Μην χάσετε Trdelniks σε ένα ταξίδι στην Πράγα

Τροφίμων γλυκού δρόμου μαγειρεμένα πάνω από ανοιχτή φωτιά

Ένα ταξίδι στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία διαθέτει πολλά συναρπαστικά αξιοθέατα - την Πράγα και τη Γέφυρα του Καρόλου, φημισμένους ποταμούς, ιστορικά καφέ και παμπ με την περίφημη τσέχικη μπύρα, την πρώτη από τις πολλές. Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του ταξιδιού οπουδήποτε στην Ευρώπη είναι η δειγματοληψία τροφίμων που είναι μοναδικά σε μια πόλη ή περιοχή. Τα τρόφιμα στο δρόμο αντανακλούν ιδιαίτερα την μαγειρική κουλτούρα - σκεφτείτε τους πωλητές hot dog στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Είναι το ίδιο στην Τσεχία ή τη Σλοβακία, όπου σχεδόν σίγουρα θα συναντήσετε πάγκους δρόμων που πωλούν μια κυλινδρική ζύμη που ονομάζεται trdelnik. Είναι παντού σε τουριστικές περιοχές όλο το χρόνο αλλά διατίθενται μόνο εποχιακά σε περιοχές που δεν επισκέπτονται τους επισκέπτες. Trdelnik πάγκοι είναι de rigueur στις αγορές Χριστουγέννων και μια ευπρόσδεκτη ζεστή θεραπεία το χειμώνα.

Trdelniks

Το άρωμα θα σας τραβήξει και πιθανότατα θα γαντζωθείτε σε αυτά τα νόστιμα γλυκά του δρόμου που είναι εμπορικά σήματα της Τσεχίας και της Σλοβακίας, αν και μπορείτε να τα δείτε σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Τα αρτοσκευάσματα Trdelnik βρίσκονται κυρίως στους δρόμους πόλεων όπως η Πράγα και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς της Τσεχίας, καθώς και στη Μπρατισλάβα και σε άλλες πόλεις της Σλοβακίας.

Αυτά εξυπηρετούνται σωληνώσεων ζεστού με ένα γενναιόδωρο ξεσκόνισμα κανέλας, ζάχαρης και ξηρών καρπών. Γλυκό και λίγο νιφάδες, είναι ένα φθηνό σνακ που θα ζεσταίνει τα δάχτυλά σας και θα ικανοποιήσει το γλυκό δόντι σας.

Μερικές φορές σερβίρονται με το παραδοσιακό σκεύος ζαχαροπλαστικής, ενώ άλλοι πάγκοι μπορεί να κάνουν αυτές τις απολαύσεις με μια ποικιλία διαφορετικών προσθηκών για πολλά riffs στο πρωτότυπο.

Η ζύμη trdelnik γίνεται με περιτύλιξη ζύμης γύρω από ένα ραβδί (ξύλινο ή μέταλλο) και ψήσιμο σε μια ανοιχτή φλόγα έως ότου είναι χρυσοκαστανά και πλήρως μαγειρεμένο.

Δεδομένου ότι οι πωλητές πωλούν συχνά από ανοιχτούς πάγκους κατά μήκος του δρόμου ή σε τετράγωνα και κάνουν αυτές τις αρτοσκευάσματα φρέσκες για να καλύψουν τη ζήτηση των περαστικών, μπορείτε συχνά να τους παρακολουθήσετε να κάνουν το trdelnik σας καθώς εσείς bask στο άρωμα caramelized ζάχαρης και περιμένετε γλυκό σας θεραπεία. Αν υπάρχει καφέ κοντά, πάρετε έναν καφέ ή κάποιο ζεστό κρασί για να πάτε με το trdelnik σας, βρείτε ένα μέρος για να καθίσετε έξω και να απολαύσετε αυτή την τσέχικη ειδικότητα.

Ιστορία

Εκεί όπου προέρχεται το tredlnik είναι θορυβώδες με μύθο και μύθο. Κάποιοι λένε ότι ένας Ουγγρικός στρατηγός έφερε την ιδέα στη Μοραβία, στη Δημοκρατία της Τσεχίας, μέσω της Σλοβακίας, τον 18ο αιώνα. Άλλοι πιστεύουν ότι γεννήθηκε στην περιοχή της Τρανσυλβανίας της Ρουμανίας και εξαπλώθηκε μέσω της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής των Βαλκανίων. Αλλά τώρα ανήκει στους Τσέχους και σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε κανένα ταξίδι στην Πράγα.

Άλλα τρόφιμα στην οδό της Πράγας

Το Trdelniks μπορεί να είναι το πιο διάσημο τροπικό του δρόμου στην Πράγα, αλλά δεν είναι το μοναδικό. Μην χάσετε περίπτερα που πωλούν ζεστό κρασί. λουκάνικα · Σάντουιτς με τηγανητό τυρί. palacinky, τα οποία είναι τηγανίτες σε γαλλικό στιλ. langose, η οποία είναι παρόμοια με την πίτσα? και ζαμπόν, που βρίσκονται κυρίως στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης στην Πράγα.