και Gedimino 22 προσφέρουν ποικιλία εμπορικών επωνυμιών. Για τα καλλυντικά, δοκιμάστε την πολυτελή Kristi Anna, η οποία πωλεί ονόματα όπως η Dior και η Chanel και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα αρωμάτων σχεδιαστών ή το L'Occitane στον αριθμό 33. Μπορείτε επίσης να περιπλανηθείτε σε πολλές από τις μπουτίκ που πωλούν συγκεκριμένα αντικείμενα, και τα προϊόντα της Λιθουανίας.

Pillies Gatve

Η οδός Pilies (ονομασμένη για το Κάστρο Gediminas ή Pilis) είναι μια από τις καλύτερες πηγές αναμνηστικών από τη Λιθουανία , συμπεριλαμβανομένων των ξύλινων τεχνών, των κεχριμπαριού, των λινών και της κεραμικής. Το Lelija, λιανικό κατάστημα ειδών ένδυσης, διατηρεί και εδώ μια έξοδο. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε σε οποιονδήποτε από τους πολλούς πάγκους που εγκαθιστούν καταστήματα κατά μήκος των Pilies. θα βρείτε χοντροκομμένα κεχριμπάρι, χειροποίητα πλεκτά αξεσουάρ, μάλλινες κάλτσες και πίνακες ζωγραφικής.

Didzoji Gatve

Η "Μεγάλη Οδό", το σπίτι του Δημαρχείου, είναι επίσης μια μεγάλη εμπορική οδός. Οι μπουτίκ σχεδιαστών προσελκύουν τους πλουσιότερους επισκέπτες, τα δερμάτινα είδη τους και τα ακριβά εξωτερικά ενδύματα που εμφανίζονται σε παρθένα παράθυρα. Περπατήστε προς την Πύλη της Αυγής, όπου ο δρόμος μετατρέπεται σε Ausros Vartu gatve και θα βρείτε ακόμα περισσότερα καταστήματα αναμνηστικών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Aušros Vartų Meno Galerija στον αριθμό 12, όπου πρωτότυπα και ενδιαφέροντα χειροποίητα αναμνηστικά είναι τοποθετημένα σε ράφια σε μια ενδιαφέρουσα οθόνη. Σε όλη αυτή τη μακρά κεντρική φλέβα της πόλης, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κρασιών και παμπ προσφέρουν ευκαιρίες για άνετη χαλάρωση. Αν ψάχνετε για τον πολιτισμό, ανακατεύετε σε μια από τις πολλές γκαλερί τέχνης ή μουσεία.

Traku Gatve

Το Traku Gatve, ή η οδός Trakai , είναι ενδιαφέρον για τις μπουτίκ μιας θέσης. Εδώ θα βρείτε ένα κατάστημα κάλτσας, ένα κατάστημα γαντιών, δύο καταστήματα εσωρούχων γυναικών, μπουτίκ εσωτερικού σχεδιασμού, λιανοπωλητές που πωλούν διάφορα είδη τσαγιού και έλαια και καταστήματα κοσμημάτων. Δύο από τα πιο δημοφιλή καταστήματα σε αυτό το δρόμο είναι η έξοδος Humana - ένα από τα πολλά καταστήματα μεταχειρισμένων Humana στην πόλη - και το outlet designer shoes, το οποίο πωλεί καλά ευρωπαϊκά παπούτσια σε τιμές έκπτωσης. Και οι δύο είναι πάντα γεμάτοι με κυνηγούς ευκαιρίας. Βρείτε την αψίδα που φέρει την ένδειξη "Skonis ir Kvapis" και μπείτε στο κατάστημα τσαγιού ή καφέ. Ακολουθήστε το Traku μέχρι να μετατραπεί σε Dominikonu gatve ή να απενεργοποιήσετε την οδό Vokieciu για περισσότερες επιλογές.

Vokieciu Gatve και Vilniaus Gatve

Η Vokieciu Gatve, μια μεγάλη λεωφόρος που συνδέει με το Traku Gatve, είναι γεμάτη με εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πωλούν εσώρουχα, ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την Vokieciu στην οδό Vilniaus, μια άλλη περίφημη αρτηρία, η οποία κατευθύνεται κατευθείαν στο Gediminas Prospect για περισσότερα καταστήματα ένδυσης, καταστήματα κρασιών, μπουτίκ ειδικών και φυσικά περισσότερα εστιατόρια και καφέ.

Μια από τις καλύτερες πτυχές των αγορών στην παλιά πόλη του Βίλνιους είναι η ευκαιρία να δούμε την πόλη. Κατά μήκος της διαδρομής θα δείτε πολλά αξιοθέατα, θα μπείτε στον πειρασμό από τους παραδεισένους πλευρικούς δρόμους και θα βρείτε τον εαυτό σας με θαυμασμό στην αρχιτεκτονική και τη μεσαιωνική γοητεία που μπορεί να διατηρήσει το Βίλνιους ακόμη και ενώ τα σύγχρονα καταστήματα και καφετέριες προσελκύουν καθημερινούς επισκέπτες.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω τοποθεσίες, τα εμπορικά κέντρα του Βίλνιους είναι μια άλλη επιλογή για μόδα, φαγητό και δώρα. Οι μεγαλύτερες χρειάζονται δημόσιες συγκοινωνίες για να φτάσουν, αλλά οι ντόπιοι, οι επισκέπτες και οι μαθητές τους συστήνουν για χώρους διασκέδασης, εστιατόρια και ποικιλία καταστημάτων.

Η Ακρόπολις κερδίζει τα χέρια κάτω από το διαγωνισμό για το πιο δημοφιλές εμπορικό κέντρο, αλλά μπορούν να είναι χρήσιμα και πιο περιορισμένα εμπορικά κέντρα όπως η Ευρώπη και το Πανόραμα.